fbpx

Min reise i Miss Norway 2020

missn Foto: Simen Gald

 

Hei fine dere!

Nå nærmer finalen seg med stormskritt, og jeg er spent på hva kvelden vil bringe. Jeg er så glad for å blitt kjent med så mange flotte jenter, som jeg kan kalle venninner. Det er noe jeg elsker med Miss Norway, at vi kan sosialisere oss og få venner for livet. Alle har jobbet hardt og jeg syntes alle er verdige vinnere i mine øyne. Nå er det over ett år siden jeg meldte meg på, og jeg har fått gjort utrolig mange spennende aktiviteter underveis. Ved siden av Miss Norway deltagelsen går jeg sisteåret på sykepleien. Det har ikke alltid vært like lett å kombinere, ettersom vi er i litt spesielle tider, og mye av tiden min gått til å hjelpe koronapasienter på sykehuset.

Jeg ser positivt på enhver situasjon. Jeg har virkelig lært meg å strukturere hverdagen slik at jeg har fått forberedt meg godt til finalen, selvom det til tider har vært lite søvn!  Det har vært fin kombinasjon med mye arbeid. Når man brenner for noe, gjør det arbeidet gøyere. Det å kunne kombinere sykepleien med Miss Norway gir meg motivasjon i hverdagen! Dette er noe jeg kommer til å ta med meg videre i livet. Det og ha et mål, en ambisjon eller aktivitet på siden av jobben gir mer glede i hverdagen, så det er et lite tips fra meg til dere.

Jeg ønsker å være et godt, sunt forbilde ved å inspirere andre til å nå drømmen sin. Jeg ønsker å vise at man ikke skal gi opp målene sine, og hvor viktig det er å følge drømmene sine og ha troen på seg selv. Jeg er glad for at jeg valgte og melde meg på Miss Norway for andre gang. I år er jeg virkelig forberedt. Som Miss Norway skal jeg øve målrettet og ta med Miss Universe kronen hjem til Norge hvor den hører hjemme! 

 

Foto: Daniel Millan

Første møte med de andre jentene var vi på et catwalkkurs hvor vi ble instruert i å gå på høye hæler av vår flotte coach Klara Szalai. Det ser kanskje lett ut, men det ligger flere år øving bak det for min del. Hælene mine er hele 14 cm, så jeg går med de så ofte jeg kan. Jeg og jentene har blitt en så fin sammensveiset gjeng, og i sommer møttes vi igjen på beautycamp. Her øvde vi til finalen hvor Klara hjelper oss med korografi, lager dans og show som skal vises på scenen. Gled dere! Her ser du et bilde av oss jentene fra beautycampen. 

 

Foto: Daniel Millan

 Til Klara, Henriette (Miss International Norway 2019) og Helene (Miss Norway 2019), tusen takk for god støtte, veiledning, og motivasjon. Dere er utrolig dyktige, og flinke til å gi gode tilbakemeldinger på hva hver enkelt kunne forbedre! Det settes stor pris på. Jeg er så takknemlig for all hjelp dere tilbyr oss jentene, og har virkelig tatt imot all hjelpen jeg kan få!

 Ingen beskrivelse er tilgjengelig.

Foto: Simen Gald

Min største hjertesak er leger uten grenser og det fantastiske arbeidet de gjør. Som snart ferdig utdannet sykepleier, og senere jordmor har jeg en stor ambisjon om å jobbe for dem. Jeg har fått muligheten til å se koronasituasjonen i Norge på nært hold, ved å jobbe på infeksjonsavdelingen på kalnes sykehus. Det har vært både spennende, lærerikt men også skummelt! Jeg er takknemlig for den kunnskapen jeg har fått, og at jeg har fått muligheten til å utvikle meg selv som sykepleier. Jeg ønsker å jobbe for leger uten grenser for å bidra med hjelp til de landene som ikke har de samme ressursene, som vi i Norge er så heldige å ha. Det som engasjerer meg med leger uten grenser er at de er helt nøytrale og uavhengige. Slik er det også i min jobb som fremtidig sykepleier, og jeg mener at alle skal ha rett på like god helsehjelp. Dette vil jeg sette fokus på i Miss Universe, og kunne spre budskapet til verden. Jeg tror på en verden hvor alle har de samme rettighetene på helsehjelp.

 
Ingen beskrivelse er tilgjengelig.

Sitat fra presseoppslag

Det jeg elsker mest med Miss Norway er å kunne samarbeide med veldedige organisasjoner. Det er givende for meg og gir meg glede og kunne hjelpe andre. Jeg har vært frivillig i flere forskjellige veldedige organisasjoner, blant annet kreftforeningen, organdonasjon, caritas og ekornhjelpen. 

Ekornhjelpen er en frivillig organisasjon som redder foreldreløse ekornbabyer. Målet til ekornhjelpen er å bidra med selvhjelp, slik at ekorn som ikke klarer seg selv, får den hjelpen de trenger frem til de kan slippes ut. Når en ekornbaby mister moren sin trenger den desperat hjelp, og da er den beste overlevelsessjansen å finne noen til å ta vare på de frem til de er store nok til å klare seg selv. Som frivillig i ekornhjelpen har jeg fått god veiledning i hvordan vi best mulig kan ta vare på dem, samt hjelpe de til å klare seg selv.

