fbpx

Go vintage!

Salut! 

For meg er ikke klær bare noe man har på seg, for meg er et klesplagg en historie. Hvordan man kler seg forteller mye om deg som person. Du viser hva du syntes er fint, og kanskje har du et budskap på klærne dine, som forteller hvilket politiske syn du har, eller om du er for eller imot Parisavtalen. 

Når Jeg tror mange er skeptiske til å kjøpe brukt klær. Det er lett å tenke at klærne er skittene og i dårligere stand, enn hvis man kjøper de nye. Det er her jeg skal fortelle deg at det ikke nødvendigvis trenger å være slik! Hvis man kjøper brukte klær på en Vintage butikk eller på Fretex, så har de grundige rutiner på hvordan de skal se at et plagg er i god stand. 

Når man kjøper et plagg i butikken har plagget mest sannsynlig blitt masseprodusert på en fabrikk i Asia. Det plagget bærer da tekstilarbeiderens historie, og når du får plagget har det aldri blitt brukt. Hvis man kjøper et plagg second hand, så har noen før deg allerede gitt personlighet til plagget. Kanskje er det en skjorte som er håndsydd i Tyskland fra 1950-tallet, eller en designkjole fra motehusene i Paris. 

Jeg gikk én gang et moteshow for vintage brudekjoler, og jeg følte meg så fin. Jeg følte  meg så beæret for å få gå med kjoler brudekjoler kvinner har brukt på en så viktig dag ,som sitt eget bryllup. I tillegg var kjolene nydelige, og man kunne se at disse kjolene var lagt med kjærlighet og av god kvalitet. 

Jeg oppfordrer derfor flere til å prøve brukt. Kanskje ikke første gang på bryllupsdagen sin, men på andre anledninger. For jeg kan love at det er få ganger jeg føler meg så fin, som når jeg går med plagg som har en historie. 

Instagram: rebecca.sandnesss

- Rebecca 

 

  969 Hits
969 Hits

Både norsk, svensk og fransk!

Bonjour, Hei, hej, !

Jeg vil gjerne dele litt om hvem jeg er, for det er mer ved meg enn å være deltager i årets Miss Norway.

Som jeg allerede har uttrykt, så er jeg en kunstnerisk person. Jeg driver daglig med teater, jeg maler og tegner som hobby, jeg er selvlært i piano og  jeg har sunget opera og jazz siden jeg var 8 år. Jeg skulle gjerne sagt at dette er en gudegave, men jeg takke mine gener for dette. Min mamma er operasanger, og fra henne har jeg fått et godt sett med stemmebånd, som det ikke var nok, var også min tipp-oldemor (på morssiden) sanger på operaen i Paris. Teatergleden kommer også fra min fantastiske mamma, mens rytmen kommer fra min pappa. Han er nemlig født og oppvokst i en landsby i Kamerun.

Meg i Frankrike, der jeg ar mye slekt<3

Tegne- og malegleden kommer fra begge sider av familien, med både en svensk kunstmaler, som oldemor, og en far som hobbytegner både hus og kulltegninger. Alle disse kunnskapene jeg har fått takker jeg generasjoner med norske, svenske og franske aner!

For meg er familie super viktig, og jeg driver med hobby-slektsforsking ved å lese familiebøker og brev på fransk, engelsk, svensk og norsk. Etter min mening, er det viktig å huske på, hvor man kommer fra, jeg har min slekt å takke for så mye! 

Ha en god helg!

- Rebecca<3

 

  474 Hits
474 Hits

Fretex-modell og Second Hand

Hei alle sammen! 

Jeg vil gjerne dele en sak med dere, som står meg nært. For ca. 3 år siden begynte jeg å lese mer om klimakrisen, og det var først da jeg forsto at noe måtte skje! Verdens CO2-utlsipp har nesten doblet seg de siste 50 årene. Siden den industrielle revolusjonen på 1800-tallet har vi mennesker brent fossile brensler, i enorme mengder. Når man ser på et så stor verdensproblem, er det lett å føle seg maktesløs. Derfor vil jeg fortelle at DU kan gjøre en forskjell. 

Det er mange måter å redusere sitt CO2- utslipp, noe er å fly mindre, ta kollektiv isteden for personbil til jobb og skole og kjøpe brukt. Akkurat det å kjøpe brukt vil jeg gjerne fremme mer. Jeg er en jente som har vokst opp med loppemarkeder, Fretex og Tise, og det er jeg så takknemlig for. Min mor har lært meg å få superfine klær, møbler og leker (når jeg var liten) til en god penge, for et godt formål og samtidig minske mitt CO2- utslipp. Viste du at produksjonen av klær og sko utgjør 8% av verdens utslipp av drivhusgasser (ifølge UNEP). Derfor er det å kjøpe brukt en løsning ALLE burde ta i bruk!

