fbpx

Det startet en vakker, snøfull kveld i februar 1995 da min høyt elskede mor fødte meg. 24 år senere befinner jeg meg i Bergen, godt fornøyd med livet med en datamaskin på fanget og et metaforisk gratulasjonsbrev i hånden fra Miss Norway. Jeg gleder meg til å kunne dele mine opplevelser og tanker med dere her!   Kort om meg: - Positiv, med en kl...ype realisme  - B-menneske - Masse hobbyer - God venn - Stolt regelbryter av janteloven - Elsker å prøve nye ting - Sta -Liker å lage lister - Alt for mange hjertesaker More

Tanker fra kvinnedagen

89642562_545850539616551_6743546001333682176__20200309-102205_1

Hei dere!

Nå kommer jeg til å gjenta meg selv litt, men budskapet føler jeg er verdt det.

Hvis du er som meg så har du sikkert følt på det, forventninger, enten du har satt dem selv, eller andre har satt dem for deg. Forventninger er et dobbeltegget sverd. På den ene siden er dette noe som kan drive deg fremover, gi deg ambisjoner, selvtillit og evnen til å stå opp men på den andre siden kan det forgifte, holde tilbake, sykeliggjøre og gi dårlig selvtillit når man ikke oppnår dem.

Det å gå gjennom livet med fokus på andres tanker og meninger er dessverre et tidløst fenomen. Jeg syntes det er trist om man bekymrer seg for å skille seg ut, hvem blir lykkelig av det liksom? Men om man ikke er den eneste som bekymrer seg for det, så er man i hvert fall ikke alene.

Hvis man velger å leve som en slave etter forventninger, burde det i det minste være gjort bevisst. Det er uansett et kostbart valg.

Det samme kan sies om utseende og kjønn. Når vi blir født blir vi utdelt et kjønn, dette kjønnet har forventninger knyttet til seg. Selv om begge rollene har forskjellige forventninger knyttet til seg, skal jeg konsentrere meg om den rollen jeg fikk utdelt. Jenter skal være vakre og myke i personlighet og intelligens.

Forventningene varierer selvfølgelig, men den tingen som blir mest verdsatt hos en kvinne er utseende hennes. Du kan gjerne prøve å diskutere dette poenget, men de fleste vet at hvis du passer folks skjønnhetsidealer så blir du behandlet bedre. Det er kanskje en trist tanke, men det er sant.

Når jeg var yngre visste jeg at jeg ikke var den peneste jenta i klassen, tvert imot guttene hadde gjort det veldig tydelig for meg og andre hvor jeg lå an. Så jeg valgte å ha fokus på noe annet.

Siden jeg ikke passet inn hos de populære eller vakre, ønsket jeg å være den smarte i klassen. Vi mennesker ønsker å høre til ett sted, men uansett hvor hardt jeg prøvde, så var jeg ikke skoleflink. Jeg var veldig middelmådig på skolen, igjen så passet jeg ikke inn i en rolle. Og det var det som ble min rolle, den som ikke passet inn. Det var helt ok for meg, fordi det jeg da lærte er at jeg kunne være helt meg selv, like det jeg vil, gjøre det jeg vil, ta plass uten å skamme meg. Jeg lærte meg å ikke støtte meg til en spesifikk rolle for å høre til et sted.

Jeg aksepterte at uansett hvor hardt jeg prøvde, så kom jeg ikke til å passe inn fordi jeg ikke var villig til å kvele min egen personlighet for å få den til å passe inn.

Dette gjorde at jeg tørr å si at jeg har blitt et av de lykkeligste menneskene jeg kjenner.

Noe jeg synes er viktig, er ubetinget kjærlighet til seg selv. Hvis du ikke oppnår de målene som er forventet, så går det bra, du må bare fortsette. Det er ikke verdens undergang. Andre rundt deg har også forventninger, det kan hende de blir skuffet hvis de brytes, men det er menneskelig, og du skal ikke straffe deg selv på grunn av det. Du skal vokse og bli bedre av det, gjør det som er best for deg selv, og etter min mening så er forventninger noe som kun bringer skuffelse. Hvis du ikke har noen forventninger, blir alt positivt en gledelig overraskelse, og nederlag blir noe man skyver unna med letthet og går videre uten.

Jeg har blitt mitt største prosjekt. Jeg er alltid fornøyd med meg selv, men samtidig vet jeg at jeg alltid kan bli bedre. Konstruktiv kritikk har blitt min beste venn og forventninger er en oppfordring, ikke en regel å leve etter.

