fbpx

 

Velkommen til min blogg! 


Mitt navn er Romée Dahlen,

jeg er 18 år og bor på Bjørkelangen.

Jeg går foreløpig Vg3. og har valgt retningslinjen realfag, nemlig fordi jeg ser utfordringer fremfor begrensninger!

Jeg har sterke resonnerende evner, i tillegg til utmerkede evner når det kommer til problemløsning, læring og oppmerksomhet.

Jeg...

 

Velkommen til min blogg! 


Mitt navn er Romée Dahlen,

jeg er 18 år og bor på Bjørkelangen.

Jeg går foreløpig Vg3. og har valgt retningslinjen realfag, nemlig fordi jeg ser utfordringer fremfor begrensninger!

Jeg har sterke resonnerende evner, i tillegg til utmerkede evner når det kommer til problemløsning, læring og oppmerksomhet.

Jeg har en indre motivasjon som kommer fra trangen til å utfordre meg selv, og Miss Norway er uten tvil en fantastisk mulighet for dette!

Som nevnt over har jeg gode evner til oppmerksomhet, og klarer å samle oppmerksomheten om noe gjennom en viljeshandling, nemlig det å ville konsentrere meg på en bestemt sak, min hjertesak ♥

Jeg gleder meg til å ta dere med på min vei!


Ønsker du å samarbeide med meg? Det er mulig! Ikke nøl med å ta kontakt:

romeedahlen@gmail.com

Instagram

Facebook

More

6 fine hårfarger som du absolutt trenger for å komme deg gjennom denne vinteren!

26.11.21

Hvilke hårfarger passer egentlig best til de kalde, mørke vinterdagene?

Vinteren kan være en flott årstid til å vise frem fine støvletter og elegante kåper, men det er også den perfekte tiden for å vise frem en vakker hårfarge! Jeg selv valgte også å bytte hårfargen min til en spenstig, varm farge! Men hvilke hårfarger passer egentlig best til de kalde, mørke vinterdagene?

Jeg har satt sammen en liste over 10 fine hårfarger som du absolutt trenger for å komme deg gjennom denne vinteren!

Sjekk lista nedenfor for å få litt hårinspirasjon!

 

1. Askeblondt balayage

Askeblondt er én av de beste hårfargene å ønske vinteren velkommen med! Denne ashy-beige-blandingen matcher godt med snøen, og du får også noen fantastiske bilder med denne nydelige fargeblandingen!

 

2. Kastanjebrunt

Kastanjebrunt er en vakker, dyp farge. Fargen danner en flott kontrast sammen med den hvite snøen. En dyp og luksuriøs farge som kastanjebrunt ser bra ut med for eksempel gensere i grå og beige toner!

 

3. Ombre

Brunt og blondt skaper en vakker fargeblanding gjennom Tombre. Du kan eksperimentere med varme og kalde varianter av disse fargene for å finne en hårstil som passer din personlighet! Gå for en ombre-stil for å få håret til å se glatt og vakkert ut.

 

4. Vinter lowlights

Lowlights er striper i mørkere farge som brukes til å fremheve din naturlige hårfarge. Velg lowlights som er to toner mørkere enn din naturlige farge! Du kan også legge til litt lyse striper for å gi håret en fin "vintervri".

 

5. Blondt

Vinteren er årstiden hvor blondt hår blomstrer. Blondt er en subtil farge som passer godt til det kalde været, samtidig som det skaper en følelse av varme. Farg røttene til det lyse, blonde håret litt mørkere for skape en fin effekt!

 

6. Kobber

Kobberfargen er en varm farge og gir deg umiddelbart høst-vinter-vibber. Fargen er veldig fin på langt hår, men kanskje til og med best på middels langt hår! (min favoritt)

 

 

 

 

  173 Hits
173 Hits

HVORFOR trakk jeg meg ifjor? Og HVA er min hjertesak? Presseoppslaget i Indre Akershus Blad gir deg svar!

22.11.21

 

Svarene på blogginnleggets tittel skal du få! men først... starter jeg med en liten fact:)

Vinteren og jeg har et hat-elsk forhold – vi ville nok stått oppført sammen som ”det er komplisert” på Facebook:) For meg er vinter som en slektning du egentlig ikke vil møte, men som du må møte fordi dere er i slekt! Men akkurat som et komplisert forhold eller en rar slektning, kan dere fortsatt glede dere over ting ved hverandre!


Forrige uke var jeg så heldig som ble intervjuet av Indre Akerhus Blad! Jeg fikk delt hvorfor jeg var nødt til trekke meg fra Miss Norway 2021, og hva min hjertesak er (som jeg har holdt hemmelig fram til nå!). 

Les saken her!

 

 

 

 

 

 

  161 Hits
161 Hits

Legger du nok vekt på jobb CV-en/søknaden din?

17.11.21

Det er en jobb å søke jobb!

Nylig har jeg fått æren til å hjelpe ei venninne i hennes jobbsøkerprosess!
Det tok ikke lang tid før hun ble invitert på jobbintervju! Det har vært full aktivitet fra hennes side, hun forstod raskt at det ikke skjer av seg selv å få en jobb, og at det er ingen som gjør søke-jobben for henne.


