Det startet en vakker, snøfull kveld i februar 1995 da min høyt elskede mor fødte meg. 24 år senere befinner jeg meg i Bergen, godt fornøyd med livet med en datamaskin på fanget og et metaforisk gratulasjonsbrev i hånden fra Miss Norway. Jeg gleder meg til å kunne dele mine opplevelser og tanker med dere her!   Kort om meg: - Positiv, med en kl...ype realisme  - B-menneske - Masse hobbyer - God venn - Stolt regelbryter av janteloven - Elsker å prøve nye ting - Sta -Liker å lage lister - Alt for mange hjertesaker More

No more cold Turkey

20190901_184631_mr1575638972145

La meg fortelle dere en liten historie om hvordan jeg ble vegetarianer.

Jeg pleide å være svært avhengig av kjøtt, som i at jeg kunne si "Det er ikke et ordentlig måltid uten kjøtt" sånn litt på tull, men jeg mente det nok litt. Jeg var så kresen, og jeg kunne ikke sett for meg hva jeg skulle spist, hvis jeg ikke kunne ha kjøtt til, og da tenkte jeg nok spesielt på middagsmåltider. 

Jeg husker det siste kjøttmåltidet jeg spiste, det var ris og svinestrimler. Mens jeg spiste satt jeg på facebook. Plutselig kom en video opp, det handlet om kuer, jeg elsker kuer, og denne videoen kan jeg ikke huske spesielt godt, men jeg kan huske følelsen den ga meg. Den gjorde meg trist og lei meg, maten jeg satt og spiste ga meg en bitter smak i munnen. også kom en følelse av besluttsomhet. Jeg kan huske jeg satt der og tenkte "sh*t, nå slutter jeg å spise kjøtt". Og det gjorde jeg, der og da. Først tenkte jeg å holde meg til en såkalt pescetarianer diett. Der jeg kun spiser vegetarmat, fisk og sjømat. Dette gjorde jeg litt under ett år før jeg bestemte meg for å slutte med det også. Jeg leste meg ekstremt mye opp på hva det innebar å ha en sunn diett uten kjøtt, hva slags mangler jeg må følge med på. B12 vitamin er gjerne noe noen vegetarianere, og spesielt veganere, mangler i dietten sin. Jeg tar blodprøver ofte, og følger med på at alt er som det skal.

En ting jeg gjerne vil påpeke er hvor kresen jeg var før, og at jeg faktisk har blitt mindre kresen nå, og det er spesielt med tanke på at jeg ikke spiser kjøtt lenger. 

Jeg vil også si at jeg smakte kjøtt etter at jeg var blitt pescetarianer, og ble ekstremt skuffet. Jeg skulle kose meg og mamma hadde lagt en av mine spesialretter. Men til min skuffelse smakte det mye mindre godt enn jeg kunne huske. Har smaksløkene mine forandret seg? Det kan godt hende, og det har blitt til det bedre. Jeg tror den største prøvelsen jeg hadde var å kutte ut godteri med gelatin i seg, senest i dag var jeg på nippet til å bite i meg en deilig godbit, før jeg leste bakpå pakningen at det sto gelatin og måtte spytte den ut. Til gjengjeld spiser jeg nesten aldri godteri. Så er det virkelig en dum ting? Det gjorde det egentlig enklere for meg å slutte. Visste dere at sukker er som et narkotika? Man blir avhengig, og jeg har lest at hvis sukker hadde blitt oppdaget i dag, hadde det blitt forbudt!

Det var dagens lille fortelling, takk for meg, og ha en fortsatt god uke folkens!

 

 

  95 Hits
95 Hits

Random fakta om meg!

77298471_703786560028854_5031149300697006080_n

Hei dere!

Her om dagen snakket jeg og en venninne om disse skoledagbøkene vi hadde før, vet ikke hvor kult det er nå til dags, men det var disse bøkene der du kunne planlegge dagene dine, og på første side pleide det å stå " om meg", der man pleide å skrive inn fakta om seg selv. 

Her er mine svar per. 2019 

Jeg hopper over de vanlige tingene som navn og fødselsdato ;) 

 

1.Stjernetegn: fiskene

2.Favoritt farge: Grå, det kan være alt fra lysegrå til mørkegrå, og det går til alt!

3.Favoritt bok(serie): Throne of glass av Sarah J Maas, det er en fantasy bokserie. 

4.Favoritt dyr: Kuer! De fleste tror det er katter, men jeg bare elsker kuer. Og griser, og rotter., og katter. Jeg tror jeg bare elsker dyr, det er vanskelig å rangere dem, ok da, kan jeg bare si at jeg liker dyr?

