fbpx

Heyyoo! Jeg heter Kristin Elise Schade, er 20 år gammel, og kommer fra den lille bygda Seljord i Vest-Telemark. Dette året har jeg vært så heldig at jeg har fått være med i Miss Norway 2021, og jeg gleder meg masse! Følg gjerne med både her og på Instagram; kristinelisesch, for oppdateringer om denne spennende reisen!

Om du har lyst til å...

Heyyoo! Jeg heter Kristin Elise Schade, er 20 år gammel, og kommer fra den lille bygda Seljord i Vest-Telemark. Dette året har jeg vært så heldig at jeg har fått være med i Miss Norway 2021, og jeg gleder meg masse! Følg gjerne med både her og på Instagram; kristinelisesch, for oppdateringer om denne spennende reisen!

Om du har lyst til å samarbeide, eller vet om noen som kanskje har lyst - send meg gjerne en mail på Kristinelisesch@hotmail.com <3

Klem!

More

Sexual Assault Awareness Month

 

Hey alle sammen! 

Denne måneden her er sexual assault awareness month, og jeg har derfor lyst til å skrive et par ord. Dette kan være triggende for noen, så om du er usikker, ikke les - det er fullt lov 💗

Det her er nemlig en del de færreste vet om meg, og som det tok evig lang tid for meg bare å fortelle de aller aller nærmeste, rett og slett fordi jeg fremdeles var scared to death, og for å være helt ærlig, så er jeg fortsatt litt redd.

Jeg tror ikke jeg vil slutte å være redd, om det så bare er bittelitt, før jeg har tatt totalt eierskap over hva som skjedde med meg. Før jeg sier «hit, men ikke lenger». Før jeg får til å bearbeide det fullt ut. At jeg for en gang skyld kan få sette grensene, og at de respekteres.

Jeg var 10 år gammel da jeg ble utsatt for seksuelle overgrep (klarer fortsatt ikke bruke ordet «voldtatt»). Det var sånn jeg mistet jomfrudommen - til en eldre type, mens jeg enda var et barn, og det skjærer meg i hjertet. Fortsatt.

Jeg måtte dukke opp til dette stedet hver eneste dag, vel vitende om hva som ville møte meg der, men til alle andres uvitenhet. 

Ingen kunne jo vite - for det lille hodet mitt ble plapret fullt av trusler om hva som ville skje dersom jeg fortalte noen om hva som foregikk. Han ville skade mamma og pappa, og alle jeg var glad i. Han ville ta livet av meg, og kanskje aller verst; han ville fortsette med det han gjorde, bare enda verre. 

Det var nok det verste - jeg ville nemlig heller dø enn å måtte oppleve det flere ganger, for det var virkelig verre enn noe annet jeg noensinne har opplevd.

Jeg trodde faktisk på han da han sa at dersom jeg bare var stille og lot han gjøre sitt, så skulle det være siste gangen. Men det var aldri en siste gang. Det bare holdt på og holdt på og holdt på. 

Igjen. Igjen. Og igjen.

Noen så enkle ord som «vær stille» gjør at det fortsatt knyter seg i magen. 

Lyden av hysjing gjør meg kvalm og klarer på et eller annet vis å fortsatt trigge noe. Enda.

Jeg var livredd, og begynte å gjøre ting jeg trodde ville gjøre at han lot meg være i fred; gå med store klær for eksempel, skjule meg mest mulig. 

Samtidig husker jeg at noen av de andre barna erta meg fordi jeg alltid gikk i joggeklær. Jeg sa det var fordi klærne var gode å gå i, men sannheten var at det var mitt desperate forsøk på å få det til å slutte.

Når det ikke funket, begynte jeg å få fysisk vondt - og jeg gikk mange år med så sinnsykt vondt i magen at jeg var inn og ut av undersøkelser, men ingen fant ut av hva det var. Bare jeg visste, og jeg kunne jo ikke si noe, trodde jeg.

Det var først når han forsvant, at magesmertene ga seg. At jeg turte å gå med noe annet enn joggeklær.

For å være helt ærlig, så kniper det seg fortsatt i magen når jeg snakker om det. Hele kroppen min knyter seg fortsatt hver gang jeg ser den plassen, lukter noe, smaker noe, eller hva som helst - alt som kan minne meg om han.

