fbpx

Jeg er en 24 åring som kommer fra nordens paris Tromsø, og per nå bor jeg midt i travle Oslo.

Så hvorfor Miss Norway? Siden jeg vokste opp har jeg hatt mye på hjertet og i tankene & et stort behov for å hjelpe andre og få en stemme som kan være med å endre verdenen til en mer positiv plass for oss alle ♡

Kunne du tenke deg å samarbeide med meg? Gjerne ta kontakt over mail:

christina.bell.eriksen@gmail.com

Du finner meg både på Instagram & TikTok & Facebook

Vi er ansvarlig for å beskytte dyrelivet & miljøet

 (fotograf: tunesberg)

Når vi ser utover den frodige skogen, de klare elvene og de majestetiske fjellene, kan det være lett å ta naturen for gitt. Men det er viktig å huske at vi alle har et ansvar for å ta vare på miljøet og dyrelivet rundt oss.

En av de mest effektive måtene å redusere vår påvirkning på miljøet er det å redusere forbruket vårt, gjenbruke materialer og resirkulere avfall. Ved å minimere avfall og velge produkter med mindre emballasje så kan vi bidra til å redusere mengden avfall som ender opp i naturen.

Plastforurensning er også en av de største truslene mot dyrelivet i både havet og på land. Vi kan alle bidra til å bekjempe plastforurensning ved å unngå engangsplastprodukter som plastposer, flasker og sugerør, og heller velge miljøvennlige alternativ, som å ta med seg tøyposer man kan gjenbruke og kjøpe inn metall sugerør du kan gjenbruke og ta med deg.

Du kan også ha i baktankene å velge bærekraftige produkter når du først er ute og skal velge produkter eller tjenester. Det kan være så enkelt som det å handle inn økologisk mat, støtte lokale bønder, håndverkere og generelt velge ut produkter som er laget av miljøvennlige materialer.

Du kan ta del i lokale naturvernprosjekter og frivillige arbeid som er med å bidrar til å bevare og gjenopprette økosystemer og dyreliv. Hvilket kan inkludere alt ifra rydding av strender og plante flere trær. Når du først er ute i naturen så har du en viktig oppgave i å respektere dyrelivet og deres naturlige habitat. Så alltid husk å ta med deg søppel og rester etter deg selv når du forlater området.

Vær med å få flere folk bevisst på hvor viktig naturvern og dyrebeskyttelse er. Jo flere det er som er klar over problemene, og som er mer bevisst på hva de tar med og handler, jo større er sjansen for en positiv endring.

Vi alle har en rolle å spille når det gjelds det å ta vare på naturen rundt oss, og dyrene som vi faktisk deler planeten vår med. Sammen kan vi bevare vår vakre natur så godt vi kan for de fremtidige generasjoner som kommer etter oss! ♥

15 Hits

Gratis moro: ting å gjøre uten å bruke en krone

 (fotograf: tunesberg)

Å ha det gøy trenger ikke å koste en formue. Det finnes mange gratisaktiviteter som kan gi deg en gøy opplevelse uten å tømme lommeboken. Derfor har jeg prøvd å tenke ut litt ting du kan gjøre uten å bruke en krone.

Ta en tur innom botaniske hager, utforsk lokale parker, stier eller naturområder. Nyt frisk luft, vakker natur og roen i det å være omgitt av grøntområder. Kanskje ta det et steg videre og arranger en piknik med dine nærme og nyt et måltid utendørs! Eller ta treningsrutinen din på et nytt nivå og tren utendørs med en løpetur, sykkeltur, rulleskøyter.. Prøv ut sightseeing? Utforsk byen din som en turist! Besøk kjente landemerker, monumenter og historiske steder, alt uten å måtte betale.

Hvor lenge siden er det du har kunne lest en bok i fred og ro? Besøk ditt lokale bibliotek og finn en god bok å fordype deg i. Lesing er en flott måte å slappe av på og kan transportere deg til andre verdener og forbedre din fantasi. Eller kanskje du kunne heller tenke deg å besøke et kunstmuseum. En del kunstmuseer tilbyr gratis adgang til utstillinger. Utforsk kunstverkene og la deg bli revet med av kreativiteten.

Delta på gratis arrangementer. Sjekk ut lokale arrangementer som konserter, teaterforestillinger, foredrag, festivaler, markeder eller kunstutstillinger. Det finnes mange av disse arrangementene som også tilbyr gratis inngang. Kanskje du føler for å avslutte kvelden med dine nærme? Organiser en spillekveld da vel. Inviter familie eller venner til en spillekveld hjemme. Enten det er brettspill, kortspill eller finne på improviserte leker og ha det gøy sammen.