Favoritt brus: Battery energi drikke! Jeg smakte det for første gang når jeg var 13 år, og har vært avhengig siden. Jeg liker egentlig ikke noe brus, kullsyre brenner og gjør vondt. Jeg må blåse bobler for å fjerne kullsyren i all brus jeg drikker. 

5.Favoritt sjokolade: Nugatti!

6.Favoritt frukt: Vanskelig å velge. Jordbær er et bær, men den går under frukt, sant?

7.Favoritt vær: Regn! Jeg bare elsker regn, det gir meg energi og det er bare så koselig.

8.Favoritt by: Bergen! På grunn av alt regnet 

9.Hvem snakket du med sist? Mamma, det er alltid mamma. Vi er bff's. (Hei mamma!)

10.IPhone eller Android? Android helt klart! Jeg fikk en Ipod i julegave for en del år siden, vi kom aldri overrens.

11.Foretrekker du å ringe eller SMS? Ringe, det går raskere. 

12.Leilighet eller hus? Nå eier jeg en leilighet og elsker det! Jeg er også et bymenneske, så jeg holder meg nok til leilighet i fremtiden også.  

13.Går du på noen diett? Jeg er Vegetarianer, så i den forstand går jeg på - har-ikke-hatt-en-puls-dietten.

14.Kan du rulle tunga? Ja! jeg kan også nå nesetippen min med den. Flaut å si det, men jeg tror det er det eneste talentet jeg har.

15.Hva har du alltid i veska? For det meste bruker jeg sekk, men i den har jeg alltid vannflaske, handlenett, lommebok, bortglemt godteri og snop haha

16.Hvilken farge er det på tannbørsten din? Den er lagd av tre... Så trefarget? 

17.Hva har du hatt av kjæledyr? Jeg har alltid elsket dyr, men til tross for det har jeg bare hatt fisk og kanin, jeg pleide også å ta med meg diverse insekter og dyr jeg kom over hjem, dette var selvfølgelig ikke noe som var særlig populært hos moren min. Så fort jeg kunne, skaffet jeg meg katter, som jeg nå har. 

18. Hva ser du på tv? For tiden ser jeg mest på Youtube egentlig. Jeg har begynt å se en del på Dr.Pimple popper.

19.Favoritt ASMR. Lyden av regn og katter som purrer? Ellers så HATER jeg ASMR. De som liker det sier det gir en behagelig følelse. Jeg får en intens trang til å slå hodet mitt mot den nærmeste flaten i rommet. Hørt om misophonia? Det er en ting...

20. Mitt mål i livet: Før var mitt største ønske å være smartest mulig. Jeg var ikke ute etter anerkjennelse som en smart person direkte, jeg bare ønsket så inderlig å være den "smarte". Som ungdom og barn leter man som regel etter hvor man hører hjemme eller hvem man er i samfunnet. Jeg passet egentlig ikke inn noe sted, men jeg ønsket å ha en plass og en "rolle". Uansett, nå kommer vi inn på et helt annet tema. Mitt mål har nå endret seg.

Mitt mål i livet er å ha et godt og lykkelig liv, noe jeg syntes de fleste burde ha som mål. Jeg unner dere alle et lykkelig liv. ♥

 

 Så det vart litt random fakta om meg! 

 

Dersom DU eller noen du kjenner ønsker å samarbeide med meg send meg gjerne en email på: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Ta gjerne en titt gjennom facebook og insta sidnene mine: https://www.facebook.com/MissNorwayElida2020/ og https://www.instagram.com/elidaodine/

Håper å høre fra deg!

  153 Hits
153 Hits

Nå kommer jeg ut!

75453509_415578512447992_518877490110791680_n

Hei dere!

I dag ønsker jeg å snakke med dere om noe som ligger veldig nær meg. I det siste har avisene skrevet om homoterapi. Det norske samfunnsklima har blitt preget av denne homoterapidebatten.

Jeg er selv skeiv, jeg har begynt å skrive flere innlegg til dere om dette, men jeg visste ikke hvordan jeg skulle gå frem, helt til denne debatten startet. Nå kommer jeg ut, fordi jeg skal fortelle dere om min mening i dette her.

Jeg er åpen aseksuell, og dater både jenter, gutter, interkjønn eller hvem nå jeg blir tiltrukket til, såkalt panromantisk. 

Dette vil si jeg har ingen seksuell tiltrekning til noe/noen, men jeg kan forelske meg eller ønske å være sammen med de jeg er romantisk tiltrukket av.