 

Når jeg var 13 sa mormor til meg, «nå har du blitt kvinne, så nå må du lære deg å gå som en». Min umiddelbare reaksjon var «Hell no, jeg går som jeg vil» To år senere ble jeg mobbet av gymlærer og elever fordi jeg gikk for maskulint. Gjennom årene har velmenende venner spurt meg «Hvorfor går du som en pingvin?» Jeg har unngått å la disse tingene gå for langt inn på meg. Ja, jeg går litt rart, men gåing er en naturlig ting, så jeg kan ikke akkurat unngå det. For en stund siden bestemte jeg meg for å ta tak i gangen min, og gjøre dette til mitt nyeste oppussingsobjekt i det hjemmet jeg kaller Elida.

 kreditert Daniel Millan & Miss Norway Org. 

Rart nok finnes det ikke noe kurs eller bøker som lærer deg å gå. Søket mitt ga skuffende resultater, men jeg ga ikke opp, jeg har funnet ut at det er en av de gode sidene mine. Jeg har veldig med pågangsmot. Hvis jeg ønsker noe, fortsetter jeg til jeg finner en løsning jeg finner akseptabelt. Til slutt ga ett av søkene ett resultatet, og jeg ler litt når jeg fremdeles tenker på det, hvem hadde trodd at alt dette ente med at jeg ble med i en skjønnhetskonkurranse. Jeg oppfyller mine egne skjønnhetsidealer, men plutselig skal jeg også tenke på om jeg passer andres standard. Dette var en veldig stor forandring for meg, men det er en morsom utfordring. Jeg har prøvd ut så mye morsomme ting siden jeg ble med i Miss Norway. Jeg har til og med vært med på catwalk kurs, som var den tingen som brakte meg inn i denne forvirrende verdenen som handler om å bryte janteloven. Jeg bryter janteloven med glede, og tanken på å være med i en konkurranse der folk forventer at du er en ting, men er noe totalt annet, fryder meg.

Men det har selvfølgelig en bakside også. Det at jeg ikke passer inn, er både en god – og dårlig ting. Forventningene er at jeg er vakker, høy og kan gå som en svane, men realiteten er at jeg er en pingvin. En kort, klønete pingvin på en scene med grasiøse svaner ved siden av meg.

 

Jeg skal ikke late som jeg ikke så forskjellen mellom meg og de andre deltagerne når vi møttes for første gang.

Men heldig for meg, så er ideen bak missekonkurransen å både være vakker på innsiden som på utsiden. Jeg har troen på at hvis man har en vakker personlighet, så skinner det ut. Jeg tenkte ikke på debatten bak konseptet til en slik konkurranse når jeg meldte meg på, jeg hadde kun meg selv og mine mål i tankene.

 

kreditert Daniel Millan & Miss Norway Org. 

 

I Norge er det forventet at folk skal ofre seg selv og tenke på hva andre tenker og føler før seg selv, hvis du tenker på dine egne behov og ønsker, så er man en egoist. Forventningene er at man skal følge normene og selvofring er noe å se opp til. Hvorfor er det sånn? Setter man dette i et psykologisk perspektiv, så kan man med en gang merke at det er en usunn holdning å ha i livet. Å undertrykker seg selv og sine ønsker er ikke heroisk, det er en snarvei til et ulykkelig liv.

 kreditert Daniel Millan & Miss Norway Org. 

 

Dersom DU eller noen du kjenner ønsker å samarbeide med meg send meg gjerne en email til: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Ta gjerne en titt gjennom facebook og insta sidnene mine: https://www.facebook.com/MissNorwayElida2020/ og https://www.instagram.com/elidaodine/

Håper å høre fra deg! 

  188 Hits
188 Hits

Kroppskunst mot barnekreft

82542186_2982586938427522_4522358000114991104_o

Hei dere! 

Jeg kom akkurat hjem og sitter nå å tenker på dagen min i dag.

For en dag! Den har vært helt hærlig!

For noen fantastiske folk jeg har møtt. Det var en glede å kunne fronte et så bra arrangement her i Bergen!

Det første folk møtte på når du kom inn døra var mitt ansikt. Og alle var så hyggelige, ikke en eneste negativ ting skjedde. Hvordan er det mulig??

Jeg er en stor fan av synergi, og dette er definitivt den beste kombinasjonen ever. Så ikke nok med at jeg fikk kombinere ting jeg elsker, (god stemning og tatoveringer) men vi fikk samlet inn over 24 000 kr! Og vi tatoverte nesten 50 personer.

Ingen bildebeskrivelse er tilgjengelig.

Jeg rakk også å ta meg en tatovering, her er bryggen. Jeg tok den på hoften min, men jeg ønsker å bygge på den så jeg kan kalle den bryggen på ryggen.

 Vi fikk også besøk av TV2 og BT, siden å snakke med pressen var min jobb, endte jeg opp på forsiden av BT! 

Seriøst, takk til alle som var innom oss i Bergen i dag, og tusen takk for alle donasjonene. 

Jeg kunne skrevet om denne dagen i evigheter, men for å være ønsker jeg så inderlig å ta meg en lur, rett etter at jeg har tatt meg en bolle. 

