fbpx

Dette er viktig for meg

Her i Norge er det en selvfølge at alle barn skal gå på skole. Vi går dit hver eneste dag og det er så vanlig for oss. Men slik er det ikke for alle barn i verden. Så mange som ett av fem barn i land som er i krig eller konflikt står uten skolegang. Dette er svært trist og veldig alvorlig. For barn og unge som opplever krig og en utrygg hverdag, så er skolen et viktig fristed. Det skal være et sted hvor de kan føle seg trygge og leke sammen med andre barn, midt i alt det vanskelige. Når det er krig er det mange barn som er vitne til grusomme ting.

Jeg vil vise min støtte og omsorg til barn som ikke har muligheten til dette.” Help our School” er en skole for Tuareg-barna i Timbolo. Jeg vil hjelpe barna å få utdanning. Utdanning er nøkkelen til fremtiden. Gjennom skolegang brytes den onde sirkelen av sykdom, fattigdom og død. Barna lærer seg å ta vare på sin egen og familiens helse. Og allerede da kan de skaffe seg ferdighetene de trenger for å få arbeid. Alle barn har rett til skolegang, men dessverre er det ikke slik i store deler av verden.  

Denne skolen var en ide av landsbyens innbyggere for mange år siden, da nomadene ble utsatt av tørke og de mistet alle dyrene sine. Men ingen gjorde noe med det før i 2010 da noen av innbyggerne begynte å snakke om dette, og de lagde en skolekomite. De begynte å finne ut mulighetene til å bygge en skole, men da startet krigen i nordlige Mali. De fleste av nomadene måtte forlate hjemplassen og flykte til en flyktningsleir i Mauretania. De ventet til situasjonen roet seg etter det franske og FN-intervensjonen i 2013, og i 2014 begynte Timbolo-folket å returnere til hjemmene sine. Etter det så komiteen behovet til å finne en skole og oppnå drømmen deres. Under krigen forsto de mer om betydningen til utdanning for Tuareg-barna.

Timbolo skole ligger 30 km nord for Timbuktu i Mali. Situasjonen i Mali opprettholder freden, men med terrorangrep nå og da. Mali har skoler, men de ligger langt unna og undervisningen går på fransk. Mange foreldre er redde for å sende barna sine på skolen på grunn av farlig skolevei eller utrygghet på området hvor skolen ligger. Skolekomiteen hadde i mange år jobbet hardt med den maliske regjeringen for å få hjelp til å bygge en skole i Timbolo, men uten suksess.

4.oktober 2016 åpnet den nye skolen, takket være donasjoner fra det globale samfunnet og våre samiske partnere. Med hele landsbyen som deltakere, gikk barna for første gang på skolen og lærerne var delt i to klasser, de yngste i en klasse og de eldste i den andre. Årsrapporten fra lærerne viser at utdanningen går bra, og alle barna har gjort fremskritt. Det var midlertidig en periode da oppmøtet til barna trappet ned og noen barn sluttet på skolen. Skolekomiteen besøkte familiene og fikk overbevist foreldrene om å sende barna tilbake til skolen ved å styrke betydningen av en utdanning.

Det neste steget var å finne ut hvordan de skulle få til en skole, lærere og pedagogiske forsyninger. I 2015 lagde Britt Hansen en Facebook-side for en skole i Timbolo,” Help our School”. Det var bra respons på det, og mange likte siden. Det var slik hun begynte å hjelpe skolekomiteen. Med donasjoner fra mennesker rundt omkring i verden kunne de kjøpe pedagogiske forsyninger, og den samiske partneren Britt Hansen støttet lærernes lønn det første året. Etter en stund bestemte de for å lage en formell organisjasjonsgruppe for skolen. Det er registrert i Norge, og målet er å hjelpe Tuareg-barna med utdanning i Timbolo. I dag er alle økonomiske beslutninger valgt av organisasjonen” Help our School”, og alle donasjoner går til å drive skolen. Det er ingen kostnader for administrasjonen og alt arbeidet i ledelsen utføres av frivillige.

Et av målene er å gi barna ett måltid per dag. Dette vil motivere barna til å møte opp på skolen og læren vil være lettere. Heldigvis mottok de donasjoner som ga de muligheten til å tilby barna ett måltid hver dag, men de kunne bare gjøre det i et halvt år, da det var alt de mottok. Dessuten har ikke skolen skrivebord og stoler, og ifølge lærerne er det svært vanskelig for barna å skrive på gulvet eller på fanget. Målet er å skaffe penger slik at de har råd til bedre ressurser for barna.

Målet er å hjelpe Tuareg-folkene med utdanning for barna sine. Dette vil styrke samfunnet vårt og gi økonomiske resultater som trengs i denne delen av verden for å bygge et bærekraftig samfunn.

Hvis du vil være med å hjelpe disse barna, så hadde jeg vært veldig takknemlig for det! Støtt du også med et valgfritt beløp i dag og hjelp å redde flere barn!

Nettside: http://www.helptimbolo.com/

Facebook: https://www.facebook.com/helptimbolo/

 

 

×
Stay Informed

When you subscribe to the blog, we will send you an e-mail when there are new updates on the site so you wouldn't miss them.

Gjør du det for alle andre, eller for de som virke...
Gratulerer med dagen!
 

Kommentarer

Already Registered? Login Here
Ingen kommentarer
Påmelding for 2025

Påmelding for 2024 er avsluttet. Meld deg på 2025-sesongen av Miss Norway. Vi gleder oss til å se deg i konkurransen!

Det som skjer nå er fortløpende uttak. Gitt at bilder og informasjon er på plass, blir du invitert til obligatorisk introduksjonskurs på høsten og vinteren. Det er lurt å følge med på årets vinnere og nye deltagere, for å lære hva konkurransen går ut på. Vi gleder oss til å se din påmelding!

Trykk her for mer informasjon og påmelding

Beste hilsener fra Miss Norway

Logg inn

Meld deg på