Per dags dato, så har jeg verdens beste lillesøster, som snart blir 12. Altså; hun er omtrent like gammel som jeg var da. 

Jeg innså aldri hvor liten jeg egentlig var - hvor barn jeg egentlig var, før jeg fikk en lillesøster. For jeg var 10. Jeg var bare et barn. 

Det er først nå, de siste 2-3 årene, at jeg faktisk har forstått at jeg ikke hadde noe skyld, slik jeg har trodd i så mange år. Jeg kan umulig ha hatt noe skyld.

Jeg var et barn, og ingenting jeg gjorde var skyld i det som skjedde. Jeg gjorde ingenting feil. Han gjorde feil. Ikke jeg. Han. Ikke jeg. Han. Han. Han gjorde feil, ikke jeg. Ikke jeg, ikke jeg, ikke jeg.

Siden den gang har jeg slitt med traumer, og tro meg når jeg sier det er smerte på et annet nivå. Først skal noen forgripe seg på kroppen din, og så nekter hodet ditt å la deg glemme det? 

Den nærmeste forklaringen jeg kommer er at det kan minne om dobbel straff, der det egentlig ikke skal straffes i det hele tatt. 

Der det skal hjelpes, tas vare på, bygges opp. 

I stedet er det mareritt, frykt, ubehag og helvete på jord. 

Det skal sies, det er blitt mye bedre, takket være såpass mye traumebehandling. 

Allikevel er det ikke helt borte. Jeg kan fortsatt gråte noen hysjer på meg - og jeg må rett og slett lære kroppen min at jeg ikke lenger er i fare, og det er en lang og vond prosess, tro meg.

Traumer diskriminerer nemlig ikke - det kan skje hvem som helst, når som helst, dessverre. 

Overgripere finnes, selv om vi gjerne ikke vil innse det. De kan være hvem som helst og ingen på samme tid. 

Derfor er det viktig at det jobbes med - at vi får i gang diskusjonen. At vi kan ha samtaler rundt det, og én gang for alle få plassert skylden der den hører hjemme - hos han, og ikke hos meg.

Jeg vet det er ukomfortabel å snakke om. 

Vondt er det også.

Men du kan tro meg på én ting, og det er at uansett hvor vondt du syntes det er å snakke om, så er det mye vondere å måtte gjennomgå det. Å måtte oppleve det.

Derfor vil jeg snakke om det. Bringe det fram. Forhåpentligvis være med på å gjøre en forskjell.

Hensikten med dette er ikke at du skal syntes synd på meg, det vil ikke gjøre noe forskjell. Bruk det heller som en øyeåpner på at det kan skje. At det skjer. Dessverre.

Bruk det til å heve stemmen din, skrike litt høyere og ta litt mer plass. For det er min tur nå. Vår tur. 

Vi skal få ta eierskap over oss selv, hvem vi er og hva vi er. Vi skal ikke lenger la noen andre definere oss. Jeg skal definere meg, du skal definere deg. 

Så la oss skrike; gjerne fra taktoppene om du vil - skrik det til du går tom for stemme. Skrik det til det gjør mindre vondt. 

Aldri slutt å snakk.

Aldri slutt å fortelle din historie.

For det blir bedre, jeg lover 💗

Tro meg.

HJELP:

Dinutvei.no

Alarmtelefonen.no

DIXI.no


Har du lyst til å samarbeide med meg? Send meg gjerne en mail på; Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den., så svarer jeg så fort jeg kan! Om du er nysgjerrig på reisen min i Miss Norway, er du mer enn hjertelig velkommen til å følge med både her på bloggen, på Instagram og Facebook! Der vil jeg fortløpende legge ut oppdateringer! Ellers så er du mer enn velkommen til å ta kontakt om du har spørsmål, tilbakemeldinger, eller bare har noe på hjertet!<3

  255 Hits
255 Hits

Snart klar for å løpe 10 km!

Heyyo, og riktig god påske alle sammen! Har ikke tiden bare flydd? Føles ut som det akkurat ble 2020, og nå er vi allerede så langt inn i 2021? What?