84 Hits

Ta turen innom din lokale botaniske hage

I dag har jeg vært og besøkt en botaniske hage like hvor jeg bor, og jeg må bare si at det er uendelig mange museer, botaniske hager og parker i Oslo igjen å utforske! Jeg føler meg som en turist i min egen by. Nå skal det sies at jeg har kun bodd her en liten stund da, 2 år? Okei, det er kanskje ikke så lenge. Men jeg merker jeg skulle tatt meg mer tid av fritiden min på å utforske hva Oslo egentlig har å by på. Men det er enda ikke for sent, så bedre sent enn aldri. Hvem vet, kanskje jeg klarer å inspirere andre til å ville ta turen selv og la seg utforske skjønnheten og aromaene i botaniske hager. Beste av alt, det var faktisk helt gratis!

Da jeg var hos den botaniske hagen så gikk jeg forbi et utvalg av brosjyrer med fakta på de ulike type plantene som var der. Det duftet av alle slags ulike typer blomster og planter samlet fra over hele verden på en plass. Fra de søte duftene av roser og lavendel til de krydrede aromaene av salvie og timian. Det var også frodige blomsterbed til sjeldne plantearter og eksotiske vekster. Og mens du vandrer gjennom stiene så blir du møtt av en rekke forskjellige dufter som skaper en magisk atmosfære og gir deg følelsen av å være midt i naturen. Det var en avslappende opplevelse som jeg absolutt blir å gjøre oftere heretter. Jeg fikk lært så mye nytt om naturen vår og de forskjellige plantene som er på jord.

Visste du at en del hager tilbyr guidede turer, utstillinger og pedagogiske programmer som gir deg muligheten til å lære mer om ulike plantearter, deres biologi og kulturelle betydning? Det er altså en utrolig god mulighet til å utvide kunnskapene og sette pris på naturens underverker.

Det er dessuten mange fine fotomuligheter, hvor du kan la deg bli inspirert av alle de flotte motivene. Utforsk hagen med kameraet ditt i hånden, fang øyeblikkene av skjønnhet som du opplever underveis på stien. Du vil nok bli overrasket over hvor mange fantastiske bilder du får til å ta i en botanisk hage.

Jeg håper dette innlegget har inspirert deg til å ville utforske din nærmeste botaniske hage. Enten du er en ivrig planteentusiast, en naturfotograf, eller bare er på utkikk etter en fredelig flukt fra byens bråk, så er en botanisk hage eller park definitivt verdt besøket. Ta med deg piknikkurven, kameraet, en god bok, og litt små snacks og nyt en sol full dag med harmoni ute i naturen.

72 Hits

Ut på tur!

 •  (foto: sondre wingar elnes)
 • Å gå tur har lenge vært en av mine favorittaktiviteter, og det er ikke bare på grunn av den friske luften og den fysiske aktiviteten. Nei, for meg så har det å gått på tur blitt en viktig del av min daglige rutine av en enkel grunn: jeg synes det rett og slett bare er terapeutisk og en befriende følelse for sjelen. Jeg må ha fått det av moren min, for gjennom hele oppveksten min så husket jeg hun likte å gå så mye turer. Og hver gang jeg er på besøk så kan jeg ikke vente med å gå tur med henne og hunden min!

  Når jeg er ute og tar meg frisk luft så nyter jeg det å leve i øyeblikket, omringet av naturen og en frisk bris i håret. Jeg kan slippe tak på alt stresset fra hverdagen og gi meg litt tid til å koble av og reflektere for meg selv. Roen gir meg en slags følelse av indre fred og tilfredshet.

  Å gå på tur har også vist seg å ha en rekke helsemessige fordeler i tillegg. For å ikke nevne så er det veldig sunt for din mentale helse. En rekker studier har faktisk vist ar regelmessig fysisk aktivitet, som det å gå på tur, kan redusere symptomer på angst & depresjon, og ikke minst løfte opp humøret vårt ♥

 • Med det så oppfordrer jeg alle til å prøve å gå litt mer på tur, det behøver ikke være lange turer, selv en kort spasertur gjennom nabolaget kan ha en positiv effekt på humøret ditt. Ta deg tiden til å observere naturen rundt og la tiden stoppe litt. Kanskje det også kan være lettere å gå til musikk på ørene? Om jeg går rundt i Oslo så liker jeg å høre på musikk, men når jeg går i skogene i nord så liker jeg å gå uten. Det kan være terapeutisk å høre på stillheten også, eller fuglene som synger fra trærne.

  Så hvorfor går jeg på tur? Fordi det gjør meg lykkeligere og mer balansert. Så hvorfor bør du også gå turer? Fordi det kan ha samme positive effekter på deg også! La oss ta vare på sinnet vårt ved å ta noen skritt nærmere naturen – bokstavelig talt.

