fbpx

Angrep mot sykehus

78729152_460323458001324_5241123753512927232_n

Foto: Daniel Millan

Hei dere!

For bare noen dager siden skjedde det utenkelige. Angripere stormet et sykehus i Kabul, og beveget seg målrettet mot fødeavdelingen. Dette varte i fire timer hvor ansatte og pasienter desperat forsøkte å komme seg i trygghet. Leger uten grenser har støttet dette sykehuset i seks år, og aldri vært borte i lignende. 24 mennesker ble drept og minst 20 skadet, flesteparten pasienter. Det var 26 mødre innlagt på fødeavdelingen da angrepet skjedde, hvor ti av disse kom seg i sikkerhet på sykehusets tilfluktsrom. De resterende 16 nybakte, eller fødende kvinnene ble skutt. Blant de drepte og skadde var også nyfødte barn, og en av leger uten grenser sine jordmødre ble drept. 

Dette er dessverre et land som er vandt med slike forferdelige hendelser, men jeg har ikke ord for hvordan noen kan angripe en fødeavdeling på denne måten. Slik kan vi ikke ha det i den verden vi lever i. Alle skal ha rett på lik helsehjelp, og ikke minst trygghet når de ligger på sykehus. Dette er kvinner som har bært på barna sine i 9 måneder, og er lykkelige over å endelig holde dem i armene sine. Slik ble det ikke..

Jeg har som ambisjon å en dag jobbe for leger uten grenser som ferdig utdannet sykepleier og senere jordmor. Jeg har lyst til å være en del av den fantastiske jobben de gjør!

Leger uten grenser trenger din hjelp, for å fortsette å kunne gi hjelp til de som trenger det mest. Kan du tenke deg å støtte leger uten grenser sitt arbeid? Da kan du trykke HER.

Følg meg gjerne på mine sosiale medier:

Instagram: Inakollsetb

Facebook: Ina Kollset - Veien til Miss Norway 2020

Kjendis i "Amtaland"
Podcast med Spillrådet!
 

Kommentarer

Already Registered? Login Here
Ingen kommentarer

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.missnorway.org/

Påmelding for 2021

Påmelding til Miss Norway 2020 er avsluttet, og vi har nå satt igang påmelding til 2021. Vi har løpende uttak, og de som blir tatt ut får beskjed på e-post etter at finalen i 2020 er avholdt på sommeren.

Beste hilsener fra Helene Abildsnes, Miss Norway 2019

Logg inn

Meld deg på