fbpx

Veien til scenen - Miss Norway 2020

Foto: Anette Schive

Jeg pleide ikke å være midtpunktet, jeg var ikke den som snakket høyest eller tok mest plass. Jeg hadde derimot som oftest noe på hjertet, og jeg hadde mye jeg ville si, men det ble som oftest med ønske. Jeg er egentlig en utadvendt person, men har kanskje gjemt mitt potensiale inni meg, uten å tørre å komme helt ut av skallet mitt. 

Jeg har derimot i lang tid hatt en drøm om å gjøre noe større, utfordre meg selv, gå utenfor komfortsonen og ikke minst bruke stemmen min. Jeg har lenge vært fan av skjønnhetskonkurranser, men trodde aldri det var noe jeg skulle tørre å være med på. Derimot har jeg de siste årene virkelig sett en endring i fokuset i slike konkurranser, og hvordan det fremmer sterke, selvstendige, ambisiøse, inspirerende og ledende, kvinnelige talspersoner! Jeg så dermed Miss Norway som en enorm mulighet til å ikke bare utfordre og utvikle meg selv på veldig mange områder, men også til å få en plattform til å fremme saker jeg selv er lidenskapelig opptatt av. 

For over et år siden meldte jeg meg derfor på Miss Norway, og ble utrolig glad da mailen kom at jeg var valgt ut til å bli med! Selvom jeg hadde fulgt med på både Miss Norway, og andre nasjonale og internasjonale konkurranser i lang tid, hadde jeg virkelig ingen anelse om hvor utrolig dette eventyret skulle bli, og hvor mye jeg som person kunne vokse på bare et år! 

Jeg skal nå ta dere med på en oppsummering av dette året og det meste jeg har vært så heldig å få gjøre, rett og slett et lite tilbakeblikk på reisen min i Miss Norway 2020!

Foto: Daniel Millan

Gjennom dette året har vi deltagerne måtte gå gjennom mange ulike kurs, og jeg har vært med på en lang rekke forskjellige aktiviteter. Kursene har hatt stor variasjon, og jeg har virkelig lært utrolig mye nytt om en bransje jeg har stor respekt for, og nå syntes er veldig givende og være en del av! 

Blant kursene har det vært opplæring i catwalk, det har for meg vært et av høydepunktene. Jeg deltok på to catwalk kurs, i tillegg til beautycampen, for jeg ønsket mest mulig erfaring og øving! Jeg har ikke bare lært hvordan jeg skal gå bra i over 12 cm høye sko, men også hvordan være selvsikker på scenen, vise frem selvtillit, eleganse, stolthet og presentere meg selv på best mulig måte. Dette har jeg også tatt med meg utenfor scenen og praktisert i hverdagen! Må virkelig si det har hevet selvfølelsen min stort! 

På kursene, både på nett, og de vi har hatt i virkeligheten, har jeg hatt mulighet til å treffe og bli kjent med de andre jentene, og det har virkelig vært en av de koseligste delene av dette året! Jeg håper og tror jeg har fått venner for livet, og selvom vi konkurrerer mot hverandre, har jeg ingenting annet en kjærlighet for den gjengen vi har blitt! Jeg skrev tidligere i år et blogginnlegg rundt hvordan jeg unner de andre suksess i konkurransen, og at de alle inspirerer og motiverer meg masse, til å også gjøre mitt beste! Jeg er rett og slett veldig stolt av å være assosiert med, og en del av en så fin gjeng med kvinner! 

Trykk under for å komme til blogginnleggene jeg har skrevet rundt disse temaene:
Catwalk kurs 1, Catwalk kurs 2, Beautycamp 2020, Min refleksjon rundt å konkurrere mot andre jenter.

Bilder fra beautycampen. Foto: Daniel Millan

Jeg vil også skrive litt om alle fotoshootene jeg har hatt, å stå foran kameraet er noe jeg virkelig elsker, og med hjelp fra fantastiske fotografer har jeg foreviget mye av denne reisen.
Til de tidligere uttakene, og ellers i konkurransen har jeg samarbeidet med dyktige Daniel Millan, som har vært en fantastisk person å jobbe med, og en som har bidratt stort til min deltagelse. Og på presentasjonsvideoen jeg postet tidligere i år jobbet jeg med Tor Lindseth, og fikk lært mye nytt om hvordan det er å lage en slik video! Anette Schive og Kai Chen er blant andre fotografer jeg har vært så heldig å ha jobbet med, og sammen har vi fått til masse fine bilder dere har sett her på bloggen og i mine sosiale medier gjennom dette året! Må si jeg har utviklet meg mye på denne fronten gjennom alle shootene, og jeg føler meg definitivt mye mer komfortabel foran kamera nå enn i begynnelsen. 

