fbpx

Falling in love with catwalk

Som dere kanskje vet så er catwalk en stor del av Missekonkurranser, og en viktig del av det å være Misse. For å kunne komme langt i en Internasjonal missekonkurranse er det kritisk å kunne ha en god fremføring i catwalk i, så som deltager må man dedikere mye tid til å bli god i å gå i heler.

Mitt første møte med catwalk var på Catwalk kurset i 2021, avholdt av Miss Norway sin offesielle catwalk caoch Klara. Der lærte jeg det grunnleggende innen Catwalk, og Klara ga meg ett godt grunnlag jeg fortsatte å bygge på for å kunne bli bedre i catwalk. Jeg var ikke så veldig interessert i catwalk den første året jeg holdt på med Misse konkurranser, og gikk dermed glipp av mye dyrkbar tid som jeg kunne brukt på å bli bedre i catwalk. Dette er noe jeg angrer på når jeg ser tilbake på 2021 deltagelse min, og var nok en av tingene som holdt meg tilbake fra å få en topp plassering i Miss Norway det året. Jeg husker under finalen i 2021, hvor jeg for første gang innså hvor gøy catwalk faktisk kunne være. Det var så utrolig spennende å gå catwalk på finale scenen, og det hele motiverte meg til å satse større på missekonkurranser og putte inn tid til å forbedre catwalken min.

I forkant av Miss Earth satte jeg av masse tid til å bli bedre i catwalk, slik at jeg kunne være forberedt til å gå på den internasjonale scenen senere det året. Jeg ble sakte men sikret bedre, men var langt ifra profesjonell. Da jeg var i Filippinene og deltok på Miss Earth ble jeg litt overrasket da jeg fikk vite at vi skulle delta på flere catwalk konkurranser under oppholdet vårt, noe jeg helt ærlig ikke var forberedt på. I begynnelsen syntes jeg det var veldig uvant å gå slik på en scene, og ukomfertabelt å føle på at jeg ikke var så god i catwalk som jeg ønsket å være. Dermed begynte jeg å øve på catwalk når jeg hadde fri under Miss Earth, og begynte å bruke timesvis på korografi øving før hver konkurranse. Jeg fikk også masse hjelpsom hjelp fra de andre deltagerene, som hjalp meg med å forbedre walken min enda mere. Til tross for dette vant jeg ingen konkurranser, men ferdighetene mine ble bedre og bedre for hver gang. Jeg begynte å glede meg til å stå på scenen, og koste meg med å øve på catwalk. All denne øvingen ente opp med å være verdt det, ettersom jeg plasserte i topp 20 under Miss Earth finalen, og skulle delta på den første catwalk runden i finalen.

Da jeg kom hjem etter Miss Earth følte jeg meg mere motivert enn noen gang. Jeg hadde fått så mange unike erfaringer fra å ha deltatt på catwalk konkurransene, lært mye nyttig fra de andre deltagerene og fått ett utrolig godt innblikk i hva det ville si å ha en god catwalk. Jeg visste ikke helt enda hva mitt neste mål ville være, men ønsket ikke å sløse ett eneste sekund som jeg kunne bruke til å bli bedre til å gå catwalk. Dermed øvde jeg MASSE på catwalk, og lærte utrolig mye på en kort tid. Det var på denne tiden at jeg innså hvor gøy det kunne være å øve catwalk, og fikk forståelsen av catwalk teknikk som jeg har idag.

Videre i 2023 deltok jeg på Miss Norway aktiviteter og i den internasjonale konkurransen The Miss Globe. Dette ga meg en mulighet til å vise frem alt det jeg hadde lært, og bruke catwalk ferdighetene jeg hadde opparbeidet meg. Jeg ble til og med spurt om å hjelpe fjorårets Miss Norway deltagere med catwalk før finalen dems, noe som var en stor ære å bli spurt om. Videre deltok jeg på The Miss Globe, og fikk brukt catwalk ferdighetene mine der også. Jeg var blant de beste deltagerene under Bikini catwalk konkurransen, noe som føltes ut som en stor seier i seg selv! Jeg var orginalt del av de topp 8 beste fra konkurransen og skulle delta på Miss Bikini finale runden, men i siste liten fikk ei annen deltager en høyere score enn meg og jeg ble degradert ut av topp 8. Det var kjipt å få beskjeden at jeg nå var den 9ende beste og ikke ville få topp plassering, men jeg tok det heller som et stort kompliment at jeg var så nærme.

Under The Miss Globe finale dagen gikk vi 4 forskjellige catwalker, noe som var utrolig gøy. Jeg har oppigjennom årene i missekonkurranser bygget meg opp en interesse for catwalk og å gå på scenen, så jeg koste meg masse under Miss Globe finalen. I slutten av finalen plasserte jeg i topp 15, og skulle igjen konkurrere i Evening gown catwalk konkurransen av finalen. 

Etter at jeg kom hjem fra Albania og deltagelsen min i The Miss Globe har jeg øvd enda mere på catwalk, og fått muligheten til å bruke ferdighetene jeg har opparbeidet meg gjennom årene til å hjelpe andre bli bedre i sin catwalk. Jeg har vært coach for Miss world Norway 2023 Andrea Farias og Miss Global Norway 2024 Helene Abildsnes. Nå er jeg kort til en punkt hvor catwalk har blitt en hobby for meg, så det er utrolig gøy å kunne dele denne hobbyen med de andre jentene og hjelpe dem imot konkurransene de forbereder seg imot. Jeg håper på å kunne coache flere jenter i fremtiden, og bruke ferdighetene mine til mere enn bare min egen deltagelse.

 

Om du eller noen du kjenner kunne vært interessert i å jobbe med meg, eller vil vite mere om meg, ikke nøl med å sende meg en melding! Du kan sende meg en mail på Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den., eller på mine SOSIALE MEDIER:) 

 Instagram og Tiktok: @Lillysoee

Facebook side med alle oppdateringer fra deltagelsen min: Facebook side 

×
Stay Informed

When you subscribe to the blog, we will send you an e-mail when there are new updates on the site so you wouldn't miss them.

Mottoet som endret livet mitt
Bil kollisjonen som endret alt

Relatert

 

Kommentarer

Already Registered? Login Here
Ingen kommentarer
Påmelding for 2024

Meld deg på 2024-sesongen av Miss Norway. Vi gleder oss til å se deg i konkurransen!

Det som skjer nå er fortløpende uttak. Gitt at bilder og informasjon er på plass, blir du invitert til obligatorisk introduksjonskurs høsten 2023 og vinter 2024. Det er lurt å følge med på årets vinnere og nye deltagere, for å lære hva konkurransen går ut på. Vi gleder oss til å se din påmelding!

Trykk her for mer informasjon og påmelding

Beste hilsener fra Ida Anette Hauan, Miss Norway 2022

Logg inn

Meld deg på