fbpx

Det trenger ikke å være skummelt

Annonse: Høland og Setskog Sparebank

Du tenker kanskje at kredittkort kan være litt skummelt? Det trenger det absolutt ikke å være. Kredittkort kan faktisk være et nyttig verktøy som gir en rekke fordeler. I mange tilfeller vil det faktisk være bedre å betale med kredittkort enn vanlig bankkort. Mange er kanskje engstelige for at det skal bli fryktelig dyrt, eller gå helt over styr når de skaffer seg kredittkort. Det trenger absolutt ikke å skje. Hvis man ikke setter grensen på kredittkortet høyere enn at man klarer å betale tilbake går det helt fint. Det går for eksempel an å sette grensen til 5.000 kroner i måneden. Hvis du for eksempel kjøper en PC med kredittkort fra Høland og Setskog Sparebank til 5.000 kroner og bruker 3 måneder på å betale tilbake koster det deg totalt 5.171 kroner. Altså er rentekostnaden på 171 kroner, og det er billigere enn om du skulle tatt det på avbetaling gjennom forhandleren du kjøper PCen hos. Plutselig kan PCen ryke midt i eksamensperioden og da kan det bli dyrt med 5.000 kroner ut på en gang, men med kredittkort fra Høland og Setskog Sparebank får du muligheten til å kjøpe ny med en gang uhellet er ute.

Foto: Daniel Millan

Når du for eksempel bestiller en reise og betaler med kredittkort dekker dette en eventuell avbestilling om du for eksempel skulle bli syk. Det er veldig kjedelig om du blir syk rett før ferien og ikke får dratt, men da er det en fin trøst å vite at man får tilbake pengene tilbake. Hver gang vi bestiller en reise her i huset, enten det er innlands eller utenlands betaler vi alltid med kredittkort, fordi det er tryggere i tilfelle noe skulle skje. Hvis man vil kan man også oppgradere reiseforsikringen i kortet til oppgradert reise til 249 kroner i året. Det finnes også andre tilleggsforsikringer man kan bestille til kortet. Nå når vi forhåpentligvis kan begynne å reise litt mer ettersom vi er flere og flere som blir fullvaksinert er dette noe å tenke på. Med Høland og Setskog Sparebank sitt kredittkort tar de heller ikke gebyrer for å ta ut kontanter når du er på ferie i utlandet. Dette koster vanligvis penger med et vanlig bankkort, så her er det en fordel å bruke kredittkort. Det er ikke i alle land det er like vanlig å betale med kort som i Norge. For eksempel da jeg var på ferie Den Dominikanske Republikk var det en selvfølge å betale kontant, og i sånne tilfeller er det veldig greit å slippe gebyret for å ta ut penger i minibanken.

Har du vært uheldig og blitt lurt når du har handlet på nett før? Det har jeg da jeg var 14 år, og jeg husker det fortsatt. Jeg hadde bestilt noe fra utlandet, og like etterpå fikk jeg en mail fra det jeg trodde var PayPal. Der det blant annet sto at jeg måtte fylle inn kortopplysningene på nytt. Det høres dumt ut i dag, men der og da så det 100% ekte ut og jeg trodde på det siden jeg hadde handlet et kvarter tidligere. Jeg fylte inn kortinformasjonen til mamma, fordi det var hennes kort jeg hadde brukt og tenkte ikke noe mer over det. To dager senere sto vi på Strømmen Storsenter og skulle handle. Da var det ikke dekning på kortet hennes, og jeg skjønte hva som hadde skjedd. Jeg ble både veldig lei meg og flau over det som hadde skjedd. Følelsen av å ha blitt lurt og at kontoen hennes hadde blitt tappet var så vond. Hadde vi bestilt med kredittkort hadde situasjonen vært en helt annen. Når man handler med kredittkort er det bankens penger du handler med, ikke dine egne. Da slipper du at hele lønnskontoen blir tappa, sånn som jeg var uheldig og opplevde. I en hverdag der man handler mer og mer på nett er det viktig å huske på at man kan bli lurt, og da er det lurt å gjøre det man kan for å unngå at det skjer. Jeg har i hvert fall blitt mye mer forsiktig etter uhellet mitt.

Foto: Daniel Millan

Hos Høland og Setskog Sparebank har de ulike typer kredittkort som passer ulike behov. De har 0 kroner i årsgebyr, og derfor kan det være gull å ha et kredittkort i lommeboka. Så lenge du ikke bruker penger du ikke har, og betaler tilbake igjen som planlagt er kredittkort en ekstra trygghet. Det kan også skje at det dukker opp en måned med en uforutsett utgift og da er det greit å kunne dra frem kredittkortet, også betale tilbake neste måned. Du har 45 rentefrie dager på deg til å betale, så om du betaler tilbake innen da koster det deg ingenting ekstra å ha dratt kredittkortet. Smart, ikke sant?

Julie

Hele reisen min oppsummert
Å spre et budskap
 

Kommentarer

Already Registered? Login Here
Ingen kommentarer

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.missnorway.org/

Påmelding for 2022

Du kan nå melde deg på til Miss Norway 2022.

Vi har løpende uttak og det fungerer slik at de som melder seg på, vil bli vurdert. De som kommer med videre blir invitert til obligatorisk introduksjonskurs høsten 2021 eller vinteren 2022. Det er lurt å følge med på tidligere deltakere for å danne et bilde av hva konkurransen går ut på. Vi gleder oss til å se din påmelding.

Trykk her for å melde deg på

Beste hilsener fra Nora Emilie Nakken, Miss Norway 2021

Logg inn

Meld deg på