 Jeg tok vare på en ekornbaby som var omtrent 3-4 uker. Han ble funnet alene i en hage, og gjenforening med mor ble forsøkt i lang tid før vi innså at han var alene. Han fikk morsmelkerstatning for hunder hver 3. time, og jo eldre han ble jo mer fast føde kunne han spise. Det var en helt fantastisk opplevelse å hjelpe denne ekornbabyen, og det føltes godt å slippe han ut i skogen igjen. Jeg krysser fingrene for at han lever lykkelig i skogen med sin egen ekornfamilie.

 Ingen beskrivelse er tilgjengelig.

Ingen beskrivelse er tilgjengelig.

Underveis i konkurransen har jeg samarbeidet med noen fantastiske fotografer, nemlig Daniel Millan (@dmillanphotography) og Simen Gald (@simengald_photography) som jeg ønsker å gi en stor takk til. Jeg er så glad og takknemlig for all tiden de har lagt ned for å hjelpe meg. Jeg er utrolig glad i å stå foran kameraet, og syntes det er utrolig spennende! Jeg utvikler meg mer og mer for hver fotoshoot, og det er det som gjør det så utrolig gøy.

Foto: Daniel Millan

Foto: Simen Gald

Alle deltagerne skulle før finaleuttaket lage en presentasjonsvideo, og den fikk jeg god hjelp av Black Film AS til å lage. Jeg er så fornøyd med hvordan sluttresultatet ble! Tusen takk Black Film AS dere er utrolig dyktige! 

Jeg har også vært så heldig å få god mediedekning gjennom min Miss Norway deltakelse, med over 35 presseoppslag. I tillegg har jeg og Amine blitt intervjuet på TV programmet God Sommer Østfold, noe som var kjempegøy! Mine presseoppslag har handlet om alt fra min deltakelse generelt, til at jeg tar opp saker jeg syntes er viktige, og brenner for. En stor del av konkurransen for meg er å få en større plattform til å spre viktige budskap og informasjon. Jeg ønsker at folk skal se på meg som en person som ikke er redd for å dele meninger, og som kjemper for det jeg tror på. 

Presseoppslag om min hjertesak, Presseoppslag moriaPresseoppslag om ekornhjelpenPresseoppslag finaleuttakPresseoppslag klar for finale

 

Ingen beskrivelse er tilgjengelig.

 

Gjennom konkurransen har jeg også jobbet med markedsføring for to flotte bedrifter, nemlig valstad velvære og inneute AS. Jeg føler meg så heldig som har så flotte samarbeidspartnere, og er takknemlig for at de hadde troen på meg, og alt vi har fått til sammen. Det å jobbe med markedsføring har fått meg til å bli mer kreativ, og det har vært så gøy!

Ett av innleggene mine for valstad velvære: Så enkelt får du drømmehåret

Ett av innleggene mine for Inneute AS Årets julegave

Foto: Daniel Millan

Jeg ønsker å takke for all støtte og gode tilbakemeldinger jeg har fått gjennom min Miss Norway deltakelse, og er så takknemlig for alle som følger med på reisen min. Dere gjør reisen i Miss Norway komplett. Miss Norway har utviklet meg som person, fått meg til å komme ut av komfortsonen min, og ikke minst har jeg lært så ufattelig mye og fått venner for livet. Dette er en opplevelse jeg ikke ville vært foruten. Med en uke igjen til finalen er jeg kjempespent, og gleder meg sånn til å vise dere alt jeg har jobbet med i et helt år!

Jeg ønsker også å si tusen takk til Miss Norway organisasjonen for all jobben de legger ned for oss deltakere. Det settes stor pris på!

Foto: Daniel Millan

Er jeg din favoritt til å vinne Miss Norway 2020? Da setter jeg stor pris på om du vil gi meg din stemme! Det kan du gjøre ved å sende "MISSU 8" til 1963.(20kr) ❤ Jeg er utrolig takknemlig for hver eneste stemme. Du kan stemme så mange ganger du vil!

Følg meg gjerne på sosiale medier: 

Instagram: Inakollsetb

Facebook: Ina Kollset - Veien til Miss Norway 2020

 

 

Bli med meg i butikken, vi skal lage kakao
En fantastisk opplevelse!
 

Kommentarer

Already Registered? Login Here
Ingen kommentarer

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.missnorway.org/

Påmelding for 2023

Meld deg på 2023-sesongen av Miss Norway. Vi gleder oss til å se deg i konkurransen!

Det som skjer nå er forløpende uttak. Gitt at bilder og informasjon er på plass, blir du invitert til obligatorisk introduksjonskurs høsten 2022 og vinter 2023. Det er lurt å følge med på årets vinnere og nye deltagere, for å lære hva konkurransen går ut på. Vi gleder oss til å se din påmelding!

Trykk her for å melde deg på

Beste hilsener fra Nora Emilie Nakken, Miss Norway 2021

Logg inn

Meld deg på