fbpx

Jeg gikk 40k skritt for MS!

Hei alle sammen, og god mandag! :) 

På lørdag, den 29. August, var det den nasjonale MS dagen. Som jeg nevnte i et tidligere blogginnlegg skulle dagen markeres med et veldig spennende arrangement, nemlig "Gå for MS". Arrangementet er ment for å sette søkelys på MS, bryte ned fordommer, øke kunnskapen i befolkningen, samt motivere til lavterskel fysisk aktivitet. Det var åpent for alle, både med og uten MS, og det ble samlet inn penger for hvert tiende minutt som ble gått. Pengene skal gå til MS-forbundets lokalforeninger rundt om i hele Norge, de bidrar til sosiale tilstelninger og annen hjelp for å gjøre hverdagen til personer med MS litt lettere.

Man kunne selv velge hvor langt, og hvor man ønsket å gå. Jeg fikk med meg kjæresten min og vi reiste til Østmarka i Osloområdet, og hadde som mål å gå hele dagen. Vi stod opp tidlig og kjørte dit vi tenkte å gå, og ca kl. 08.30 begynte vi. Det var en utrolig flott dag med vakker natur, fint vær og ikke minst den fantastiske følelsen av å vite at man bidrar til å støtte en kjempeviktig sak. Alt i alt gikk vi litt over syv og en halv time, og over 40 000 skritt hver!

Hvor mye penger som ble samlet inn vet jeg ikke enda, men det var utrolig mange engasjerte og flotte mennesker som deltok. Jeg er så stolt av alle som gikk, og det var helt fantastisk å se mangfoldet og være en del av en veldig unik ting den dagen. 
Det er så utrolig viktig å fremme fysisk aktivitet, på det nivået man klarer. Ikke alle med MS kan gå, og mange med sykdommen sliter med å ha overskudd til noe form for trening, men selv med en slik sykdom er det viktig å prøve så godt man kan. Jeg syntes arrangementet var utrolig bra og tilpasset for alle nivåer, og samtidig fremmet virkelig viktigheten av fysisk aktivitet for alle! 


Om du ikke hadde muligheten til å delta på «Gå for MS» i år, er det fortsatt måter du kan hjelpe å støtte MS-saken. Jeg legger ved link til måter du kan hjelpe og støtte det viktige arbeidet til MS-Forbundet i Norge. Om du ikke har penger eller mulighet til å bidra på den måten, er det også utrolig hjelpsomt å lese seg opp om MS og lære noe nytt, kunnskap er virkelig noe av det viktigste vi har! Jeg legger ved linker og noen korte fakta under :) 

Måter å støtte MS-saken: https://www.ms.no/om-oss/ms-forbundet/stoett-ms-saken/stoett-vaart-arbeid
Les mer om ms: https://www.ms.no/fakta-om-ms/hva-er-ms

Noen korte fakta om multippel sklerose (MS):

- MS er en kronisk betennelsessykdom der kroppens eget immunsystem angriper vev i hjernen og ryggmargen.
- MS kan forårsake forskjellige grader av uførhet. Noen får symptomer bare én gang, så går symptomene tilbake. Andre blir sterkt handikappede.
- MS rammer hvert år mellom 500 og 550 personer i Norge. I dag lever om lag 12.000 mennesker i Norge med MS. Norge er et av de land i verden som har flest MS-rammede sett i forhold til folketallet.
- Symptomer kan være nummenhet, synsforstyrrelse, nedsatt gangfunksjon, lammelser i armer og bein, balanseproblemer, svimmelhet, problemer med finmotorikken og kronisk utmattelse.
- MS er over dobbelt så vanlig hos kvinner som hos menn.
- MS er den sykdommen som hyppigst fører til uførhet hos unge voksne i den vestlige verden.
- MS-gåten er ikke løst. Man vet ennå ikke hva som forårsaker sykdommen. Antagelig spiller både genetisk disposisjon og miljø inn.
- MS kan i dag ikke helbredes, men bremses og lindres.

(Kilde: MS-forbundet) 

__________________________
Ønsker du å se meg vinne Miss Norway 2020? Da kan du stemme på meg nå! Hver eneste stemmer teller og jeg setter enormt stor pris på all hjelp! 
Send MISSU 5 til 1963 
(kr 20 per stemme). Du kan stemme så mange ganger du vil!

Og dersom du eller noen du kjenner trenger markedsføring og er interessert i å samarbeide med meg, send gjerne en mail: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
(If you or someone you know are interested in collaborating with me, feel free to send me an e-mail!)  

Facebook: https://www.facebook.com/celestinamissnorway/
Instagram: https://www.instagram.com/cococelestina/

 

Bilder med finalekjole!
Bilder fra Oslo!
 

Kommentarer

Already Registered? Login Here
Ingen kommentarer

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.missnorway.org/

Påmelding for 2023

Meld deg på 2023-sesongen av Miss Norway. Vi gleder oss til å se deg i konkurransen!

Det som skjer nå er forløpende uttak. Gitt at bilder og informasjon er på plass, blir du invitert til obligatorisk introduksjonskurs høsten 2022 og vinter 2023. Det er lurt å følge med på årets vinnere og nye deltagere, for å lære hva konkurransen går ut på. Vi gleder oss til å se din påmelding!

Trykk her for å melde deg på

Beste hilsener fra Nora Emilie Nakken, Miss Norway 2021

Logg inn

Meld deg på