Julen bør bringe frem det beste i oss

24824499_10213415075643748_1816670471_n

 

Julen bør bringe det beste frem i oss

 Og hva er vel bedre enn å kunne gi tilbake?


Mange av dere fine leserne mine er sikkert studenter og har kanskje ikke så mye å gi når det kommer til penger. Jeg ble ferdig med min bachelor nå i vår, begynte å jobbe 100% i høst så jeg vet veldig godt hvordan det er å være ung og plutselig ha mange flere utgifter enn det vi hadde for for eksempel 5 år siden. Men det som er så fint er at det finnes andre måter å gi tilbake på.

Mamma lærte meg noe smart for mange år siden; ”hvis du ikke har brukt klærne på to år, da kommer du ikke til å bruke dem igjen.” Og det er vel noe i det? Så jeg bestemte meg for et par uker siden å gå gjennom alle klærne jeg eier – for det tar utrolig lang tid, hvert fall hvis du skal prøve noen klær og se om de fortsatt passer, hehe.


Meg fra julaften 2016

Men hva skal vi gjøre med alle disse klærne vi ikke bruker lenger? Jeg har delt min sortering inn tre ulike kategorier:

1. Beholde
2. Fattighuset
3. Fretex

Og så kommer neste spørsmål; hvordan vet du hvilke klær som tilhører hvilken kategori?

Beholde
Dette er vel kanskje den enkleste kategorien. Har du brukt plagget innen det siste året, vet at du kommer til å bruke det igjen og det er helt – altså ikke slitt og hullete – så kan det beholdes.

Fattighuset
Alle klær og tilbehør du har som ikke har blitt brukt, eller er lite/pent brukt kan du gi til Fattighuset. Fattighuset gir tøyet videre til de som trenger det, og derfor kan ikke klærne være ødelagt. Fattighuset har vært her i over 20 år, de jobber for å bedre tilværelse til de som ikke har så mye i hverdagen. De deler ut mat og klær, og nå til jul samler de inn og deler ut julegaver. I tillegg hjelper de økonomisk vanskeligstilte med for eksempel tannleger, barnebursdager og mye mer. Spørsmål angående hvor og når du kan levere klærne tar du med de som jobber der. Du kan sende dem en mail eller ringe dit.
- Nå før jul er det åpent for levering hverdager mellom 9 og 15:30.

Fretex
Fretex tar i mot alt, og da mener jeg alt. Ingen klær eller tekstiler skal i restavfallet. Derfor er det en mye bedre ide og gi dem til Fretex.
”Fretex er takknemlige for alt av tekstiler, tilbehør og sko. Selv om gardiner, klær, undertøy, sengetøy, tøyrester og andre tekstiler er slitt og ødelagt, så kan de brukes til materialgjenvinning, som for eksempel til isolasjon, tepper, pussefiller eller redesignprodukter.” (Fra Fretex sin hjemmeside) Alt du trenger å gjøre er å ta tøyet i poser og lever det til nærmeste fretex boks.


En stor pose full av klær, more to come!

Dette hørtes vel ikke så vanskelig ut? Du får ryddet i klærne dine, samtidig som du hjelper noen andre. Så nå har jeg flere bæreposer med klær som skal bort, og er klar for å hjelpe de som trenger det – er du?

Ønsker dere en kjempe fin førjulstid!Hunden min Lucy og meg fra julaften 2016


Jeg er fortsatt på utkikk er sponsorer/samarbeidspartnere, ta gjerne kontakt med meg på: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Og ikke glem å sjekke ut Instagramprofilen min: Nadiahelena95 
Og Facebooksiden min:Official Nadia Helena

Kisses, Nadia Helena!

 

Gi stjerner til dette innlegget:
London - Hva tilsvarer en god venn?
19 dager igjen
 

Kommentarer

Ingen kommentarer
Påmelding for 2019 er i gang

Påmelding til Miss Norway 2019 er full gang etter at semifinaleuttaket for 2018-sesogen er gjennomført. Vi gleder oss til å se din påmelding. Det er lurt å følge med på årets deltakere for å danne et bilde av hva konkurransen går ut på.

Beste hilsener fra Kaja Caroline Kojan, Miss Norway 2017

Logg inn

Meld deg på