fbpx

Hvor mange språk snakker- og forstår jeg?

Foto: Fotostorie/Taran Gjøystdal

Hei! Hello! Goedendag! Guten Tag! iHola! 

og velkommen til et nytt blogginnlegg! Som de fleste av dere mest sannsynlig har fått med seg, så snakker jeg ikke bare ett språk. Jeg er vokst opp flerspråklig, og det er veldig gunstig for meg i dag!

NEDERLANDSK

På 7 september 2003 ble jeg født og det var da jeg fikk høre de første ordene i livet mitt. Disse ordene var ikke på norsk men på nederlandsk! 

 

TYSK

Frem til jeg var 12 år gammel bodde jeg i Nederland. Jeg snakker derfor flytende nederlandsk. I hverdagen min ble jeg også påvirket av det tyske språket fordi jeg bodde rett ved den tyske grensen, og fordi alle mine forfedre er tyske! Begge foreldrene mine snakker flytende tysk, og det gjorde jeg også før jeg flytta til Norge, men jeg har på en måte glemt språket litt fordi jeg har hatt mye fokus på å lære meg norsk. Likevel forstår jeg tysk veldig godt, og klarer å snakke det litt også!

 

SPANSK

Helt siden jeg var en liten jente har jeg hørt mye spansk rundt meg, men jeg lærte ikke snakke/forstå/skrive spansk før jeg starta på ungdomsskolen. Grunnen til at jeg var bort i spansk så tidlig er fordi jeg har en del slekt i Spania! Jeg snakker ikke flytende spansk i dag, men jeg har god kunnskap til språket. Jeg har lært spansk på skolen i 5 år, og selv om jeg nå er ferdig på videregående, fortsetter jeg å lære spansk på egenhånd.

NORSK

Det var først i 2015 at jeg begynte å lære meg norsk. 2015 var nemlig året da jeg og familien min flytta til Norge. Jeg startet i 7. klasse på barneskolen på Rømskog, og lærte språket veldig fort. I dag snakker jeg flytende norsk, og kan ikke huske hvordan det var å ikke forstå norsk!

ENGELSK

Engelsk har alltid vært en stor del av hverdagen min, og det er det fremdeles i dag. Jeg er veldig glad i britisk og har valgt å fokusere på den britiske versjonen av det engelske språket. Jeg har veldig god kunnskap til språket og liker veldig godt å snakke på engelsk!

 

Jeg synes at språk er kjempe fascinerende og ønsker uten tvil å lære meg flere språk i fremtiden! Det er ikke bare utrolig kult å kunne snakke flere språk, men også veldig lærerikt og nyttig!

 

×
Stay Informed

When you subscribe to the blog, we will send you an e-mail when there are new updates on the site so you wouldn't miss them.

Fulltidsjobb og Miss Norway
Sammen skaper vi treningsglede!
 

Kommentarer

Already Registered? Login Here
Ingen kommentarer
Påmelding for 2024

Meld deg på 2024-sesongen av Miss Norway. Vi gleder oss til å se deg i konkurransen!

Det som skjer nå er fortløpende uttak. Gitt at bilder og informasjon er på plass, blir du invitert til obligatorisk introduksjonskurs høsten 2023 og vinter 2024. Det er lurt å følge med på årets vinnere og nye deltagere, for å lære hva konkurransen går ut på. Vi gleder oss til å se din påmelding!

Trykk her for mer informasjon og påmelding

Beste hilsener fra Ida Anette Hauan, Miss Norway 2022

Logg inn

Meld deg på