Tenkte å oppdatere dere litt på hva som skjer i livet mitt for tiden, for det er mye som skjer! Jeg skal blant annet løpe 10 km på søndagen til støtte for en veldedig organisasjon, som jeg har engasjert meg i tidligere. Det er en utrolig viktig sak, og jeg håper det at jeg, som ikke har løpt noe særlig på en veldig god stund, faktisk løper 10 km, sier litt om hvor viktig det er!

Ellers har påmeldingen til catwalkkurset begynt, og jeg har allerede meldt meg på! Det gledes masse, og jeg trener i hælene så ofte jeg får mulighet, + gjerne litt til! Det var utrolig vanskelig i starten, men nå virker det endelig som det begynner å ligne noe, selv om det selvfølgelig er langt fra perfekt enda - men det er heldigvis noe jeg skal få hjelp til å lære på kurset, så det gledes!

Jeg har også brukt en del tid på de frivillige vervene mine, og det er nok ikke alle som blir vist fram her i forbindelse med Miss Norway, men noen av de skal jeg fortelle mer om senere! Jeg elsker jo å være frivillig, og syntes det er supergivende, så det å kunne være en slags ambassadør for disse organisasjonene som jeg har fulgt såpass lenge, er skikkelig spennende og stas!

Jeg skal ikke røpe sånn alt for mye enda, men kan si så mye som at det har vært spennende oppgaver, som ikke bare kan være krevende å få til, men som også har vært utrolig lærerike og motiverende, når det først går over all forventning! Men ja, mer etterhvert hahahah <3

Ellers så nærmer det seg jo veldig finaleluttak, og jeg er veldig usikker på hvordan jeg skal gjøre det, per dags dato. Det kan nemlig virke som det kan være vanskelig å få til det som var den originale planen, men jeg har heldigvis noen flere idéer, så bra blir det nok uansett! Vi krysser fingrene, og så er det bare å jobbe på enn så lenge <3

Vi snakkes <3


Har du lyst til å samarbeide med meg? Send meg gjerne en mail på; Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den., så svarer jeg så fort jeg kan! Om du er nysgjerrig på reisen min i Miss Norway, er du mer enn hjertelig velkommen til å følge med både her på bloggen, på Instagram og Facebook! Der vil jeg fortløpende legge ut oppdateringer! Ellers så er du mer enn velkommen til å ta kontakt om du har spørsmål, tilbakemeldinger, eller bare har noe på hjertet!<3

  108 Hits
108 Hits

Oppslag i lokalavisa

Heyoo!

Først og fremst, long time no see!! Beklager så mye for det, men har vært så innmari mye som har skjedd de siste dagene - blant annet måtte vi ta med fineste gamlepusen, Ronja, til dyrlegen for å avslutte livet hennes på grunn av nyresvikt. Det har vært veldig hardt, og jeg har prioritert de siste dagene å være med familien og passe på pus <3

Men, pus har det heldigvis ikke vondt lenger nå, selv om det selvfølgelig er veldig rart, trist og tungt! Vi har jo hatt Ronja i omtrent 16 år, så hun har vært med meg gjennom hele oppveksten, og har vel vært med på det meste hahah - en snillere pus skal du se lenge etter!

Nå er derimot hverdagen tilbake, og selv om det er rart uten en pus som går mellom beina, er det fint at dagene ikke stopper helt opp - livet må jo fortsatt leves!

Ellers så hadde jeg jo et intervju for ikke så lenge siden, med Aslak fra Vest-Telemark Blad, som er lokalavisa for Vest-Telemark. Jeg har snakket med Aslak og VTB én gang før i forbindelse med Miss Norway, helt i starten, og det er derfor stor stas at de ville snakke med meg igjen :)

Intervjuet er per dags dato kun for pluss-abonnementer på nettsidene deres, men regner med at det kanskje kommer i papirutgaven også - vi får se!

Om du har lyst til å lese det på nett enn så lenge, kan dere lese det HER!