 

Vi rakk liksom aldri helt å ta bilde av hva vi drev på med fordi det var så mye som skjedde hele tiden, men etter vi var ferdig tok vi dette bildet.

 

Dersom DU eller noen du kjenner ønsker å samarbeide med meg send meg gjerne en email til: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Ta gjerne en titt gjennom facebook og insta sidnene mine: https://www.facebook.com/MissNorwayElida2020/ og https://www.instagram.com/elidaodine/

Håper å høre fra deg! 

 

  175 Hits
175 Hits

Morro på radio

Hei dere!

 

I dag var jeg så heldig å få lov til å snakke med Petter i studioet deres, 5000 Bergen Radio. Der snakket vi om litt av hvert. Blant annet at jeg nå er semifinalist, og at det er kroppskunst mot barnekreft i morgen, den 15.02!

 

Jeg snakket litt om hva som skjer i morgen, hva kroppskunst mot barnekreft er, og hva pengene går til. Jeg fortalte at jeg har tenkt til å ta tatovering av bryggen for å vise min kjærlighet for Bergen, og at jeg gleder meg stort til å kunne vise den stolt fram til de som måtte ønske å se den. Tanken på at pengene jeg betaler for den tatoveringen går til en så god sak, gjør det bare enda bedre! 

Dette arrangemanget foregår flere steder i landet, så jeg håper flest mulig folk dukker opp for å støtte tatovørene som har bestemt seg for å donere tid og blekk for å få dette til. 

Dette har faktisk inspirert meg en del. Jeg skal ikke røpe for mye, men dette arrangementet har gitt meg noen tanker om noen ting jeg ønsker å gjøre i fremtiden.

 

Her er en link til radiostasjonen;

http://www.radio-norge.org/5000-bergen?gclid=CjwKCAiAp5nyBRABEiwApTwjXm_T7SnjvNIZEgSx4GTp_ZkHDp-WzpuOEBMBM59m1Fc2UHnwazr4bxoCxu0QAvD_BwE

 

Dersom DU eller noen du kjenner ønsker å samarbeide med meg send meg gjerne en email til: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Ta gjerne en titt gjennom facebook og insta sidnene mine: https://www.facebook.com/MissNorwayElida2020/ og https://www.instagram.com/elidaodine/

Håper å høre fra deg! 

  169 Hits
169 Hits

NRK Hjertesak

Hei dere!

Den siste tiden har jeg jobbet med noe jeg bryr meg masse om. Hvert år holdes kroppskunst mot barnekreft. Og i år som i fjor og årene før der igjen, så ønsket jeg å delta på denne dagen. Denne dagen går ut på at tatovører jobber gratis for å samle inn penger til barn med kreft. Lett fortalt så tatoverer man seg rett og slett, og det du betaler for tatoveringen går direkte til barnekreftforeningen. 

Jeg tenkte på det, og bestemte jeg meg for å kontakte det eneste studioet i Bergen som skal holde det. 

Det viste seg at dette er deres første år! 

Så jeg ga dem noen tips basert på mine erfaringer, og etter litt samtale endte det med at jeg tilbød min hjelp. 

Dette takket de ja til, så nå skal jeg jobbe frivillig på lørdag kl.10-18.00

I dag fikk vi besøk av NRK P1 der jeg snakket om hvorfor jeg ønsket å hjelpe.

 

Ps. Her er litt mer info om kroppskunst mot barnekreft!

 

http://www.kroppskunstmotkreft.no/

 

 

Intervjuet starter rett etter James Blunt's sang "You're beautiful". Noe mamma mente var veldig passende(Takk mamma♥) 

 

 

Her er selve intervjuet!

https://radio.nrk.no/direkte/p1_hordaland?fbclid=IwAR2JOW0PXxLDmoMqW7OWPBvApcGGcSBfAwHJAulr-r4UNFkhOQJ0--atz1Y

 

Håper vi ses på lørdag dere!

 

 

Dersom DU eller noen du kjenner ønsker å samarbeide med meg send meg gjerne en email til: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Ta gjerne en titt gjennom facebook og insta sidnene mine: https://www.facebook.com/MissNorwayElida2020/ og https://www.instagram.com/elidaodine/

Håper å høre fra deg! 

  310 Hits
310 Hits

Tanker om Miss Norway

84857550_2761898977283807_1380306462055596032_n

Hei dere♥

Så dette er de siste semifinale bildene mine! Som jeg ser frem til dette, er jeg nervøs? Nei, men jeg skal innrømme at når jeg tenker over hvor jeg er i livet mitt og i konkurransen,så kiler det litt i magen.

På det siste innlegget mitt med semifinalebilder, (https://www.missnorway.org/blogg/missublogg/entry/photoshoot-i-baeaergen.html) takket jeg noen av folkene i livet mitt. Nå ønsker jeg å takke Miss Norway og de i nettverket rundt oss deltagere. 

