fbpx

Kvinnediskriminering i gaming: Er dette akseptabelt?

WIN_20211129_18_04_56_Pro-_20211130-193455_1 Jeg gamer hver dag men opplevel diskriminering

"Shut up, you stupid wh*re"

"Wow, you're so good to be a girl!"

"Why are you gaming? Go back to the kitchen where you belong"

"You're a girl? Uninstall and make me a sandwich"

"You sound like a b*tch"

Dette er setninger jeg hører på daglig basis som ei jente som spiller videospill. Alle disse setningene kommer eksklusivt fra menn, uten unntak. Mange av disse setningene blir kastet min vei rett etter at jeg sier "hei" eller "how are you guys today", uten noe form for provosering.

I fritiden min spilled jeg en del videospill. Det er en hobby jeg plukket opp de siste årene for å slappe av etter en lang dag eller når jeg føler meg dårlig. Spillene jeg spiller mest er online spill der man kan snakke og samhandle med andre mennesker, som f. eks Overwatch og Apex Legends. Jeg opplever diskriminering i disse spillene på en daglig basis. Mange menn antar at kvinner er dårlige i videospill, og behandler meg dårlig når de hører stemmen min, før de har sett hvordan jeg spiller i det hele tatt. Om jeg spiller bra, får jeg stygge kommentarer fordi disse mennene eller guttene føler seg krenket om ei jente spiller bedre. Om man har en dårlig dag og man spiller dårlig, ja, da kan man bare tenke seg hva folk sier da.

Det er overraskende hvor akseptabelt det er å si disse tingene nå som vi er i 2021 og burde vite bedre. Disse samme mennene som sier stygge ting til kvinner ville ikke ha turt å si de samme tingene i person, fordi det kan føre til mange negative konsekvenser for dem, og at det faktisk er flaut å diskriminere kvinner i 2021.

Hvorfor er det mer akseptabelt å snakke stygt til kvinner når man gjemmer seg bak en PC-skjerm? Jeg tror at det er fordi disse mennene ikke har genuint respekt for kvinner, men ikke viser det i dagliglivet pga negative konsekvenser. Dette er fortsatt ikke greit!

Hva om ei jente faktisk spiller dårlig? Det er et argument jeg hører ganske ofte når jeg sier i fra når menn er stygg mot en annen kvinne på mitt lag. Det synes jeg er et veldig dumt argument, fordi det er ikke greitt å snakke stygt om en kvinne basert på kjønn uansett hvor dårlig hun spiller. Gjerne gi konstruktiv kritisme, men det å si "du kan ikke forvente mer fra en kvinne uansett" er ikke greit!

Jeg føler at det er på tide at vi er mer bevisst at kvinnediskriminering fortsatt finnes i felter man kanskje ikke vet så mye om. Mange som ser eller hører at dette skjer sier ikke i fra fordi de tror at deres stemme ikke kommer til å gjøre en forskjell, men det gjør det! Om du ser noe, si noe!


Ønsker du å jobbe med meg og støtte det jeg står for? Send meg gjerne mail på Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. eller send meg meldig på sosiale medier!

Facebook

Instagram

 

 

×
Stay Informed

When you subscribe to the blog, we will send you an e-mail when there are new updates on the site so you wouldn't miss them.

Deilig varm og fyldig kyllinggryte perfekt for vin...
6 fine hårfarger som du absolutt trenger for å kom...
 

Kommentarer

Already Registered? Login Here
Ingen kommentarer
Påmelding for 2024

Meld deg på 2024-sesongen av Miss Norway. Vi gleder oss til å se deg i konkurransen!

Det som skjer nå er fortløpende uttak. Gitt at bilder og informasjon er på plass, blir du invitert til obligatorisk introduksjonskurs høsten 2023 og vinter 2024. Det er lurt å følge med på årets vinnere og nye deltagere, for å lære hva konkurransen går ut på. Vi gleder oss til å se din påmelding!

Trykk her for mer informasjon og påmelding

Beste hilsener fra Ida Anette Hauan, Miss Norway 2022

Logg inn

Meld deg på