fbpx

Happy Thanksgiving! Hvordan feirer jeg Thanksgiving nå som jeg ikke bor i USA lenger? + Hva kan man gjøre med tørre lepper om vinteren?

Dinner-date Jeg var på restaurant!

Alle vet at man vanligvis feirer Thanksgiving i USA med kalkun, stuffing, potetmos, saus, mais, tranebærsaus, og gresskarpai. Dette var hva jeg var vant med de årene jeg bodde i USA. Thanksgiving er ikke en like stor greie i Norge som i USA, og jeg personlig synes det er for mye bry å lage et stort måltid og invitere hele familien når julemiddagen vare er en måned unna. Samtidig ville jeg feire Thanksgiving for nostalgias skyld, så jeg dro på restaurant med kjæresten og spiste reinsdyr i stedet for kalkun. Er man i Norge kan man gjerne gjøre en norsk vri på det!

Hva er egentlig Thanksgiving?

Thanksgiving er en høytid som feires i forskjellige land på forskjellige dato i USA, Canada, og andre land. Det er for å feire velsignelsen av innhøsting. Historien bak Thanksgiving er for å feire at vennlige amerikanske indianere tok i mot pilgrimene fra England, der de sammen hadde festmåltid med kalkun og mais.

Nå til dags feirer de fleste familier Thankgiving ut av tradisjon og ikke for å feire suksessful høst. De samler familier og har et stort festmåltid sammen. For mange amerikanere er Thankgiving viktigere enn julemåltid, og feires med både bedre mat og mer entusiasme enn julemåltid.

Det er mange variasjoner på måltider. Kalkun brukes ikke alltid lenger, og det er mange som bruker skinke i stedet. Veganere lager seg gjerne en kjøtterstatning. Det er ikke lenger faste regler for hva man spiser, og man kan da kose seg med hva som helst!


Det var veldig koselig å dra på restaurant med kjæresten.

Det som var litt flaut for meg var at jeg hadde pirket leppene mine så mye grunnet angst at jeg hadde sår på leppene, som du kan se fra bildet ovenfor! Jeg vil gripe sjansen til å vise dere at jeg som skjønnhetsutøver ikke er perfekt hele tiden og at jeg har ting jeg sliter med også. Hvis du har angst og sliter med OCD lignende symptomer føler jeg deg godt, og du er ikke alene!

Det er ekstra vanskelig for meg å ikke plukke på leppene mine spesielt når det er vinter og tørt. Hvis du sliter med det samme, kan det hjelpe å bruke leppepomade, og veldig mye av det! Jeg bor i et av Norges tørreste steder, så både hud og lepper kan bli tørre, og da klarer jeg ikke å la de være.

Det kan også hjelpe å få seg luftfukter hjemmet. Om man vil fuktighetsgjøre lufta på en mer økonimisk måte, kan man sette på en kasserolle med vann og koke det. Men være obs på at ovnplater skal aldri være på uten tilsyn.

Håper at dette kan hjelpe, og vi snakkes snart!

Klem,

Rebecca


Ønsker du å jobbe med meg eller kjenner du noen som kunne tenke seg å jobbe med meg? Da må du ikke nøle med å sende meg en mail på Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. eller sende meg melding på sosiale medier!

Facebook

Instagram

×
Stay Informed

When you subscribe to the blog, we will send you an e-mail when there are new updates on the site so you wouldn't miss them.

6 fine hårfarger som du absolutt trenger for å kom...
Det er veldig mange former for veldedighetsarbeid:...
 

Kommentarer

Already Registered? Login Here
Ingen kommentarer
Påmelding for 2024

Meld deg på 2024-sesongen av Miss Norway. Vi gleder oss til å se deg i konkurransen!

Det som skjer nå er fortløpende uttak. Gitt at bilder og informasjon er på plass, blir du invitert til obligatorisk introduksjonskurs høsten 2023 og vinter 2024. Det er lurt å følge med på årets vinnere og nye deltagere, for å lære hva konkurransen går ut på. Vi gleder oss til å se din påmelding!

Trykk her for mer informasjon og påmelding

Beste hilsener fra Ida Anette Hauan, Miss Norway 2022

Logg inn

Meld deg på