Trykk på bildene for å komme til blogginnlegg med mine to første shoots, og mine to seneste:

Foto, min første shoot: Daniel Millan

Foto, min nyeste shoot: Anette Schive

Noe annet som har vært veldig gøy dette året har vært alt engasjementet utenfra. Før jeg delte at jeg var med i Miss Norway, var jeg litt usikker på hvordan responsen skulle bli, men det har vært over all forventing. Familie, venner, bekjente og til og med ukjente har vist meg sin støtte! Det har betydd veldig mye, og jeg føler virkelig jeg har en stor heiagjeng i ryggen, som har troen på meg, og som jeg virkelig håper jeg kan gjøre stolt!

Ikke bare har jeg fått støtte fra kjente og ukjente, men også flere journalister rundt om i hele landet har vist interesse for min deltagelse. Jeg har hatt nærmere 40 unike presseoppslag i ulike medier, noe jeg har lært enormt mye av! Jeg har vært i lokale medieomtaler fra langt nord til sør, men også flere nasjonale medier har vært interessert i min deltagelse og historie. 
Blandt disse har jeg vært i SE OG HØR, Nettavisen, Akershus Amtstidende, Glåmdalen, Helgelands Blad, Rana blad, Øyene avis, Radioriks Oslo, og mange, mange fler! (trykk på navnene for å komme til et av oppslagene i hver avis) 

Dette har tvunget meg ut av komfortsonen, for i begynnelsen syntes jeg intervjuer var veldig skremmende, men det har også utvidet den sonen, for nå syntes jeg det å snakke med journalister er noe av det morsomste!


Ellers i konkurransen har sponsorarbeid vært en stor del! Jeg har vært så heldig å samarbeide med noen fantastiske mennesker og bedrifter, som også har støttet min reise. Det har vært både lærerikt og spennende, men også veldig utfordrende å finne sponsorer, spesielt siden vi også er i en pandemi som har herjet nesten hele konkurransens løp. Derimot har det blitt bevist at hardt arbeid og ståpåvilje er viktig, og jeg har klart å finne fire fantastiske sponsorer! 

Jeg har med de blant annet fått være med bak fasaden på årets fashionweek, jeg har hatt flere spennende fotoshoots, fremmet produkter og tjenester i mine sosiale medier, og jeg har vært med på å finne passende aktiviteter for hver sponsor som skal fremme de på best mulig måte!

Bilder fra en av fotoshootene i samarbeid med min sponsor, Gaia
Foto: Daniel Millan
Bilde fra brudeshoot. 
Foto: Daniel Millan

En del av konkurransen jeg har satt stor pris på, som også går veldig hånd i hånd med mine verdier, er veldedig arbeid. Dette har vært med på å gjøre Miss Norway ekstra meningsfullt for meg og jeg har stortrives med denne delen av konkurransen. 

Jeg har jobbet med flere ulike organisasjoner og stilt opp på mange frivillige arbeidsdager for å kunne hjelpe til! Jeg syntes det er utrolig viktig å bruke ressursene man selv har til å hjelpe andre som behøver det, og frivillig arbeid er blant dette! 

Jeg har i hovedsak jobbet med Røde Kors, Nesodden Ressurskafé og Nesodden frivilligsentral, som er lokale organisasjoner som hjelper mennesker i mitt nærmiljø. (trykk på navnene for å komme til blogginnlegg om hva jeg har bidratt med) 
Dette er organisasjoner som gjør en stor innsats med å bekjempe blant annet ensomhet, fattigdom og som fremmer inkludering og samhold, uansett forutsetninger! Sammen med disse har jeg stilt opp og organisert i gratisbutikk, bidratt i kafeer, vært dagravn for å redusere store folkemengder under corona, vært besøksvenn, vært ambassadør, vært med på innsamlingsaksjoner og mye annet viktig og meningsfullt! 

En annen viktig organisasjon jeg har samarbeidet med, og vært et ansikt utad for, har vært MS-forbundet i Norge. Dette fordi MS, og kronisk sykdom, spesielt blant unge, er min hjertesak, ikke bare i konkurransen, men i livet!
Jeg skrev øverst i dette innlegget at jeg lenge har hatt en drøm om å gjøre noe større og bruke stemmen min, og den har jeg ønsket å bruke for å sette fokus på unge mennesker som lever med kronisk sykdom. Og kunne hjelpe disse menneskene til å få bedre forutsetninger, og viktige verktøy til å takle livet som syk, både mentalt og fysisk. 

Engasjementet og lidenskapen for akkurat denne hjertesaken kommer fra min egen veldig nære erfaring med kronisk sykdom, og mer spesifikt MS (Multippel Sklerose). Dette er en sykdom jeg de siste syv årene har levd med, og som lenge definerte og begrenset hva jeg følte jeg kunne gjøre i livet. 
Jeg mener og vet derimot at det ikke skal være slik! Kronisk sykdom skal ikke hindre mennesker fra å ha et bra liv, og gjennom Miss Norway har jeg fremmet dette. Jeg har spredd kunnskap rundt MS, deltatt på arrangementer for å fremme denne saken, vært med å bryte ned fordommer og uvitenhet, og snakket om viktigheten av å sette fokus på dette, for det er for lite snakk om det, men alt for mange rammede! 

