fbpx

Presentasjonsblogg

i dette blogginnlegget blir du bedre kjent med meg om min vei til finalen i Miss Norway 2021♡

Mitt navn er Turid Strømfors, jeg er 26 år og er født og oppvokst i Haugesund. Som liten hadde jeg to store drømmer.

Foto: Tony Kristoffersen

Den ene var å bli Frøken Norge og den andre var å bli klesdesigner. Per dags dato følger jeg begge. Gjennom min deltakelse i Miss Norway vil jeg inspirere andre unge til å gjøre det samme. 

 

Motedrømmen - Jeg har fra før en bachelor i tekstil fra Universitetet i Sørøst-Norge, hvor jeg har hatt klesdesign og vist kolleksjoner på catwalken med skolen i Notodden. Det ene førte til det andre og nå er jeg så heldig og kunne følge både designer drømmen og Frøken Norge drømmen. Her kan du lese en flott artikkel om meg i Telen Avis, der jeg forteller om drømmene mine og karrieren min.

Etter tre år i Notodden gikk jeg ut med en bachelor innen Estetiske fag, folkekunst og tekstil. I denne tiden fant jeg ut at klær og klima står mitt hjerte nært og sydde tre kolleksjoner av gjenbruksmaterialer. Her er et blogginnlegg.

Karriere

Å følge begge disse drømmene for min del, krever hardt arbeid og ingenting blir gjort av seg selv. Når jeg brenner så mye for noe, så prioriterer jeg såklart det. De siste årene har jeg jobbet for å få meg en solid karriere. Jeg kom egentlig inn på masterstudie i høsten, men takket pent nei fordi jeg ikke er klar for så mye teori akkurat nå. Derimot tar jeg årsstudium nå som forsterker bacheloren, så tar jeg masteren når jeg føler meg klar. Her er et blogginnlegg jeg har skrevet om å inspirere til å velge karriere. Jeg satset alt på motedrømmen i Oslo da jeg startet på School of Fashion Industry i september. Jeg flyttet fra livet mitt Notodden og så meg ikke tilbake, det eneste jeg ville var å satse på motedrømmen. Alt ble derimot snudd på hodet da en ny lockdown kom i hovedstaden i november. Det resulterte i at jeg pakket sakene å flyttet hjem til Haugesund i februar. Det var ikke det jeg så for meg. Her kan du lese mer i et intervju med Radio Haugaland

Jeg har kommet til det punktet nå at jeg ser forbi meg selv og vil være til hjelp der det trengs. Derfor klarer jeg å sette ting i perspektiv og vil heller vise støtte til andre studenter ved å dele min historie om å gi slipp på drømmen i hovedstaden. Men: Ved at jeg flyttet hjem til Haugesund fikk jeg overskudd til å følge min andre og min største drøm:

Miss Norway

Da jeg var 8 år hadde jeg en blogg som het Lille Frk Turid, favorittfilmen min var Lille frk Norge.

På bloggen la jeg ut bilder hver dag, pyntet meg og hadde på krone. Dette var min lille verden. Min drøm. Her var alt perfekt.

Presentasjonsvideo

I denne presentasjonsvideoen tar jeg deg med til min verden og viser deg mitt flotte Haugaland.

Jeg har alltid bare satset på det som gjør meg glad og gått min egen vei, uavhengig av hva andre mener. Jeg ser ting fra den lyse siden og setter pris på at jeg har muligheten til å følge begge drømmene mine. Jeg har alltid trodd at alt er mulig så lenge du tror på det nok. Da jeg var 8 år, ble mamma utsatt for en alvorlig ulykke og ble lam og ryggmargskadd. Dette gjorde noe med meg som liten jente og har formet meg som person.

Hjertesaker

Inkludering av barn og unge

Her er blogginnlegg om hjertesaken min  

Som en Miss Norway deltaker har man en stemme. Den bruker jeg til å fremme hjertesaken min som er å støtte barn som trenger hjelp. Barn som havner på utsiden av samfunnet på grunn av mobbing eller manglende foresatte. Dette handler ikke om meg, men om å hjelpe barn. Jeg har et indre ønske om å hjelpe barn og unge i samme situasjon. Jeg har hatt en tøff oppvekst, noe som har gjort meg sterk. Jeg tørr å stå opp for andre som ikke klarer det selv og jeg tørr å snakke høyt om saken. Jeg har delt historien min fordi jeg nå ønsker å hjelpe andre barn i samme situasjon. Jeg vil være med å bidra til at de kan få samme muligheter som andre barn i livet.

Å være med i Miss Norway handler ikke bare om utseende, men å ha et indre ønske om å hjelpe andre, et ønske om å gjøre verden til et bedre sted og et ønske om rettferdighet - det er skjønnhet i mine øyne.

I denne perioden har jeg samarbeidet med forskjellige veldedige organisasjoner som hjelper barn og unge.

Link til mine blogginnlegg: 

Etne friillighetssentral,

Kirkens bymisjon Sveio

Foranringshuset Haugesund

Her er en artikkel i Grannar avis om viktigheten av frivillig arbeid.

