fbpx

Sunt, enkelt og godt! For deg og miljøet. del 3

Hei dere, og god mandag nok en gang! :)

I dag er det klart for den tredje mandagen med middagstips fra meg, i forbindelse med kampanjen #MeatlessMonday. Som dere kanskje har fått med dere har jeg en liten serie gående her på bloggen, hvor jeg poster et nytt, vegetarisk middagstips hver mandag i Oktober. I dag er det klart for mandag og tips nr tre, og jeg håper dere er klare og spente på det!

Foto: Daniel Millan

I dag ønsker jeg også å skrive noen ganske overraskende fakta rundt kjøttproduksjon, for det er faktisk bevist at produksjon av animalske produkter er noe av det aller værste for både klima, miljøet, naturmangfold og dyrevelferd. Dette er det nok mange som allerede vet, men vi må derfor også stå sammen for å gjøre noe med det!

Noen fakta:
- Globalt står husdyrproduksjon for mer klimagassutslipp enn transportsektoren. 
- Overgang til vegetarisk kosthold kan frigjøre 75% av verdens landbruksareal og fortsatt fø verden!
- Utryddelse av arter skyldes tap av naturlandskap til landbruk, mens å drepe dyr for mat er årsak nummer to.
- 33 % av tapet av ferskvann skyldes vannforbruk i husdyrnæringen. 
- Husdyrsektoren forårsaker 57% av vannforurensning og 56% av luftforurensning i verden. 

Internasjonale miljørapporter fastslår gang på gang at det aller beste vi kan gjøre for miljøet er å minimere kjøttinntaket og spise mer vegetarisk!
Dette er en veldig viktig grunn til at jeg, og vi jentene i Miss Norway, har blitt med på, og ønsker å fremme kampanjen #MeatlessMondayÅ spise vegetarisk bare en gang i uken kan hjelpe masse hvis nok antall mennesker er med og bidrar!

Det er derimot mange som kanskje er ny på det med vegetarisk mat og ikke helt vet hva de skal spise, så i dag kan jeg virkelig anbefale enda en av mine favoritter, nemlig en hjemmelagd, Italiensk tomatsuppe. 

Italiensk Tomatsuppe, oppskrift:
(For 4 porsjoner) 

Du trenger:
- 500g cocktailtomater

- 2 hvitløksfedd 
- 2 gule løk
- 2 pk knuste tomater
- 4 stk grønnsaksbuljong, terninger
- 1 krukke fersk basilikum
- salt
- svart pepper

Instruksjoner:

1. Sett ovnen på 200 grader.
2. Del tomatene og legg de i en ildfast form, press hvitløk over.
3. Skrell og del løk og legg sammen med tomatene. Stek i ovnen i 20-25 minutter.
4. Ta ut grønnsakene av ovnen og legg de over i en kjele og ha i knuste tomater og buljongterningene. La det koke lett til buljongen har løst seg opp. Når det er klart mix det lett med stavmikser
5. Tilsett basilikum og smak av med salt og pepper
6. Nyt! 


Om du ønsker flere tips kan du trykke HER eller HER, så kommer du til mine to forrige innlegg med mattips, og for mer informasjon rundt #MeatlessMonday kan du trykke HER for et tidligere innlegg hvor jeg har skrevet om temaet.

Håper dere alle får en fantastisk uke, jeg har mye spennende planlagt fremover, så det er bare å følge med her på bloggen, og i mine andre sosiale medier! :) 

Kilder: https://landbruksdyr.no/fakta/miljokonsekvenser/?gclid=CjwKCAjwz6_8BRBkEiwA3p02VU_Wv1fM2v64XKDYBlujVNccBd5Z92fG7UhgTXt1XPVVxNwYycBJzBoCEbwQAvD_BwE
__________________________
Ønsker du å se meg vinne Miss Norway 2020? Da kan du stemme på meg nå! Hver eneste stemme teller og jeg setter enormt stor pris på all hjelp! 
Send MISSU 5 til 1963 
(kr 20 per stemme). Du kan stemme så mange ganger du vil!

Og dersom du eller noen du kjenner trenger markedsføring og er interessert i å samarbeide med meg, send gjerne en mail: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
(If you or someone you know are interested in collaborating with me, feel free to send me an e-mail!)  

Facebook: https://www.facebook.com/celestinamissnorway/
Instagram: https://www.instagram.com/cococelestina/

×
Stay Informed

When you subscribe to the blog, we will send you an e-mail when there are new updates on the site so you wouldn't miss them.

Radiosamtale
Finalen er rett rundt hjørnet!
 

Kommentarer

Already Registered? Login Here
Ingen kommentarer
Påmelding for 2025

Påmelding for 2024 er avsluttet. Meld deg på 2025-sesongen av Miss Norway. Vi gleder oss til å se deg i konkurransen!

Det som skjer nå er fortløpende uttak. Gitt at bilder og informasjon er på plass, blir du invitert til obligatorisk introduksjonskurs på høsten og vinteren. Det er lurt å følge med på årets vinnere og nye deltagere, for å lære hva konkurransen går ut på. Vi gleder oss til å se din påmelding!

Trykk her for mer informasjon og påmelding

Beste hilsener fra Miss Norway

Logg inn

Meld deg på