Allikevel vet jeg at ikke alt kan kjøpes brukt, men husk da å være kritisk når du kjøper noe nytt. Still deg spørsmålene: "trenger jeg denne?", "Kommer jeg til å bruke dette plagget?", "Har jeg noe lignende allerede?"osv.

 

Jeg har flere ganger gått moteshow og vært Instagram-modell for Fretex Sandvika. Dessverre er ikke Fretex lenger i Sandvika, men jeg minner om at Fretex er mange steder<3

Moteshow for Fretex på Sandvika byfest i 2019.

Ta en titt på Instagrambrukeren min: rebecca.sandnesss , faktisk har jeg på meg Second hand klær i over 75% av innleggene mine. Allikevel håper jeg at jeg én dag ikke går i annet, enn Second hand klær. 

 

 

Store klima-klemmer fra Rebecca<3

  537 Hits
537 Hits

Husk å lev!

God kveld alle sammen!

jeg vil først meddele at jeg var på Misseskole i går, og det var veldig spennende og hyggelig. jeg møtte noen av de andre deltagerne på Zoom, og jeg er imponert over den fine gjengen med søte og snille jenter som er med i konkurransen<3 . jeg fikk også mye mer respekt for konkurransen, jeg ser at det er beinhardt med arbeidet med sponsoroppdrag osv., samtidig som det virker som en fantastisk reise. Denne konkurransen handler faktisk ikke bare om å se pen ut, men går mye ut på hva man gjør for hverandre, og hva slags menneske man er. Jeg kan ikke vente med å utfordre meg selv i Miss Norway, dette blir nok litt av en reise. 

Videre vil jeg sende en hilsen til alle dere som er flinke med korona-restriksjonene. Dette er vanskelige tider for alle, og da er det fint å huske at vi alle er i samme båt. I tillegg vil jeg minne om at denne tiden trenger ikke å være mørk og dyster. Jeg vil minne alle på å leve litt også, da i form av å finne på hyggelige aktiviteter. I dag var jeg og min familie på en hyggelig familietur til hovedstaten, og jeg ser hvor mye dette gjør for samholdet i familien. En familie som før alltid hadde ting å gjøre, har plutselig mer tid til å se hverandre, og det syntes jeg er en positiv del ved koronasituasjonen. Det viktig å fokusere på det positive, og for meg har dagens utflukt vært en gave. Derfor anbefaler jeg alle om å ta seg en tur ut i solskinnet, enten med eller uten familie. Dette får iallfall meg til å smile mer:-)

Mange koronaklemmer fra Rebecca <3

  699 Hits
699 Hits

Videre til neste uttak

Vider e til neste uttak

Jeg kan nesten ikke tro det, men jeg har kommet videre til første uttak i miss Norway 2021!

Jeg gleder meg til at det spennende denne prosessen med kurs og seminarer vil gjøre for meg. Jeg håper at jeg kan få vist hvem jeg er, og hvilke idealer jeg står.

Jeg er fortsatt en teaternerd som elsker å utøve seg i kunstneriske retninger. Nå for tiden jobber jeg med flere sang, monolog og malerprosjekter. Kanskje jeg en dag kan få dele min kjærlighet for kunsten med dere. Hvis dere ønsker å ta en liten titt på hva jeg gjør og hvem jeg er , så ta ne titt innom instagramprofilen min: rebecca.sandnesss <3

                ♥Sender varme tanker til alle de som er rammet av skredet i Gjerdrum♥

 

                                   Varme tanker fra meg, Rebecca<3<3<3

  1473 Hits
Emneord:
1473 Hits
Påmelding for 2023

Meld deg på 2023-sesongen av Miss Norway. Vi gleder oss til å se deg i konkurransen!

Det som skjer nå er forløpende uttak. Gitt at bilder og informasjon er på plass, blir du invitert til obligatorisk introduksjonskurs høsten 2022 og vinter 2023. Det er lurt å følge med på årets vinnere og nye deltagere, for å lære hva konkurransen går ut på. Vi gleder oss til å se din påmelding!

Trykk her for å melde deg på

Beste hilsener fra Nora Emilie Nakken, Miss Norway 2021

Logg inn

Meld deg på