Hjertesak: Klær og klima

En annen hjertesak jeg har er klær og klima. Nå bruker jeg min stemme gjennom Miss Norway til å gjøre folk mer bevisste over klesforbruket sitt. Og inspirere til å velge brukte klær fremfor nytt. Det er så ufattelig viktig at vi tar vare på planeten vår! Jeg har inngått avtaler med ulike veldedige organisasjoner i sommer med å ha kurs om redesign for barn. Noe så fint - å kunne fremme to av mine hjertesaker på èn gang.

Blogginnlegg:

Jeg har hatt redesign kurs for barn i Etne på sommerleir.

Jeg skal ha sykurs for unge i Etne i slutten av juli.

 

Butikk utstilling med gjenbruk

Jeg har laget butikkutsilling for NMS Gjenbruk Haugesund.

Hjertesak om Dyrevern

Jeg har et indre ønske om at dyrs rettigheter skal bli ivaretatt og at de skal bli behandlet med samme respekt som mennesker. Gjennom min deltakelse i Miss Norway har jeg jobbet for to veldedige organisasjoner som hjelper dyr i nød. Den ene er Dyrebeskyttelsen og den andre er Viksemarkas venner. Blogginnlegg: Dyrebeskyttelsen Haugaland , DyreutrikningViksemarkas Venner 

Media

Hør mitt radiointervju med Radio102:

Gjennom tiden i Miss Norway har jeg stilt opp i lokal presse. Her er noen presseoppslag:

Haugesund Avis

Radio H

Extraavisen

Vil inspirere Jeg håper at ved å fortelle min historie at jeg kan være til inspirasjon for til andre unge om at det finnes håp. Uavhengig av hvilken bakgrunn du har som barn så kan du få til det du vil. Selv tror og håper jeg at jeg kan gå frem om et eksempel for andre. At det går an så lenge man bare prøver hardt nok. 

Jeg er ikke perfekt og min bakgrunn er ikke perfekt. Derimot har jeg alltid fulgt hjertet og følgt drømmene mine. Jeg har alltid hatt troen på meg selv, selv i tider der det ikke har føltes slik. Men det har fått meg dit jeg er i dag og det er jeg stolt over. Jeg tror at alle kan få til det de vil. Jeg har toren på meg. Og jeg har troen på deg. Håper du også tror på deg. Husk i hvert fall: Du er god nok. Det blir bedre. Og du får til det du vil.

 Så langt 

Jeg har vært med på Beautycamp med Miss Norway og lært ulike type walks.

Så langt har deltakelsen min i Miss Norway 2021 åpnet mange nye dører karrieremessig ved at aviser har skrevet artikler om meg på grunn av min deltakelse. Jeg har blitt utfordret til å gjøre veldedige oppdrag, noe som har ført til at nettverket mitt har blitt betraktelig mye utvidet. Jeg har blitt kjent med mennesker jeg ellers aldri ville ha møtt og knyttet bånd for livet ut.

Foto: Stroom Photography

Gjennom deltakelsen min har jeg blitt sett og jeg har blitt hørt. Noe som betyr utrolig mye for meg. Jeg er takknemlig for at jeg har fått muligheten til å delta i Miss Norway. Den har så langt gitt meg flere muligheter enn jeg ellers aldri ville ha hatt! Jeg er veldig klar for mer. Gjennom min deltakelse i Miss Norway har jeg møtt alle disse flotte menneskene som har hjulpet meg videre i min karriere.

Jeg vil hvertfall bare si: Tusen takk til alle dere som har støttet meg gjennom denne perioden. Tusen takk til dere som har hatt troen på meg. Og takk til dere som ønsker å se meg med videre. Jeg vil gi en spesielt stor takk til Jan Urrang som har filmet og laget presentasjonsvideoen for meg. Takk til journalister som har tatt seg tid til å skrive om meg. Takk til fotografer som har tatt nydelige bilder av meg. Og takk til veldedige organisasjoner som har tatt meg i mot med åpne armer. Og ikke minst takk til Motiv Action og Miss Norway som har gitt meg denne muligheten.

Det betyr utrolig mye og det hadde virkelig ikke vært det samme uten noen av dere. 

Det er sammen vi står sterkt og det er sammen vi skaper. Hva er suksess uten noen å dele den med?

Dette er min vei mot finaleuttaket i Miss Norway 2021 og det har vært et eventyr.

Ha en fin dag videre da dere og tusen takk for at du tar deg tid til å lese, det betyr mye♡ 

 

Her kan du kontakte meg om du lurer på noe:

e-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

instagram: turidstromfors

 

Stem gjerne på meg ved å sende: MISSU 13 til 2401 (20kr)

 

 

 

 

Min hjertesak!
Min presentasjonsblogg!
 

Kommentarer

Already Registered? Login Here
Ingen kommentarer

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.missnorway.org/

Påmelding for 2023

Meld deg på 2023-sesongen av Miss Norway. Vi gleder oss til å se deg i konkurransen!

Det som skjer nå er forløpende uttak. Gitt at bilder og informasjon er på plass, blir du invitert til obligatorisk introduksjonskurs høsten 2022 og vinter 2023. Det er lurt å følge med på årets vinnere og nye deltagere, for å lære hva konkurransen går ut på. Vi gleder oss til å se din påmelding!

Trykk her for å melde deg på

Beste hilsener fra Nora Emilie Nakken, Miss Norway 2021

Logg inn

Meld deg på