fbpx

Den virkelige meg - presentasjonsblogg

Skjermbilde-2021-05-22-kl.-21.15.51

God kveld, mine kjære lesere!

Mitt navn er Stephany La Rosa og jeg kommer fra nydelige Møre og Romsdal. Som 18 åring er jeg en av de yngste utøverne i Miss Norway dette året og jeg har store ambisjoner. 

Foto: Evelyn Rishaug

Jeg er født i et land kalt Venezuela. Per dags dato er dette et land med utrolig mye uro og fattigdom. Selv om jeg som liten flyttet til Norge, og er oppvokst her - så føler jeg for det landet, slik som jeg føler for alle andre i slike situasjoner. Derfor vet jeg at som nordmann er jeg ganske så priveligiert til å leve et godt liv og gjøre noe ut av meg selv.

På grunn av dette har jeg hele livet mitt hvert et ja menneske. Jeg har tatt de mulighetene som har kommet og vært med på så mye som mulig. Fordi jeg vet at det er så mange mennesker der ute som hadde gjort så mye, for bare det å få sjansen til å ha slike muligheter som jeg har i dag. Av respekt for de, vil jeg ikke kaste et sekund av livet mitt bort. Men for meg så handler det ikke bare om at jeg skal kunne oppnå ting selv, men også hvordan jeg kan hjelpe andre å få de sjangsen jeg har til å bli like suksessfull.

Foto: Nikita

Foto: Evelyn Rishaug

Foto: Roger Myrland

Mitt engasjement startet som liten der jeg engasjerte meg i ungdomsråd, elevråd, organisasjoner, demonstrasjoner og det å tale ut til et folk. Det har gjort at jeg har fått vært med på fylkesting, elevting, lært meg å bli en god taler og forstå andre mennesker. Jeg har også fått gleden av å ha flere lederverver opp gjennom tiden.

De siste måneder har jeg fått vært med på utrolig mye gøy. Jeg er hovedperson i en podcast fra NRK P3 der jeg forteller unge og voksne om hvordan det er å være VG3 elev i dagens samfunn - både de positive og de negative sidene. Første episode av podcasten ble lansert bare noen få uker etter at jeg hadde meldt meg på Miss Norway.

Grunnen til at jeg meldte meg på, var for å kunne representere de egenskapene Norge har og det å kunne få en plattform jeg kan bruke til å hjelpe, engasjere og inspirere andre. Jeg følte at konkurransen ville åpne dører for meg til å gjøre en enda større forskjell i verden enn det jeg allerede hadde startet med, og det gjorde Miss Norway.

Foto: Evelyn Rishaug

Foto: Nikita

Foto: Roger Myrland

For en måned siden sto jeg på NRK TV hus i Oslo, for jeg skulle nemlig være med på NRK Debatten som representant for ungdommene og Miss Norway semifinalist. Jeg sto å snakket foran flere hundretusen mennesker om temaet kroppspress og skjønnhetsideal, og jeg er stolt av minn opptreden.

Link: https://tv.nrk.no/serie/debatten/202104/NNFA51042021/avspiller

Gjennom denne perioden har jeg vært så heldig å fått utrolig mange presseoppslag, som ikke bare har vært lokale, men også rikssendt! Jeg har væt i utrop, framtida, abc nyheter, nrk p3, nrk nyheter, extraavisen og en rekke andre aviser. Jeg har fått radio innslag, podcast innslag, tv innslag og avisinnslag. Det viktigste har ikke vært å fått æren av å være i en avis, men å ha fått æren av å spre et så viktig budskap som hjertesakene mine.

"Jeg er heldig som bor i Norge"

https://www.utrop.no/nyheter/ansikt-i-fokus/244168/

"Drømmer om å bli Miss Norway"

https://framtida.no/2021/05/03/stephany-18-droymer-om-a-bli-miss-norway-ingen-krav-til-hogd-vekt-eller-utsjaande

"Utdanning er nøkkelen til suksess"

https://www.extraavisen.no/utdanningen-er-nokkelen-til-suksess/

"Kroppspress er fortsatt et aktuelle tema"

https://www.extraavisen.no/kroppspress-er-fortsatt-et-aktuelt-tema/

 

For meg er utdanning for kvinner og likestilling det jeg brenner for. I mange land er tvangsekteskap fortsatt lovlig og helt naturlig ting som mensen straffbart for kvinner. Jenter blir tatt fra retten til å utdanne seg, bli selvstendige og følge drømmene sine. Istedenfor blir de sett på som objekt. Denne saken treffer meg virkelig, fordi for meg er det så utrolig viktig å kunne være i denne verdenen å gjøre noe ut av meg selv for meg selv, og at mennesker blir tatt fra den muligheten til å leve fritt, gjør meg utrolig vondt. Derfor vil jeg kjempe for at alle ska få de samme mulighetene som jeg har. Jeg er en human Rights aktivist.

Foto: Roger Myrland

Foto: Evelyn Rishaug

I denne forbindelsen har jeg fått jobbet med en rekke organisasjoner både fysisk og digitalt. Jeg har jobbet med Plan Norge, SOS - Barnebyer, frivilighetsentralet, frelsesarmeen, kreftforeningen, Unicef og en rekke andre organisasjoner. Det å kunne bidra til samfunnet, gir meg utrolig mye.

Jeg vil vise andre hvor viktig det er å være samfunnsengasjert og bry seg om andre. Den siste tiden har jeg blitt en talsperson for kroppspress, og har en del prosjekter videre innenfor dette. Å ha den plattformen jeg har nå har gitt meg muligheten til å påvirke positivt, og jeg kommer til å bruke innflytelsen min godt.

Foto: Evelyn Rishaug 

Foto: Roger Myrland

Foto: Roger Myrland

Vil du samarbeide med meg? Ikke nøl med å ta kontakt!

tlf: 97435364

instagram: stephanylarosa

email: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Mimi - min mormor
Angie - min presentasjon
 

Kommentarer

Already Registered? Login Here
Ingen kommentarer

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.missnorway.org/

Påmelding for 2023

Meld deg på 2023-sesongen av Miss Norway. Vi gleder oss til å se deg i konkurransen!

Det som skjer nå er forløpende uttak. Gitt at bilder og informasjon er på plass, blir du invitert til obligatorisk introduksjonskurs høsten 2022 og vinter 2023. Det er lurt å følge med på årets vinnere og nye deltagere, for å lære hva konkurransen går ut på. Vi gleder oss til å se din påmelding!

Trykk her for å melde deg på

Beste hilsener fra Nora Emilie Nakken, Miss Norway 2021

Logg inn

Meld deg på