fbpx

Fretex-modell og Second Hand

Hei alle sammen! 

Jeg vil gjerne dele en sak med dere, som står meg nært. For ca. 3 år siden begynte jeg å lese mer om klimakrisen, og det var først da jeg forsto at noe måtte skje! Verdens CO2-utlsipp har nesten doblet seg de siste 50 årene. Siden den industrielle revolusjonen på 1800-tallet har vi mennesker brent fossile brensler, i enorme mengder. Når man ser på et så stor verdensproblem, er det lett å føle seg maktesløs. Derfor vil jeg fortelle at DU kan gjøre en forskjell. 

Det er mange måter å redusere sitt CO2- utslipp, noe er å fly mindre, ta kollektiv isteden for personbil til jobb og skole og kjøpe brukt. Akkurat det å kjøpe brukt vil jeg gjerne fremme mer. Jeg er en jente som har vokst opp med loppemarkeder, Fretex og Tise, og det er jeg så takknemlig for. Min mor har lært meg å få superfine klær, møbler og leker (når jeg var liten) til en god penge, for et godt formål og samtidig minske mitt CO2- utslipp. Viste du at produksjonen av klær og sko utgjør 8% av verdens utslipp av drivhusgasser (ifølge UNEP). Derfor er det å kjøpe brukt en løsning ALLE burde ta i bruk!

Allikevel vet jeg at ikke alt kan kjøpes brukt, men husk da å være kritisk når du kjøper noe nytt. Still deg spørsmålene: "trenger jeg denne?", "Kommer jeg til å bruke dette plagget?", "Har jeg noe lignende allerede?"osv.

 

Jeg har flere ganger gått moteshow og vært Instagram-modell for Fretex Sandvika. Dessverre er ikke Fretex lenger i Sandvika, men jeg minner om at Fretex er mange steder<3

Moteshow for Fretex på Sandvika byfest i 2019.

Ta en titt på Instagrambrukeren min: rebecca.sandnesss , faktisk har jeg på meg Second hand klær i over 75% av innleggene mine. Allikevel håper jeg at jeg én dag ikke går i annet, enn Second hand klær. 

 

 

Store klima-klemmer fra Rebecca<3

Back to my second home
Det å være spontan har hjulpet meg ut av komfortso...
 

Kommentarer

Already Registered? Login Here
Ingen kommentarer

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.missnorway.org/

Påmelding for 2021

Påmelding til Miss Norway 2020 er avsluttet, og vi har nå satt igang påmelding til 2021. Vi har løpende uttak, og de som blir tatt ut får beskjed på e-post etter at finalen i 2020 er avholdt på sommeren.

Beste hilsener fra Helene Abildsnes, Miss Norway 2019

Logg inn

Meld deg på