fbpx

Kvinners rettigheter

88088345_203078141065436_3597814187402723328_n
Fotograf: Roger Myrland
 
Hei! I dag tenkte jeg å fortelle dere litt om hva min hjertesak er. Som dere ser i overskriften omhandler dette kvinners rettigheter. Er mange ting å ta tak i når det kommer til dette temaet. I dag kommer jeg til å skrive i hovedsak om vold mot kvinner.
Dette temaet rører meg veldig personlig, er derfor dette treffer meg rett i hjerterota. Det omhandler vold mot kvinner..
 
Først å fremst er vold mot kvinner noe som er urettferdig maktbruk. Ingen burde oppleve å bli slått, mishandlet, voldtatt eller diskriminert. Det blir ikke bare kvinners problem men et samfunnsproblem. Dette er også brudd på menneskerettighetene. Det er handlinger som sender ut feil budskap om hva som er greit å ikke greit. Det hindrer likestilling og utvikling. Dette er noe som skjer i hele verden. Dette skjer over hele verden og er et globalt problem.
 
Dem som er mest utsatte i Norge er kvinner fra 20-30 års alderen. I voksen alder oppgir 1 av 4 kvinner at de har vært utsatt for vold etter 18 års alderen. Psykisk vold er det flest har opplevd når det kommer til forskjellige typer vold.
 
Det jeg vil gjøre for å bidra til tallene blir mindre er å kunne delta på forskjellige organisasjoner som hjelper kvinner i Norge. Jeg vil få til å komme inn i en organisasjon som jobber aktivt med vold mot kvinner, som fek. Krisesentersekretariatet i Norge. De jobber mot en fremtid uten vold mot kvinner.
 
 
Generell info:
- Rammer kvinner i alle aldere og land.
- 1 av 3 kvinner opplever fysisk eller seksuell vold i løpet av livet.
- Vold mot kvinner er så omfattende at det utgjør en global helsetrussel på linje med Hiv og kreft.
- Mange mørke tall
 
 
Om du kjenner noen utsatte eller er en utsatt selv. Ta kontakt med enten politiet, nære venner, eller familie. Kjenner du noen som opplever dette, snakk med dem. Vis at du er der for dem.Det er aldri greit at noen bruker fysisk, psykisk eller seksuell vold. Du må aldri klandre deg selv i en slik situasjon eller tro det er din feil. Om noen virkelig elsket deg ville dem ikke utsatt deg for dette. Dessverre kan dette få katastrofale konsekvenser. Vet det kan være vanskelig å forlate vedkommende eller snakke med noen om dette, men det beste er å komme seg bort så fort som mulig og skaffe hjelp. Husk at du ikke er alene, dette rammer mange. Du er sterk å kommer deg gjennom dette! Jeg sender ut kjærlighet til alle dere som har opplevd liknende hendelser eller står noen nær som går gjennom dette. Det vil bli lysere tider! Stå sammen å vis kjærlighet, omring deg med mennesker som gjør deg godt og vil ditt beste. 
Jo mer vi snakker om dette temaet jo mindre tabu blir det, og flere vil tørre å stå frem med sine historier.
 
 
 
Om du er interessert i sponsorsamarbeid eller kjenner noen dette kunne vært aktuelle for kontakt meg på:
Tlf: 95270305
Mail: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
For mer informasjon ☺️

Instagram: https://www.instagram.com/mlundhf/
Facebook: Matilde Lundh Forberg
Klar for kurs
I SE OG HØR !?
 

Kommentarer

Already Registered? Login Here
Ingen kommentarer

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.missnorway.org/

Påmelding for 2023

Meld deg på 2023-sesongen av Miss Norway. Vi gleder oss til å se deg i konkurransen!

Det som skjer nå er forløpende uttak. Gitt at bilder og informasjon er på plass, blir du invitert til obligatorisk introduksjonskurs høsten 2022 og vinter 2023. Det er lurt å følge med på årets vinnere og nye deltagere, for å lære hva konkurransen går ut på. Vi gleder oss til å se din påmelding!

Trykk her for å melde deg på

Beste hilsener fra Nora Emilie Nakken, Miss Norway 2021

Logg inn

Meld deg på