 

I desember skal Norge bestemme om det skal være lovlig med homoterapi eller ikke. Dette er jeg mildt sagt overrasket over. Hvem hadde trodd at et så progressivt land som Norge må snakke om det skal være lov til å konvertere noens seksualitet, noe som er en stor del av en selv, pga. Såkalt "religionsfrihet"?!

Jeg er veldig for at folk skal få lov til å gjøre hva de vil, så lenge de følger Kardemommeloven. Så lenge det ikke skader noen andre, kjør på! Gjør hva du vil. 

Homoterapi er skadelig, dette er det ingen diskusjon på.  

Jeg er en del av det skeive miljøet, jeg har ekstremt mange skeive venner, og tanken på at noen an dem, NOEN av dem skulle gått gjennom dette her, gjør meg mildt sagt forbanna.  

Regnbuedagene 2019

 

Her er noe lesestoff:

https://www.vg.no/spesial/2019/homoterapi/

https://www.thetrevorproject.org/get-involved/trevor-advocacy/50-bills-50-states/about-conversion-therapy/

 

Gjerne skriv under denne underskriftskampanjen

https://www.underskrift.no/vis/7731

 

Dersom DU eller noen du kjenner ønsker å samarbeide med meg send meg gjerne en email på: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Ta gjerne en titt gjennom facebook og insta sidnene mine: https://www.facebook.com/MissNorwayElida2020/ og https://www.instagram.com/elidaodine/

Håper å høre fra deg!

  888 Hits
888 Hits

Jeg spiser i en kirke

Jeg spiser i en kirke

Hei dere!

Jeg ønsker å fortelle dere om et fantastisk initiativ som startet for ca. fem år siden.

Når jeg flyttet inn i en ny leilighet for en god stund siden, så jeg en del plakater som fortalte meg at det ble holdt vegetar buffè i nabolaget, som vegetarianer, var dette ekstremt fristende for meg.

Det endte med at jeg dro, og jeg har vært helt betatt av det siden.

Det blir holdt i en kirke, og jeg som ikke er kristen var litt usikker om jeg kom til å passe inn eller om jeg hadde "lov" siden jeg ikke delte deres tro, men jeg ble fortalt at dette var åpent for alle. Alle der har forskjellig økonomi, tro, bakgrunn, status, plager, alder og matvaner, det vi har til felles er at vi dukker opp på mandager og spiser sammen.

Alle er velkomne, men så kom ett nytt problem opp. sh*t , kan man banne i en kirke?!

Jeg banner ikke så mye, men jeg skal innrømme at jeg har et par forbudte ord som kommer ut i ny og ne, men hvem har ikke det?

Jeg nevnte denne lille bekymringen til deres nye Diakon, Jessica, men hun fortalte at det skal mer til for å bli sparket ut. Man må visst være en intens drittsekk for å bli bedt om å gå. Så, uansett, etter å ha spist middag der et par ganger ble jeg spørt om jeg ønsket å være frivillig og hjelpe til i blant.

Jeg tenkte at jeg gjerne ville gi tilbake til et så fantastisk opplegg, så det sa jeg at jeg ville.

Nå har jeg vært frivillig der noen ganger, og har funnet ut jeg at trives godt med dette, det gjorde også at jeg ble mer kjent med andre der, noe jeg fant litt vanskelig i starten. Hvordan starter man samtaler med fremmede igjen?

Grunnen til at jeg kommer så godt overens med dette arrangementet er fordi vi ønsker det samme. Å påvirke samfunnet på en god måte, og å jobbe frivillig der hjelper med det. De har også en rekke gode tiltak for eldre i nabolaget. 

Meg og Løvstakksiden menighet diakon vikar, Jessica A. Kerr

 

I samarbeid med bærekraftig liv løvstakken har de avtaler med div. lokale butikker, der de henter varer som har gått ut på dato, og lager maten ut av dette. Og jeg kan selv si at maten er helt fantastisk!

Jeg vet ikke om dere kan forestille dere hvordan det er å dra til en buffè å kunne plukke og spise hva du vil.

Som vegetarianer er det en awesome følelse.

Det er sånn ca. 60-90 folk som pleier å dukke opp til middagen, noe som er litt i største laget for min del, men jeg er kjempeglad for at dette har slått så bra an!

Ifølge Jessica var det den forrige Diakonen sin ære at dette har slått så godt an, så jeg kan ikke noe annet en å gi Astrid Fylling en shout out for flott arbeid!