Det er en jobb å søke jobb! Men dersom du lager et prosjekt av jobbsøkerprossesen, en investering i DIN egen fremtid, så vil det bli mer motiverende, og det vil gi noen åpenbaringer! Du blir mer bevisst på feks. egen person, egenskaper, faglig kompetanse, hva du motiveres av, hvilke oppgaver du demotiveres av, hva slags leder du trenger/  ønsker å være, og hva som skal til for at du skal nå DINE mål!

Min venninne fikk positive tilbakemeldinger fra flere arbeidsgivere på både CV og søknad! Blant annet så de at hun hadde skreddersydd hennes presentasjon til stillingen hun søkte på. Akkurat det er det ikke mange som gjør! Og det er som regel årsaken til at mange ikke blir invitert til et intervju.. Det handler om å skille seg ut!


Det å "skreddersy" forteller bedriften at du har satt deg inn i oppgavene, du svarer til hva de etterspør, og du viser at du virkelig ønsker å jobbe for akkurat dem. Det er en av mange måter å vise din engasjement på, og det er noe av det viktigste arbeidsgivere ser etter. Du bør vise at du har lyst og er kvalifisert til å jobbe der! Ikke at «du bare må ha en jobb».


Som konklusjon så vil jeg si at du må legge like mye vekt på både CV og søknad, siden du ikke vet hva arbeidsgiveren liker å lese først. Her er det ingen fasit, siden arbeidsgivere har ulike prosedyrer! Og husk å skreddersy både CV-en og søknaden din! Vær original, skill deg ut!

 

JOBBER JEG?

Svaret er ja!

Jeg selv er ansatt hos Power Bjørkelangen og trives svært godt! 

Jobben gir meg en inntekt, men det er ikke det eneste positive jeg får ut av å være i jobb. Gjennom jobben min får jeg:

♥ lære nye ting og utvikle meg

♥ bli kjent med meg selv og hvordan jeg reagerer i ulike situasjoner

♥ en strukturert hverdag

♥ en følelse av at jeg bidrar og er til nytte

♥ bedre selvtillit

♥ en følelse av tilhørighet

♥ følelsen av at jeg fyller tiden med noe meningsfylt

Jeg er veldig glad i hjelpe mine kunder, og det å møte på nye kunder er utrolig spennende hver dag!

 

 

  166 Hits
166 Hits

Dette er den beste desserten du NOEN gang har spist...

14.11.21

 

♥ Banoffee i glass ♥

Denne enkle, men utrolig deilige desserten er inspirert av den britiske "Banoffee Pie", en deilig pai med banan, karamell og pisket krem! Det tar ikke lang tid, det er ikke vanskelig og fantastisk godt å lage denne desserten! En enkel og rask oppskrift, i et glass! 

Dette er alt du trenger til 4 porsjoner!

♥ 5-6 digestive kjeks


♥ 250ml kremfløte


♥ 4 små bananer eller 2 store


♥ 50g mørk sjokolade


♥ Karamellsaus (mengde etter ønske)

 

Slik lager du Banoffee-dessert i et glass!

 

♥ Lag karamellsausen / finn frem ferdiglaget karamellsaus

♥ Legg kjeksene i en liten frysepose og knus kjeksene til smuler

♥ Pisk fløten til krem ​​- gjerne en lett og luftig kremfløte

♥ Hakk sjokoladen så den er klar til pynting

♥ Skrell bananene og skjær dem i skiver

♥ Finn frem fire glass

 

Du kan selv velge hvordan du vil blande desserten, eller så kan du gjøre det på min måte ♥:


Karamell i bunnen av glassene - et lag skivet banan - et lag kremfløte - et lag kjeks - et lag karamell - et lag skivet banan - litt kremfløte som topping sammen med mørk sjokolade.

Karamellsaus oppskrift

Ingredienser:

300 g sukker

3 ss vann

3 dl kremfløte

125 g smør
 

Ha sukker og vann i en kjele. La blandingen koke uten å røre. Blandingen vil tørke inn først ettersom vannet fordamper, og deretter smelter sukkeret og blir lysebrunt og flytende!

Da kan smøret tilsettes, som er oppdelt i terninger. Rør rundt i karamellen slik at smøret smelter. Ta kjelen av platen.

Kok opp kremfløten i en annen kjele og hell den varme fløten litt og litt i kjelen med karamellen.

Karamellen vil begynne å boble, så det er lurt å ikke helle i for mye fløte av gangen. Rør godt og la karamellen småkoke i ca 5 minutter under stadig omrøring.

Ta kjelen av platen og la karamellen avkjøle!

 

 

 

  217 Hits
217 Hits

Oppdager plutselig mye flass i håret, eller har du slitt med det tidligere? Slik unngår du det!

08.11.21

 

Oppdager plutselig mye flass i håret, eller har du slitt med det tidligere? Heldigvis er det noe du kan gjøre med det og du kan forhindre det med en rekke nyttige tips!

