fbpx

Min hjertesak!

BF1B62D5-DD68-4A22-AA29-BA9E186995A6

I januar 2019 reiste jeg til Bali. Min første utenlandsreise på egen hånd! Jeg dro dit for å jobbe som frivillig med barn. I ungdomstiden var jeg ikke opptatt av hva jeg skulle bli, i stedet var jeg opptatt av hvor jeg skulle reise og hvem jeg skulle møte på reisene mine. På skolen pleide jeg å dagdrømme om alle stedene jeg ønsket å dra til og alle menneskene jeg ville møte. Som 17-åring satte jeg meg som et mål at jeg innen jeg var 25 år skulle ha reist til Bali, til Afrika og gjøre frivillig arbeid i forskjellige programmer i de forskjellige landene.

Min sjel verket etter å gi, dele, se, oppleve og føle.

Og den turen til Bali var min aller første sjanse!

Bali-turen forandret meg på mange måter. Jeg tenker hver dag på barna, de andre frivillige og vennene jeg fikk der. Jeg husker at jeg satt på flyet på vei hjem og så ut av vinduet, ubevisst holdt pusten og stirret på himmelen med tårer som rant nedover kinnene mine, mens hele oppholdet og alle opplevelsene danset for øynene mine. Det var som jeg gjenopplevde alt, hver følelse, hvert smil, hver klem, hver interne vits - med barna og med alle de andre jeg hadde blitt kjent med og jobbet med under oppholdet. Tårene var glade og de var triste. Og jeg bestemte meg for at jeg ønsket å bruke resten av livet på å jage etter slike opplevelser og følelser igjen.

Som dere forstår, turen for to år siden til Bali utløste noe i meg. Noe som tok over og som gjennom mitt neste skoleopphold på folkehøgskole med reiselinjen med navn Reis Afrika, førte meg til en smak av frivillig arbeid nettopp i Afrika. Jeg har også gjort noe frivillig arbeid her i Norge og mine erfaringer har gitt mersmak!.

Lite hadde jeg trodd at mine mål som 17-åring om å drive med frivilligarbeid i Bali og Afrika skulle være opplevd allerede som 19-åring og hele 5 år før jeg hadde satt som mål.

Frivillighet er å gi av din tid, dele dine evner og kunnskaper for å hjelpe andre. Samtidig, og som jeg opplevde både i Bali og Afrika, lærer man selv nye ting, utvikler seg og får nye venner. Det er veldig mye forskjellig man kan gjøre som frivillig. Det finnes 100 000 lag og foreninger bare i Norge. Ofte betyr innsatsen du som frivillig gjør veldig mye for dem eller den saken du giør det for. Det er rett og slett veldig meningsfullt.  

Akkurat hvilken type frivillig arbeid jeg kommer til å arbeide med i fremtiden gjenstår å se, men at det er noe jeg kommer til å holde på med er jeg overbevist om. Jeg gleder meg til reisen!

-Sofie

Ta gjerne kontakt med meg for samarbeid på!:

Mob:94171474

Instagram: @sofiemugaas

Dette er meg - presentasjonsblogg
Presentasjonsblogg
 

Kommentarer

Already Registered? Login Here
Ingen kommentarer

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.missnorway.org/

Påmelding for 2023

Meld deg på 2023-sesongen av Miss Norway. Vi gleder oss til å se deg i konkurransen!

Det som skjer nå er fortløpende uttak. Gitt at bilder og informasjon er på plass, blir du invitert til obligatorisk introduksjonskurs høsten 2022 og vinter 2023. Det er lurt å følge med på årets vinnere og nye deltagere, for å lære hva konkurransen går ut på. Vi gleder oss til å se din påmelding!

Trykk her for mer informasjon og påmelding

Beste hilsener fra Ida Anette Hauan, Miss Norway 2022

Logg inn

Meld deg på