fbpx

Hva slags forberedelser gjør jeg før en photoshoot?

Hva slags forberedelser gjør jeg før en photoshoot?

Goood morgen, alle lesere! :) 

-Bloggbildet: Her er jeg i ekstase! Oda kom innom meg i går kveld med bikinier jeg kunne ta med meg på shooten idag. Hun hadde også med seg denne nydelige prinsessekjolen! Jeg får lov å låne den, hvis jeg trenger den til konkurransene i år :D

Det er helt utrolig hvor våken og energisk jeg er klokka halv åtte på morran! Jeg har allerede sitti 35 minutter på bussen! Litt kaffe, en god frokost og engasjement for dagen er med å hjelper på humøret! Vanligvis pleier jeg å være mannevond på denne tiden av døgnet om jeg må være våken! Idag er alt helt greit :D 

b2ap3_thumbnail_Photo_00058.jpg
-Et lite snapshot fra buss-setet! :) 

Som jeg nevnte igår, skal jeg sitte ganske mange timer på bussen idag! Jeg skal til Drammen (Punsj Studio) og ta pressebilder for begge konkurransene. Idag er den eneste dagen jeg har tid og mulighet til å bruke så store deler av dagen på buss, så da ble idag dagen for pressebilder! Jeg syns egentlig det er helt greit å kjøre buss, så lenge jeg får sitte langt fram i bussen, slik at jeg ser veien! Det er ikke fordi jeg blir bilsyk, men for at jeg skal ha litt følelsen av at jeg kjører selv! Da vet jeg til en hver tid hvor vi er. 

I dette innlegget tenkte jeg å fortelle litt om hvordan jeg forbereder meg før en photoshoot.. Det er selvfølgelig smak og behag hvordan du velger å legge opp rutinene før en shoot, men dette er ihvertfall rekkefølgen og oppgavene jeg gjør før en shoot. 

Før shoot: 

1.Huden din 
Det er veldig viktig å ta vare på huden sin, når en skal jobbe som modell. Om du ikke har så mye kviser eller urenheter, er det uansett viktig å bruke fuktighetsgivende masker og kremer for å ta vare på den huden du har. Uansett om du bruker hudsminke hver dag, eller ikke, er det viktig å rense huden hver eneste kveld. I løpet av en hel dag ute, samler det seg mye skit på huden, som ikke synes før du ser på padsene når du renser huden. Drikk masse vann, og bruk faktor! Vi skal ha huden vår hele livet, og det er ingen som tjener på at du slurver med hudrutiner ;) 
b2ap3_thumbnail_Dermalogica-Ultra-Calming-1-600x361.jpg
-Illustrasjonsfoto Google2.Øyenbryn
Når det kommer til hår, er det ganske mye mer enn bare håret vi har på hodet, som skal holdes styr på! Jeg gikk rundt med påtegnede STYGGE bryn i godt over ett år.. Ingen sa noe til meg, og jeg så det tydelig vis ikke selv.. Det absolutt vakreste er naturlig nappede bryn med hår! Haha!! Dette er en tabbe jeg ærlig legger fram, slik at andre kanskje kan se at det er mye finere med formede ekte bryn! Ikke kom til en photoshoot med unappede bryn. Det skaper mye mer photoshoparbeide for fotografen, og hårene som ikke skulle vært der, synes mye bedre enn alle de fine hårene som sitter på riktig plass! Man føler seg mye freshere når man ser velstelt ut, og har pent friserte bryn. Og når man føler seg bedre, gjør man en bedre jobb foran kameraet!

b2ap3_thumbnail_407205_10151109581685705_1973749630_n_20130513-193529_1.jpg
-Dette er meg og mine alt for grelle øyenbryn, nyttårsaften 2011

3.Legger, armhuler og bikinilinje 
Følelsen av silkemyke legger, er mye bedre enn følelsen av kaktus. Barber leggene, (for den som ønsker det, er det også lov å barbere lår) Jeg anbefaler det ikke, da det vil komme til å vokse striere og mørkere hår etter hvert som du barberer hårene på lårene. Barberingen pleier jeg å legge til siste dagen før shoot, slik at huden har roet seg ned til shooten. Smør gjerne de barberte leggene med en god hudkrem når du er ferdig. På den måten vil du klare å holde huden fuktighetsrik og blank. Skal du på en bikinishoot, er det selvfølgelig også slik at du bør fjerne hår i armhulene og bikinilinjen. Jeg gjør dette uansett, for å sitte igjen med en renest mulig følelse. 

b2ap3_thumbnail_Pakkepris-voksing-e1349445079412.jpg
-Illustrasjonsfoto Google


4.Negler
Ikke kom på photoshoot med gammel avflasset neglelakk. Stell hender og føtter slik at neglene ser delikate ut. Spør fotograf eller stylist om det er noe spesiellt som skal gjøres med neglene iform av farge på neglelakk eller lengde. Det pleier som regel å holde at neglene ser ordentlige og pene ut, slik at fotografen slipper unødvendig photoshop-pirk. Det er også vanlig at man får beskjed om å lakke negler da man kommer for å få styling. 
b2ap3_thumbnail_16-Nylakkede_negler_slik_varer_de_lengre-Blush.jpg
-Illustrasjonsfoto Google

