fbpx

Fretex-modell og Second Hand

Hei alle sammen! 

Jeg vil gjerne dele en sak med dere, som står meg nært. For ca. 3 år siden begynte jeg å lese mer om klimakrisen, og det var først da jeg forsto at noe måtte skje! Verdens CO2-utlsipp har nesten doblet seg de siste 50 årene. Siden den industrielle revolusjonen på 1800-tallet har vi mennesker brent fossile brensler, i enorme mengder. Når man ser på et så stor verdensproblem, er det lett å føle seg maktesløs. Derfor vil jeg fortelle at DU kan gjøre en forskjell. 

Det er mange måter å redusere sitt CO2- utslipp, noe er å fly mindre, ta kollektiv isteden for personbil til jobb og skole og kjøpe brukt. Akkurat det å kjøpe brukt vil jeg gjerne fremme mer. Jeg er en jente som har vokst opp med loppemarkeder, Fretex og Tise, og det er jeg så takknemlig for. Min mor har lært meg å få superfine klær, møbler og leker (når jeg var liten) til en god penge, for et godt formål og samtidig minske mitt CO2- utslipp. Viste du at produksjonen av klær og sko utgjør 8% av verdens utslipp av drivhusgasser (ifølge UNEP). Derfor er det å kjøpe brukt en løsning ALLE burde ta i bruk!

Allikevel vet jeg at ikke alt kan kjøpes brukt, men husk da å være kritisk når du kjøper noe nytt. Still deg spørsmålene: "trenger jeg denne?", "Kommer jeg til å bruke dette plagget?", "Har jeg noe lignende allerede?"osv.

 

Jeg har flere ganger gått moteshow og vært Instagram-modell for Fretex Sandvika. Dessverre er ikke Fretex lenger i Sandvika, men jeg minner om at Fretex er mange steder<3

Moteshow for Fretex på Sandvika byfest i 2019.

Ta en titt på Instagrambrukeren min: rebecca.sandnesss , faktisk har jeg på meg Second hand klær i over 75% av innleggene mine. Allikevel håper jeg at jeg én dag ikke går i annet, enn Second hand klær. 

 

 

Store klima-klemmer fra Rebecca<3

20 ting jeg har lært på 20 år
Det å være spontan har hjulpet meg ut av komfortso...
 

Kommentarer

Already Registered? Login Here
Ingen kommentarer

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.missnorway.org/

Påmelding for 2023

Meld deg på 2023-sesongen av Miss Norway. Vi gleder oss til å se deg i konkurransen!

Det som skjer nå er fortløpende uttak. Gitt at bilder og informasjon er på plass, blir du invitert til obligatorisk introduksjonskurs høsten 2022 og vinter 2023. Det er lurt å følge med på årets vinnere og nye deltagere, for å lære hva konkurransen går ut på. Vi gleder oss til å se din påmelding!

Trykk her for mer informasjon og påmelding

Beste hilsener fra Ida Anette Hauan, Miss Norway 2022

Logg inn

Meld deg på