fbpx

Sunt, enkelt og godt! For deg og miljøet

Hei dere og god mandag! :)

Trenger du et nytt og bra middagstips i dag? Da har du kommet til rett sted! Jeg tenkte nemlig i dag å tipse om en sunn, enkel veldig god rett, som også er spesielt perfekt nå på høsten!

Foto: Daniel Millan

Som jeg har skrevet en del om tidligere så er jo jeg vegetarianer, og derfor alltid på utkikk etter gode vegetariske retter, og jeg virkelig elsker å dele det med andre når jeg finner noe bra! Derfor har jeg i forbindelse med Meatless Monday-kampanjen, tenkt til å dele et nytt vegetarisk middagstips med dere, hver eneste mandag denne måneden! 

Hvis du ikke vet hva #meatlessmonday er har jeg skrevet et blogginnlegg om det tidligere (du kan lese det ved å trykke her). Kort fortalt går kampanjen ut på at man skal prøve å ha minst en dag i uken hvor man ikke spiser kjøtt. 
Det finnes utrolig mange fordeler med å kutte ned på kjøttinntaket, det har selvfølgelig en stor positiv effekt på miljøet og dyrene, men kan i tillegg være veldig bra for kroppen og helsen din!

Jeg vet derimot at mange syntes det kan være litt vanskelig å komme på gode vegetariske retter, så derfor har jeg samlet noen av mine enkle og sunne favoritter for dere.
Jeg har også fokusert på retter som ikke inneholder kjøtt i utgangspunktet, mange tenker at vegetariske retter alltid må inneholde noen form for kjøtterstatning, og at de kanskje blir skuffet hvis det ikke smaker helt likt som orginalen med kjøtt. Det er noe man slipper å tenke over med disse rettene, da de er laget for å være vegetariske til å begynne med, og man savner derfor ikke kjøttet i det hele tatt! 

Bli med på #MeatlessMonday i dag du også, med enten denne mandagens middagsforslag fra meg, eller noe annet vegetarisk! Bli med å gjør en positiv forskjell ♡ 

Det jeg tenkte å tipse om i dag er en stor favoritt hos meg og min familie, og alle jeg kjenner som har prøvd den, elsker den også, så dette er en vinner!
Det er nemlig en rett med søtpotet, rødkålssalat og hummus. Det høres kanskje litt spesielt ut, men stol på meg, denne er kjempegod, så jeg anbefaler virkelig å gi det en sjanse!
Jeg legger så klart med oppskrift, så send meg gjerne en melding eller et bilde om du prøver, og fortell meg hva du syntes :D  

Søtpotet med rødkålssalat og varm hummus, oppskrift:
(For 4 porsjoner)

-2 store søtpotet

-raps- eller olivenolje
-salt 

Hummus:
-ca 400 g kikerter
-2 hvitløksfedd
-4 ss tahini
-2 ss ferskpresset sitronsaft
-1 ts malt spiskummin 
-salt

Rødkålssalat:
-250g rødkål
-2 dl granateplekjerner (ferske eller fryste)
-1 ss ferskpresset sitronsaft
-1 ss lønnesirup 
-2 ss olivenolje 

Instruksjoner:
1. Sett ovnen på 225 grader
2. Skyll og skjær søtpotet i avlange biter (skrell om ønskelig), legg på stekeplate med bakepapir. Hell på rikelig med olje og ha på salt. Stek i ca 20 minutter til bitene er myke og har fått fin farge. Rør gjerne en gang mens det steker.

Hummus:
1. Hell kikertene med væsken i en skål som tåler mikrobølgeovn. Skrell hvitløk og legg de i skålen. Ha det i mikroen i ca 4 minutter på høy effekt. Hell så alt i en mikser og mix sammen (kan bruke stavmikser). 
2. Tilsett tahini og sitronsaft, rør sammen og smak av med salt. 

Rødkålssalat:
1. Skive rødkålen tynt (du kan bruke ostehøvel, mandolin eller kniv). Ha det i en bolle og bland ned granateplekjernene. 
2. Rør sammen sitronsaft, lønnesirup og olje til en type dressing og hell over. 

Bred så hummus på en tallerken, legg søtpotet over, topp med rødkålsalat og nyt! 


Bare ta kontakt om det er noen spørsmål, og ellers håper jeg dere får en kjempefin mandag og resten av uken, så snakkes vi veldig snart igjen! :) 
__________________________
Ønsker du å se meg vinne Miss Norway 2020? Da kan du stemme på meg nå! Hver eneste stemmer teller og jeg setter enormt stor pris på all hjelp! 
Send MISSU 5 til 1963 
(kr 20 per stemme). Du kan stemme så mange ganger du vil!

Og dersom du eller noen du kjenner trenger markedsføring og er interessert i å samarbeide med meg, send gjerne en mail: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
(If you or someone you know are interested in collaborating with me, feel free to send me an e-mail!)  

Facebook: https://www.facebook.com/celestinamissnorway/
Instagram: https://www.instagram.com/cococelestina/

 

Teller ned dagene
More pictures from the shoot with Anthony Simmons
 

Kommentarer

Already Registered? Login Here
Ingen kommentarer

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.missnorway.org/

Påmelding for 2023

Meld deg på 2023-sesongen av Miss Norway. Vi gleder oss til å se deg i konkurransen!

Det som skjer nå er fortløpende uttak. Gitt at bilder og informasjon er på plass, blir du invitert til obligatorisk introduksjonskurs høsten 2022 og vinter 2023. Det er lurt å følge med på årets vinnere og nye deltagere, for å lære hva konkurransen går ut på. Vi gleder oss til å se din påmelding!

Trykk her for mer informasjon og påmelding

Beste hilsener fra Ida Anette Hauan, Miss Norway 2022

Logg inn

Meld deg på