5.Hår 
Ettervekst er ikke lov. Fett hår er ikke lov. Vask håret dagen før du reiser på shoot. Jeg pleier å rette tuppene på håret mitt forsiktig ut med svak varme. På den måten ser ikke håret så slitt ut, og det holder seg på plass. Jeg bruker veldig sjelden stylingprodukter i håret, men har alltid med meg hårstrikker, hårspenner og hårspray på photoshoot. Da har jeg muligheten til å fikse på sveisen om fotografen ønsker variasjoner med håret. Jeg har også en shining spray, som jeg bruker. Den gjør så håret reflekteres kjempefint i blitsen på kameraet, og håret ser mer glossy ut! :) 
b2ap3_thumbnail_healthy-hair.png
-Illustrasjonsfoto Google

6.Klær
Jeg har alltid med meg
1. Ett par høye heler (pumps) 
2. hudfarget g-string 
3. Solbrune strømper
4. Tøfler
5. Golfjakke 
Hvis du allerede på forhånd har prøvd, eller vet hva slags klær du skal bruke, er det ikke noe vits i å ta med seg hudfarget undertøy. Jeg tar det med uansett, for det er mye bedre å ha en reserve, om noe skulle endre seg. Når man er på photoshoot, er det av en eller annen merkelig grunn alltid kaldt! Ta med deg et par tøfler og en varm jakke, i tilfelle du skulle begynne å fryse. Det er mye bedre enn å være gjennomfrossen da du skal begynne å posere. Om du skal ta TFP i egne klær, er det lurt å høre om fotografen har noen ideer til shooten, og evt. få en pekepinn på hva du kanskje skal lete fram fra klesskapet! 

7.Øvelse 
Hvis du vet hva slags shoot du skal på, kan du gjøre noen øvelser på poseringer og "stemning" i speilet hjemme. Det føles kanskje litt rart å stå å posere for seg selv, de første gangene.. Det er uansett god trening. Se deg selv i speilet, og finn ut av når du føler du ser best ut. Husk hvordan du skal bevege øynene dine, og hvordan du tar deg best ut. Se gjerne i blader og magasiner, om du trenger inspirasjon til poseringer. Jeg har alltid på meg høyhelte sko da jeg øver. Det har jeg for å få en bedre holdning, og en mer skjerpet følelse. 
b2ap3_thumbnail_11-woman-mirror-beauty-42-30947834.jpg
Illustrasjonsfoto Google


8.Mat og drikke
Ha alltid med deg et mellommåltid om du tror shooten vil gå raskt. Ting tar ofte litt lengre tid enn det man først regner med, og det er ingen andre enn Victoria Secret englene som leverer 100% på tom mage. Vann er også viktig! Vannflaske med kaldt og godt vann. Ta gjerne litt sitron i? :) 
b2ap3_thumbnail_images-2.jpg
Illustrasjonsfoto Google

9.Selvbruning/spray tan
Om du skal våge deg utpå "isen" og bli litt brunere til shoot, er det VELDIG viktig at du peeler huden godt før du begynner på bruningsprossessen. Det er ingen ting som er så stygt som store skjolder etter selvbruningsprodukter. Jeg bruker selv Sunspa selvbruningsspray, og fargen min er perfekt for shoot idag! :) 
b2ap3_thumbnail_1367931719130_20130513-200959_1.jpg
-Sunspa selvbruningsspray er en helt fantastisk selvbruningsspray! Den tørker på under 3 minutter, lukter godt, er enkel å påføre selv og er umulig å få skjoldete!-Hvis du peeler huden først!  


10.Tilbehør 
Om du har med deg egne klær til shoot, er det også veldig fint om du har med deg noen smykker, skjerf eller veske som matcher outfiten du har valgt deg ut til shoot. Med tilbehør ser bildene mye mer gjennomførte ut, og alt ser litt mer spennende og gjennomtenkt ut. 
b2ap3_thumbnail_wedding-accessories-pictures-of-wedding-accessories-629.jpg
Illustrasjonsfoto Google

Er det noe mer du lurer på, eller trenger hjelp med i forhold til forberedelser før shoot? Du må gjerne spørre meg! Jeg er mer enn glad for å hjelpe til. 


-Anette <3

 

2 Nye sponsore på en dag yes =)
Spørsmål runde :) Video blogg!

Relatert

 

Kommentarer

Already Registered? Login Here
Ingen kommentarer

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.missnorway.org/

Påmelding for 2021

Påmelding til Miss Norway 2020 er avsluttet, og vi har nå satt igang påmelding til 2021. Vi har løpende uttak, og de som blir tatt ut får beskjed på e-post etter at finalen i 2020 er avholdt på sommeren.

Beste hilsener fra Helene Abildsnes, Miss Norway 2019

Logg inn

Meld deg på