 

 

Foto tatt av Rayofnorway

 

Jeg har opplevd så mye fint siden jeg ble med i konkurransen, så mange nye erfaringer og jeg har lært så mye! 

Jeg har gjort ting jeg ikke kunne sett for meg at jeg kunne gjort før. 15 år gamle meg ville ikke kjent meg igjen. Jeg har kommet i kontakt med så mange nye, spennende mennesker, og nettverket jeg har fått på grunn av denne konkurransen er uvurderlig. Erfaringene jeg har fått er noe jeg tar med meg videre og jeg har vokst mer enn jeg pleier på så kort tid. Jeg har alltid likt å lære og å forbedre meg selv, men mulighetene jeg har nå fått har vist at denne konkurransen er definitivt basert på mer enn ytre skjønnhet.

Jeg tar ikke lett på å si dette heller. Folk kan tenke "Det sier hun bare fordi hun må" eller lignende. 

Men seriøst. Ja, jeg har følt press på at jeg må se vakker ut på utsiden. De siste årene har jeg vært veldig fornøyd med utseende mitt, etter at jeg ble med i konkurransen fikk jeg denne tanken. "Jeg ser awesome ut etter mine standard, men passer jeg andres, passer jeg hele Norges skjønnhetsstandard?" Jeg har ikke brydd meg om andres tanker om mitt utseende på flere år. Nå når jeg sier jeg er med i miss Norway slår alltid tanken "Ser jeg bra nok ut til å kunne representere Norges eneste skjønnhetskonkurranse?" Svarene jeg har gitt meg selv har vært varierende. Jeg har spørt meg selv "Dømmer de meg basert på utseende nå?" 

Nå skal jeg fortelle dere hva jeg har kommet frem til. De nærmest meg vet at hvis jeg har et problem, så tenker jeg på det til jeg finner en løsning jeg aksepterer. 

Det jeg kom fram til er at jeg ønsker å veie opp med personligheten min. Og miss Norway sin konkurransemodell gjør det lekende lett! 

De som kommer lengst i dette løpet er de som legger inn innsats og tid. De som kan ta kontakt med andre mennesker å overbevise dem om at du er verdt å satse på. De som har en vakker personlighet og ambisjoner kommer lengst, med innsats kan alle bli vakker på utsiden. Men som de fleste har funnet ut;

Skjønnhet kommer an på øyet som ser. 

 

 

 

Foto tatt av Rayofnorway

 

 

Dersom DU eller noen du kjenner ønsker å samarbeide med meg send meg gjerne en email til: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Ta gjerne en titt gjennom facebook og insta sidnene mine: https://www.facebook.com/MissNorwayElida2020/ og https://www.instagram.com/elidaodine/

Håper å høre fra deg! 

  467 Hits
467 Hits

Kvinne og nerd. Hæ?

84581482_204656217598124_5147107426209628160_n

Hei dere!

Så som de fleste vennene mine vet, så er jeg en giga nerd. Jeg pleier ikke å bruke det ordet om meg selv, jeg identifiserer meg med ordet, men så snart man starter å bruke det, føler jeg det blir litt "billig", jeg syntes det mister betydningen rett og slett. 

Hva vil det si å være en nerd?

Folk har forskjellige oppfatninger, men min mest grunnleggende oppfatning er at du er lidenskapelig intressert i noe. Vi har steriotypiske subjects som er by default øremerket som "nerdete" også har vi f.eks fotball fans. Du kan være en fotball fan, også kan du være fotball nerd. En fotball nerd er mer enn kun intressert i å se lag de heier på spille, de har all slags mulig kunnskaper om spillet. En nerd er på skala'n over fan. En nerd går dypere enn det overflatiske. En nerd ønsker å vite alt. 

Noen som er oppslukt av å samle sammen informasjon.  

 

 Akk, det var nok filosofering, her er grunnen til at jeg startet å tenke på ordet nerd i seg selv. 

Nå har det seg sånn at jeg er medlem av Hyperion, Norges forbund for nerder. I denne sammenhengen ble jeg intervjuet av Pegasus magasin. Pegasus er drevet av Hyperion og har masse spennende artikkler innenfor alle mulige nerdete ting. 

 

 

Her er en link til intervjuet♥

https://soundcloud.com/pegasuspodden/selvutnevn-nerd-og-miss-norway-deltaker

 

  192 Hits
192 Hits
Påmelding for 2021

Påmelding til Miss Norway 2020 er avsluttet, og vi har nå satt igang påmelding til 2021. Vi har løpende uttak, og de som blir tatt ut får beskjed på e-post etter at finalen i 2020 er avholdt på sommeren.

Beste hilsener fra Helene Abildsnes, Miss Norway 2019

Logg inn

Meld deg på