 • Kunne du tenke deg å samarbeide med meg? Gjerne ta kontakt over mail:

  christina.bell.eriksen@gmail.com

  Du finner meg også på Instagram & TikTok & Facebook

78 Hits

Min helsesykdom - POI

 (fotograf: tunesberg)

Litt rett før jul fikk jeg telefonsamtalen. Jeg som hadde et ganske normalt liv uten ekstra bekymringer, men alt ble snudd på den dagen. Det var legen som hadde resultater fra prøvene jeg tok etter at jeg hadde mast en del ganger på å ikke ha mensen. Eller det er vel kanskje å ta i litt. Jeg hadde vel mensen, 1 gang på et helt år. Jeg må si at jeg føler meg svært skuffet over hvor lite seriøst kvinnehelse blir tatt på alvor. Dette var noe som kunne blitt oppdaget mye tidligere. Og tenk hvor mange kvinner der ute som lider med det samme uten at de en gang vet det. Det gjør meg virkelig vondt på deres vegne.

Jeg har fått en helsesykdom som kommer uten noen kur. Og jeg har blitt steril i tillegg. Noe som jeg må leve med resten av livet, og vi vet ikke årsaken til hvorfor jeg fikk det en gang. Dette er ikke et innlegg for å få dere til å synes synd på meg eller noe. Men heller for å spre budskapet og kanskje hjelpe noen der ute som sliter med det samme eller lignende, for å vise at vi ikke er alene. Og alt kommer til å gå bra. Jeg kan ikke benekte for at jeg ikke gråt da jeg fikk nyheten, det er jo bare naturlig. Eneste jeg kan kontrollere er hva jeg gjør med nyhetene. Det er ikke så mye en kan gjøre uten å akseptere nedturen og prøve å leve med det.

For de som lurer så heter helsesykdommen min primær ovariesvikt. Jeg er fortsatt veldig ny på dette så kan ikke dele så mye informasjon rundt temaet enda. Det jeg har fått vite hittil er at jeg må starte på en type diett, og jeg må ta hormontilskudd resten av livet, hver dag. Jeg var nylig innom en helsestasjon i Oslo for å ta inn en hormonspiral som en del av behandlingen. Noe jeg hadde gruet meg veldig til siden jeg har hatt en del dårlige bivirkninger av å gå på prevensjonsmiddel. Jeg har lyst å dele litt mer om det i neste blogg innlegg kanskje. Men inntil da så håper jeg alle får nyte sommerdagene som er i vente ♥

117 Hits

Føler du deg alene?

 (foto: sondre wingar elnes) 

Ensomhet er en universell følelse som de fleste av oss opplever på et eller annet tidspunkt i livet. Det kan være en smertefull opplevelse å føle seg alene, uansett om det er midt i et overfylt rom eller i stillheten av vårt eget sinn. Derfor ønsker jeg å ta meg litt tid til å formidle mer over temaet ensomhet, og dele noen tanker rundt hvordan vi kan forstå, håndtere & overvinne den utfordrende følelsen av ensomhet.

Før vi kan håndtere ensomhet, er det viktig å forstå hva det egentlig betyr å føle seg ensom. Ensomhet handler ikke bare om fysisk isolasjon, men det handler også om følelsen av å mangle meningsfulle forbindelser og relasjoner med andre.

Å håndtere ensomhet kan være utfordrende. Det første skrittet er å akseptere og anerkjenne følelsen av ensomhet, uten å dømme eller undertrykke de, vi er ikke alene i verden med å føle på ensomheten. Du må ikke nøle med å nå ut til venner, familie eller profesjonelle for støtte når du føler deg ensom. Ved å dele dine følelser med noen du stoler på, så kan bidra til å lette byrden på dine skuldre, og gi deg et nytt perspektiv på situasjonen din. Hvem vet, kanskje det letter dagen din litt?

Engasjer deg i aktiviteter og interesser som gir deg glede i livet. Kanskje du har noen interesser du kunne tenke deg å starte på? Har du noen gang turt å dra på konsert eller kino alene? Plutselig blir du kjent med noen nye som deler samme interesser. Det kan være så simpelt som å starte nye hobbyer, prøve ut noe frivillig arbeid eller det å delta på arrangementer og møteplasser der du kan møte likesinnede mennesker.

Men når det skal bli sagt så er det veldig viktig å ta vare på seg selv også, husk å ta pausene du trenger. Kanskje du kunne tenke deg å prøve ut meditasjon? Bare det å sørge for å få nok hvile og søvn er en bra start. Ensomhet er en prosess som klart krever tålmodighet, selvrefleksjon og åpenhet for å vokse og lære av våre erfaringer.

90 Hits
Påmelding for 2025

Påmelding for 2024 er avsluttet. Meld deg på 2025-sesongen av Miss Norway. Vi gleder oss til å se deg i konkurransen!

Det som skjer nå er fortløpende uttak. Gitt at bilder og informasjon er på plass, blir du invitert til obligatorisk introduksjonskurs på høsten og vinteren. Det er lurt å følge med på årets vinnere og nye deltagere, for å lære hva konkurransen går ut på. Vi gleder oss til å se din påmelding!

Trykk her for mer informasjon og påmelding

Beste hilsener fra Miss Norway

Logg inn

Meld deg på