Klem<3


Har du lyst til å samarbeide med meg? Send meg gjerne en mail på; Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den., så svarer jeg så fort jeg kan! Om du er nysgjerrig på reisen min i Miss Norway, er du mer enn hjertelig velkommen til å følge med både her på bloggen, på Instagram og Facebook! Der vil jeg fortløpende legge ut oppdateringer! Ellers så er du mer enn velkommen til å ta kontakt om du har spørsmål, tilbakemeldinger, eller bare har noe på hjertet!<3

  85 Hits
85 Hits

liten oppdatering

Heyooo, og riktig god lørdagskveld!

I dag har jeg faktisk ikke gjort så mye, noe jeg kjente at var på tide - ta en dag og bare slappe av, rett og slett. Det er kjempefint å ha mye å gjøre, men det er også utrolig viktig å ikke slite seg ut. Jeg har derfor brukt dagen på å gå en god tur, og fundert litt på hvor jeg skal løpe neste uke. Da skal jeg nemlig løpe 10 km! Mer om hva, hvem og hvorfor, kommer når det nærmer seg hihi!

Ellers så har jeg trent en del på hælene, men tenker å bruke resten av kvelden på å slappe litt av. Kanskje rydde litt? Jeg er utrolig sliten i dag, og det har vært en del stressfaktorer personlig i det siste, så det er fint å kunne senke skuldrene litt, og ta en tidlig kveld. 

I går gjorde jeg noe supergøy, forresten, og jeg tenker å skrive et lite innlegg om det i morgen, så det er bare å glede seg! 

Klem!


Har du lyst til å samarbeide med meg? Send meg gjerne en mail på; Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den., så svarer jeg så fort jeg kan! Om du er nysgjerrig på reisen min i Miss Norway, er du mer enn hjertelig velkommen til å følge med både her på bloggen, på Instagram og Facebook! Der vil jeg fortløpende legge ut oppdateringer! Ellers så er du mer enn velkommen til å ta kontakt om du har spørsmål, tilbakemeldinger, eller bare har noe på hjertet!<3

  96 Hits
96 Hits

Øve + "Hvem sa det skulle være lett"?

Heiii alle fine <3

Nå har jeg fått jobbet en god del, og brukt lang tid på både frivillige verv og Miss Norway, så nå er jeg snart klar for senga, kjenner jeg! Den siste timen nå, har jeg fokusert en del på det å gå i hælene da det er noe jeg må jobbe mer på. Vi skal jo på kurs med Klara i april for å lære alt vi trenger å vite, men jeg vil jo helst mestre kunsten så fort som mulig!

Jeg har derfor satt opp en enda mer intensiv treningsplan enn det jeg har hatt tidligere, slik at det virkelig skal sitte! Og bare på den ene timen som jeg har brukt nå på å gå fram og tilbake, høre på girlpower-musikk, og se på meg selv i speilet, har gangen min forbedret seg bittelitt - så det gjelder å holde ut!

Jeg tror det var pappa som nevnte på det én gang, at det er én ting som er helt avgjørende når det kommer til læring; Det var det samme hva det var, og det var verken motivasjon eller forutsetninger som utgjorde den store forskjellen, men heller utholdenhet. Skal du bli god i noe, så må du rett og slett holde ut! Og ikke bare når det er plankekjør, men også når det er skikkelig utfordrende - det er da man lærer!

Siden den gang, har jeg tenkt på det titt og ofte, og også brukt det en del i dagliglivet, og i sammenheng med psyken min. Skal jeg bli god i psyken, fysikken og meg generelt, så må jeg holde ut. Man blir ikke god med en gang - det krever hardt arbeid, og skulle det vært så enkelt som at man klarer det med en gang, vel, da ville i hvert fall jeg hatt mye bedre psyke hahah!

Men jo, over til det; jeg tror mange har en misoppfatning av livet generelt, for å være helt ærlig. Det er så mange som forbanner seg over de motgangene som inntreffer en (og jeg skal være ærlig, jeg gjør det selv av og til), og syntes det er urettferdig at man skal ha det vondt. Men!, hvem har sagt det skal være lett? Hvem har sagt at livet bare skal være fryd og gammen?

Livet består, sett veldig enkelt, av mange kriser, i en eller annen grad - det skal være motstand. For det er i motstand vi blir bedre, tenker annerledes og klarer å tilpasse oss - det er rett og slett sånn vi utvikler oss. 