Jeg har gjennom året ikke bare ønsket å nå ut, men jeg har nådd ut! Jeg har fått en enorm respons fra mennesker med samme utfordringer, som føler at jeg på en eller annen måte har hjulpet dem. Min åpenhet har derfor vært med på å gjøre en forskjell, og virkelig vist meg hvor viktig det er å dele åpent, og snakke om slike temaer! 

Da jeg ble syk tok MS’en fra meg troen på meg selv, og også min største drøm som var å bli danser. Jeg ønsket å stå på en scene å danse i ulike roller, foran mange mennesker, men denne drømmen kunne jeg ikke lenger følge.
Men i livet får vi ikke bare en drøm, vi har kontrollen til å finne nye, større og viktigere drømmer, og Miss Norway har gitt meg dette. Miss Norway har gitt meg muligheten til å, om bare en uke, stå på en scene igjen, foran mennesker, som meg selv og ikke minst MED TROEN på meg selv, som jeg har fått tilbake! 
Jeg håper og tror det vil være en motivasjon og inspirasjon for andre unge som føler de også har mistet seg selv på grunn av sykdom de, så urettferdig, er tvunget til å leve med.

Trykk under for å komme til noen av mine tidligere blogginnlegg om MS:
Min historie, Diagnoseprosessen, World MS day, Jeg gikk for MS, Fordommer og uvitenhet, Innlegg om tilbakemeldinger fra andre om min åpenhet rundt MS

Foto: Daniel Millan

Foto: Anette Schive

Det er bare seks dager igjen av konkurransen Miss Norway, catwalken er øvd inn, poseringen er satt, talen er skrevet og øvd på, antrekkene som jeg har lagt mye tanke bak henger klare, skoene er gått inn og takknemligheten for alt jeg har oppnådd i år er større enn noensinne! 

Den personen som ønsket, men ikke turte å ta plass, er nesten ikke til å kjenne igjen. Og skallet jeg var gjemt i, er ikke lenger synlig! Stegene jeg har tatt i denne konkurransen er større enn jeg trodde var mulig, og selvom jeg fortsatt har mye å lære, har jeg utviklet meg til en person jeg er stolt av å være!

Om under en uke kåres vinneren, og om innsatsen min dette året, og på finaledagen er god nok til at jeg får tittelen som Miss Universe Norway 2020, ønsker jeg å ta det til neste nivå. Jeg ønsker å fremme mulighetene Miss Norway og skjønnhetskonkurranser kan gi, og oppmuntre andre unge kvinner til å utfordre seg selv på den måten! Jeg vil også fremme hjertesaken min som ikke bare er viktig her til lands, men et enda større og mer kritisk problem internasjonalt. Jeg vil ikke lenger være en representant kun for meg selv og min hjemkommune lenger, og heller ikke bare for vårt flotte og fantastisk land Norge, men jeg vil være en representant for alle unge mennesker der ute som av ulike grunner ikke har troen på seg selv og sitt potensial, og som behøver noen som kan vise at, og faktisk hvordan, det er mulig å endre på dette!

Foto: Daniel Millan, Anette Schive

Jeg vil takke alle som har gjort denne reisen så innholdsrik og fantastisk, alle kontaktene jeg har fått, fotografene jeg har jobbet med, sponsorene som har hatt troen på meg, organisasjonene jeg har samarbeidet med, journalistene som har skrevet om meg, familie, kjæreste, venner og alle andre som støttet meg, og alle der ute, som heier på meg! Vi har gjort dette sammen, og jeg er så utrolig takknemlig for alt, og forhåpentligvis er dette starten på et enda større eventyr! 

Foto: Anette Schive

Ønsker du å se meg vinne Miss Norway 2020? Frem til 29. Oktober er det fortsatt mulig å stemme på meg! Hver stemme teller, så jeg setter utrolig stor pris på all hjelp! 

Send sms med MISSU 5 til 1963 
(kr 20 per stemme). Du kan stemme så mange ganger du vil!


Facebook: https://www.facebook.com/celestinamissnorway/
Instagram: https://www.instagram.com/cococelestina/

En fantastisk opplevelse!
Det hele har vært et eventyr
 

Kommentarer

Already Registered? Login Here
Ingen kommentarer

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.missnorway.org/

Påmelding for 2023

Meld deg på 2023-sesongen av Miss Norway. Vi gleder oss til å se deg i konkurransen!

Det som skjer nå er forløpende uttak. Gitt at bilder og informasjon er på plass, blir du invitert til obligatorisk introduksjonskurs høsten 2022 og vinter 2023. Det er lurt å følge med på årets vinnere og nye deltagere, for å lære hva konkurransen går ut på. Vi gleder oss til å se din påmelding!

Trykk her for å melde deg på

Beste hilsener fra Nora Emilie Nakken, Miss Norway 2021

Logg inn

Meld deg på