1. Velg de riktige produktene

Å bruke mange hårprodukter med sterke ingredienser kan påvirke helsen til hodebunnen din. For å forhindre flass er det best å bruke milde hårprodukter som ikke inneholder sulfater. Disse sterke rensemidlene kan tørke ut hodebunnen og til og med irritere en sensitiv hodebunn, som er en viktig årsak til flass!

 

2. Ikke vask for ofte

Følelsen av nyvasket hår er uten tvil fantastisk! men prøv å ikke vaske håret hver dag. Dette kan føre til at hodebunnen tørker ut på lang sikt, noe som kan forårsake utrolig mye flass. Noen få dagers mellomrom er en bedre idé.

 

3.Unngå sjampo-rester

Å vaske for ofte er ikke bra, men når du vasker håret er det viktig at du vasker det riktig. Sørg for å skylle håret godt når du dusjer. Det anbefales å vaske håret to ganger med en pleiende sjampo når du dusjer. Dersom sjampo/conditioner ikke skylles ut godt nok , kan de til slutt hope seg opp. Dette kan til slutt forårsake irritasjon og kløe, som til slutt forårsaker flass!

 

4. Ikke dusj for varmt

Nå som temperaturen ute synker, er det godt å ta seg et varmt bad eller en varm dusj. For varmt vann ikke er veldig bra for huden din, og hvert fall ikke bra for hodebunnen din! Veldig varmt vann kan tørke ut hodebunnen, noe som fører til flass i det lange løp. Lunkent vann er det beste valget for hodebunnen og håret!

 

5. Unngå å røre hodebunnen

Noen ganger forårsaker flass ikke bare de hvite flakene, men det kan også oppstå en ekkel kløe på hodebunnen. Da er det veldig fristende å røre hodebunnen, men prøv å unngå dette! På den måten løsner du flakene fra hodebunnen, og gjør dem enda mer synlige...

 

6. Vask hårbørsten din

Til slutt, vask hårbørsten og kammen din regelmessig slik at smuss som samler seg, ikke gres seg i håret på nytt mens du grer håret. Du kan ganske enkelt legge dem i varmt vann. På den måten er de rene igjen på kort tid, og håret ditt holder seg rent og friskt mye lenger!

  208 Hits
208 Hits

Hater du også statisk hår? Disse tips kan hjelpe deg!

BF2C6B08-10C0-4F49-B081-825F1104967E

Hater du også statisk hår? Disse tips kan hjelpe deg!

Statisk hår er et velkjent fenomen, spesielt om vinteren! Statisk hår skyldes at håret ikke får nok fuktighet. Den kalde og tørre luften, som er spesielt tilstede om vinteren, tørker ut håret ditt raskt! Varmen inne er også et problem når det kommer til tørt hår. Heldigvis finnes det en rekke tips som holder håret fint og sunt, selv i vintermånedene.

1. NÆRINGENDE HÅRPRODUKTER
Prøv å bruke fuktighetsgivende hårprodukter så mye som mulig, som nærende sjampo og balsam! For optimale resultater, bruk en fuktighetsgivende hårmaske en gang i uken.

Tips: ikke bruk hårprodukter som inneholder alkohol eller er avfettende, de tørker ut håret enda mer!

 

2. KOKOS ELLER JOJOBAOLJE
Noe som fungerer utmerket er å bruke en hårmaske som er laget av jojoba eller kokosolje. Dette er produkter som forhindrer dehydrering av håret. Påfør hårmasken en time før sjampo og skyll godt!

3. RIKTIG HÅRBØRSTE
Hårbørsten du bruker kan også påvirke statisk hår. En hårbørste som er laget av plast eller metall kan til og med skade håret ditt. Gre heller håret med en børste laget av ekte hår, tre eller nylon!

Anbefales på det sterkeste: spray litt hårspray på hårbørsten (eller kammen) før du grer håret. På denne måten vil håret ditt holde seg på plass!

 

4. UNNGÅ HÅRFØNER OG RETTETANG
Hvis du ofte har statisk hår, er hårføner og rettetang rett og slett en no go. Varmen fra disse produktene gjør at håret blir enda tørrere enn det allerede er, og det ønsker vi å forhindre!

 

5. HÅNDKREM
Håndkrem er en mirakelkur for å unngå statisk hår! Litt håndkrem er nok til å holde håret fuktig og på plass. Påfør litt håndkrem på hendene, vent til kremen nesten er absorbert, og kjør deretter hendene gjennom håret!

 

 

 

  126 Hits
126 Hits
Påmelding for 2022

Du kan nå melde deg på til Miss Norway 2022.

Vi har løpende uttak og det fungerer slik at de som melder seg på, vil bli vurdert. De som kommer med videre blir invitert til obligatorisk introduksjonskurs høsten 2021 eller vinteren 2022. Det er lurt å følge med på tidligere deltakere for å danne et bilde av hva konkurransen går ut på. Vi gleder oss til å se din påmelding.

Trykk her for å melde deg på

Beste hilsener fra Nora Emilie Nakken, Miss Norway 2021

Logg inn

Meld deg på