De gangene jeg har det vanskelig, tenker jeg ofte på det; i stedet for å forbanne meg over det som er kastet mot meg, prøver jeg å tenke på det som lærdom - hva kan jeg ta med meg fra dette? Hvordan kan dette få meg til å vokse som person? 

Tro meg, det er sinnssykt vanskelig, men tanker har en uendelig stor kraft, og ved å ha en positiv attitude vil man forhåpentligvis klare å takle utfordringene som dukker opp, bedre og bedre. 

Min onkel sa en gang at "å syntes synd på seg selv er ingen konstruktiv følelse", og også dette har jeg tenkt mye på. Han har egentlig helt rett, for hva får man ut av å syntes synd på seg selv? Det er først når man tenker på hvordan man skal håndtere det, og hvilke handlinger man skal utføre, at man vil komme seg videre. Det er gjennom handlekraft at det skjer en endring.

Vel, det kan man vel kalle dagens lille tankekaos, om du vil. Men, jeg syntes det er viktige tanker, enten man er enig eller uenig, og ikke minst; det har hjulpet meg mye å reflektere over det, så forhåpentligvis kan det hjelpe noen andre også!

Vi snakkes mer i morgen! 

Klem <3


Har du lyst til å samarbeide med meg? Send meg gjerne en mail på; Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den., så svarer jeg så fort jeg kan! Om du er nysgjerrig på reisen min i Miss Norway, er du mer enn hjertelig velkommen til å følge med både her på bloggen, på Instagram og Facebook! Der vil jeg fortløpende legge ut oppdateringer! Ellers så er du mer enn velkommen til å ta kontakt om du har spørsmål, tilbakemeldinger, eller bare har noe på hjertet!<3

  242 Hits
242 Hits

"Barbert for å skille seg ut"

Hey igjen, alle fine!

I dag sier ikke tankene like mye stopp, (heldigvis) så i dag har jeg fått gjort unna nokså mye! I tillegg, så var jeg og mamma på kafélunsj, og oppdaget at jeg var i Telemarksavisa i dag! Jeg trodde ikke det skulle komme såpass fort, så det var en skikkelig positiv overraskelse! TA lå tilfeldigvis også på bordet ved siden av, så vi fikk lest hele intervjuet, og oppdaget at jeg hadde både et lite bilde på fremsiden, et bilde over én hel side, og så attpåtil at intervjuet gikk over hele to sider - herlighet, så gøy!

Jeg ble intervjuet her tidligere i uka, og snakket med en utrolig hyggelig journalist ved navn Camilla! Det fine med hun er at jeg klarer å slappe nokså av, til tross for at det foregår over telefon, og det var en skikkelig fin og hyggelig opplevelse :)

Det har enda ikke kommet på nett - kun i papirutgaven, men jeg skal gi en liten lyd når det eventuelt kommer på nett også! Enn så lenge er du mer enn velkommen til å enten lese papiravisa eller e-avisa, på TA.no

Vi snakkes <3


Har du lyst til å samarbeide med meg? Send meg gjerne en mail på; Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den., så svarer jeg så fort jeg kan! Om du er nysgjerrig på reisen min i Miss Norway, er du mer enn hjertelig velkommen til å følge med både her på bloggen, på Instagram og Facebook! Der vil jeg fortløpende legge ut oppdateringer! Ellers så er du mer enn velkommen til å ta kontakt om du har spørsmål, tilbakemeldinger, eller bare har noe på hjertet!<3

  158 Hits
158 Hits
Påmelding for 2022

Påmelding til Miss Norway 2021 er avsluttet, og du kan nå melde deg på for 2022.

Vi har løpende uttak og det fungerer slik at de som melder seg på, vil bli vurdert. De som kommer med videre blir invitert til obligatorisk introduksjonskurs høsten 2021 eller vinteren 2022. Det er lurt å følge med på tidligere deltakere for å danne et bilde av hva konkurransen går ut på. Vi gleder oss til å se din påmelding.

Trykk her for å melde deg på

Beste hilsener fra Sunniva Høiåsen Frigstad, Miss Norway 2020

Logg inn

Meld deg på