fbpx

Slik prøver jeg å leve en mere bærekraftig livsstil

Hei alle sammen!

Jeg poster stadig om bærekraftige ideer og om hvordan vi kan leve mere bærekraftig, men har foreløpig snakket lite om hva jeg faktisk gjør selv - Dermed tenkte jeg å dele noen av tingene jeg gjør for å prøve å leve en mere bærekraftig livsstil med dere nå!

Resirkulering - Resirkulering er noe av det beste vi kan gjøre for miljøet, og noe vi alle burde gjøre. Personlig har jeg flere forskjellige søppelkasser hjemme, slik at jeg kan resirkulere best mulig. Jeg har de 4 hoved søppelkassene Plast, Papp, Mat og Restavfall, samt har jeg også Glass og en Annet søppel. 

Kjøpe brukt - Jeg er stor fan av å kjøpe brukt, både klær og gjennstander. Å handle brukt er en av de billigste, letteste og beste måtene å bli mere bærekraftig på. 

Unngår engangsprodukter - Engangs produkter er lett tilgjengelige og en lett løsning når man er ute på farten. Slik som kjøpte brus flasker, mat med plast embalasje eller bæreposer på butikken. Flere av disse tingene kan man lett unngå ved å planlegge litt i forkant, og heller ta med seg gjennbrukbare alternativer. Istedenfor å kjøpe vann ute kan du ta med vannflaske hjemmefra, ta med pose til butikken og ta med mat hjemmefra.

Offentlig transport - Jeg bor i Oslo og har verken bil eller lappen, så når jeg trenger transport tar jeg alltid offentlig transport. For meg faller dette naturlig, og jeg får sjeldent muligheten til å kjøre i bil. Derimot tar jeg også valg for å unngå bil bruk, ved å unngå (unødvendig) taxier og heller velge å ta offentlig transport.

Hjemmelaget mat - Å lage egen mat kan være både billigere og mer bærekraftig enn å spise ute eller å kjøpe ferdigmat. Derfor prøver jeg bevisst å spise mest mulig hjemme, og pakke med mat om jeg drar ut en lengre periode. Samt sparer jeg rester som er til overs fra måltider, og utnytter restene som gode niste pakker eller lunsj! 

Dette er bare noen av tingene jeg gjør, men det er disse punktene jeg fokuserer mest på. Om du trenger tips eller ideer for hvordan du selv kan ta mere bærekraftige valg kan du lese innlegget jeg har skrevet om bærekraftige tips for studenter.

 

Om du eller noen du kjenner kunne vært interessert i å jobbe med meg, eller vil vite mere om meg, ikke nøl med å sende meg en melding! Du kan sende meg en mail på Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den., eller på mine SOSIALE MEDIER:) 

 Instagram og Tiktok: @Lillysoee

Facebook side med alle oppdateringer fra deltagelsen min: Facebook side

×
Stay Informed

When you subscribe to the blog, we will send you an e-mail when there are new updates on the site so you wouldn't miss them.

Trans kvinne tar kampen til Det Kongelige Slott
Photoshoot

Relatert

 

Kommentarer

Already Registered? Login Here
Ingen kommentarer
Påmelding for 2024

Meld deg på 2024-sesongen av Miss Norway. Vi gleder oss til å se deg i konkurransen!

Det som skjer nå er fortløpende uttak. Gitt at bilder og informasjon er på plass, blir du invitert til obligatorisk introduksjonskurs høsten 2023 og vinter 2024. Det er lurt å følge med på årets vinnere og nye deltagere, for å lære hva konkurransen går ut på. Vi gleder oss til å se din påmelding!

Trykk her for mer informasjon og påmelding

Beste hilsener fra Ida Anette Hauan, Miss Norway 2022

Logg inn

Meld deg på