fbpx

Vi må snakke om det!

Hei alle sammen!

Nå er det en liten stund siden jeg har oppdatert dere her, det som har foregått den siste tiden har rett og slett gjort at jeg ikke har følt for å skrive noe her, men heller virkelig lese opp og lære om det som skjer og prøve, så godt jeg kan, å forstå. 

Jeg snakker selvfølgelig om Black lives matter. Rasisme er noe som alltid har vært her, i alle land, det er absolutt ikke noe nytt, men det er virkelig på tide at det stopper! 
Jeg ønsker nå å bruke stemmen og plattformen, som finalist i Miss Norway, til å spre budskapet videre og holde samtalen gående. 

Jeg kommer aldri til å forstå hva mennesker med mørk hudfarge må gå gjennom hver dag, jeg har aldri og kommer aldri til å trenge å føle på redsel for livet mitt på grunn av fargen på huden min, men det betyr ikke at jeg skal sitte stille å ikke gjøre noe! 

INGEN skal behøve å oppleve rasisme, INGEN skal behøve å være redd for sitt eget liv på grunn av fargen på huden, det handler ikke om politikk, det handler om menneskerettigheter, og all lives can’t matter, until black lives matter!

Som jeg skrev over har jeg de siste dagene lest meg opp på dette tema, delt relevante linker og bilder på sosiale medier, blitt med på underskriftskampanjer, donert penger og spredt budskapet videre! Jeg oppfordrer virkelig ALLE til å gjøre det samme! 

Selvom rasisme ikke er det samme her i Norge som i USA, finnes det her også, men det er kanskje vanskelig å vite hva vi som enkeltpersoner kan gjøre. Jeg linker noen relevante sider under, men noe av det viktigste er å ikke bare sitte å se på og ignorere det! Vi må snakke om det, med venner og familie, se filmer og dokumentarer, lese og lære om det, høre på de som går gjennom det, og vi MÅ STÅ SAMMEN! 

Her er noen linker med bra informasjon om tema, og om hva akkurat DU kan gjøre,  vær så snill å ta tiden til å gå gjennom de!:

https://blacklivesmatter.com/

https://www.aftenposten.no/meninger/debatt/i/BROOoE/hva-kan-du-som-ikke-opplever-rasisme-gjoere-ingrid-ciakudia

https://blacklivesmatters.carrd.co/

https://amnesty.no/aksjon/krev-rettferdighet-george-floyd

https://amnesty.no/politivold

Bilder: Amnesty International 

Over til noe annet, jeg har denne uken endelig fått deltatt på et nytt Røde Kors kurs, det var utrolig spennende og lærerikt, og jeg er veldig glad for at det endelig var mulig igjen! Jeg har enda et nytt kurs neste uke og gleder meg allerede masse til det!
I morgen er det også en utrolig spennende dag, det er nemlig endelig klart for Beautycamp i Oslo for alle finalistene! Jeg er utrolig spent, og har brukt dagen i dag på å forberede meg så godt jeg kan. Det blir utrolig gøy å se de andre jentene igjen og gå gjennom alt som skal skje på den store finalen i september! Jeg ser virkelig frem til det og gleder meg til å poste masse fine bilder fra dagen! 

Ha en fortsatt fin kveld videre, og ta vare på hverandre! ♡ 

_________________________
Ønsker du å hjelpe meg i konkurransen, stem gjerne på meg via SMS.
Send MISSU 5 til 1963 
(kr 20 per stemme). Du kan stemme så mange ganger du vil!

Og dersom du eller noen du kjenner trenger markedsføring og er interessert i å samarbeide med meg, send gjerne en mail: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
(If you or someone you know are interested in collaborating with me, feel free to send me an e-mail!)  

Facebook: https://www.facebook.com/celestinamissnorway/
Instagram: https://www.instagram.com/cococelestina/

Beauty Camp i Oslo
Snart Beauty Camp
 

Kommentarer

Already Registered? Login Here
Ingen kommentarer

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.missnorway.org/

Påmelding for 2021

Påmelding til Miss Norway 2021 fortsetter. Vi har introduksjonskurs 30. januar og 20. februar. Kanskje vil det siste kurset holdes i mars. Vi har løpende uttak, og de som blir tatt ut får beskjed på e-post.

Beste hilsener fra Sunniva Høiåsen Frigstad, Miss Norway 2020

Logg inn

Meld deg på