 

Les mer her: https://kirken.no/nb-NO/fellesrad/Bergen/menigheter/Lovstakksiden-menighet/nyhetsarkiv/vegetarmiddag/

 

Dersom DU eller noen du kjenner ønsker å samarbeide med meg send meg gjerne en email på: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Ta gjerne en titt gjennom facebook og insta sidnene mine: https://www.facebook.com/MissNorwayElida2020/ og https://www.instagram.com/elidaodine/

Håper å høre fra deg!

Fortsett lesing
  232 Hits
232 Hits

Hvor var jeg i helgen? Høydepunkt

76188160_349143922547941_5017243077060853760_n

Denne helgen var jeg på et landstreff i en forening jeg er veldig glad i. 

En ting jeg ennå ikke har fortalt dere, kjære lesere, er at jeg er styremedlem i noe som kalles for Hyperion.

Hyperion er et landsforbund for fantastiske fritidsinteresser. Eller, lettere sagt, nerdeaktiviteter. Jeg er en selverklært nerd, men også ved flere anledninger fått det bekreftet av andre.

Det var godt over 100 deltagere på treffet, og de nyeste tallene viser at det er over 20 000 medlemmer i foreningene under Hyperion!

Jeg representerte Hyperion vest, noe som var staselig, selv om jeg ikke fikk lov til å stemme lenger på grunn av dette.

Les her for mer info om Hyperion: https://n4f.no/om-hyperion/

 

Jeg gjorde en rekke nye ting i år, for første gang gikk jeg opp på talerstolen! Det var sykt skummelt, men jeg er så glad for at jeg gjorde det.

Foto: Olav Helland

 

Jeg var også med i redaksjonskomitén noe som var et kult ansvar å ha. Jeg var med å diskuterte endringsforslag til hvordan Hyperion skal drives, men jeg skal ikke kjede dere med alle detaljene bak å drive et forbund.

 Foto: Olav Helland

Jeg ble også valgt til å bli med i representantskapet for 2020. For en ære! 

 

Det var også selvfølgelig en del sosialisering og energidrikking under møtene, og jeg lover dere, nerder er de kuleste folka som fins! Som den nyvalgte lederen vår sa; vi er, og kommer til å være den fremtidige fritidsforbunde. 

Spillder du spill? Er du med i en fandom? Leser du fantasy, Sci-fi eller horror??

Da kan du bli med i en forening! https://n4f.no/organisasjon/medlemsforeninger/

 https://www.google.com/maps/d/u/0/viewer?mid=16SJXLvWejjHBGWP-Mj4m-kCaHHMyprX5&ll=66.84580384697284%2C0.6242049125000904&z=5

Jeg elsker virkelig å være en del av hyperion, landstinget er et av høydepunktene mine. 

 

Dersom DU eller noen du kjenner ønsker å samarbeide med meg send meg gjerne en email på: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Ta gjerne en titt gjennom facebook og insta sidnene mine: https://www.facebook.com/MissNorwayElida2020/ og https://www.instagram.com/elidaodine/

Håper å høre fra deg!

 

  251 Hits
251 Hits

Kaffi og radiomorgen

 Jeg var så heldig at jeg ble invitert til radiointervju hos studentradioen i Bergen. De tilbydde meg kaffe- eller kaffi som bergenserne sier, med en gang jeg kom inn døra, noe jeg takknemlig takket ja til.

Det var første gangen min på radio og attpåtil var det på morgenen og direktesendt, så du kan tro jeg var nervøs for å si noe dumt. Det hadde vært så typisk meg,

men de stilte supre og gøyale spørsmål som jeg med glede hadde svart på i evigheter.

Jeg fikk snakket litt om hva Miss Norway er, hvordan det er å være med i konkurransen og hvorfor jeg meldte meg på.  

Foto: Tiril Amalie Johansen

 

Her er en liten preview:

 

 

 

 Her er torsdagsepisoden med intervjuet mitt. Det starter på 40.00 sånn ca.

 http://podcast.srib.no/media/podcast/ARES_F2ABB196ABFC443097C44EE802C9E507.MP3

 Her er artikkelen de skrev senere:

http://srib.no/2019/10/21/feminist-og-skjonnhetsutover-bak-fasaden-til-en-miss-norway-deltager/?fbclid=IwAR1DqckyVjWNU73MlGeZeS0Uw_7ac-NgN2t1X8ch7YeXwqEUXzaafDIW1SQ

 

 

Foto: Tiril Amalie Johansen

 

Dersom DU eller noen du kjenner ønsker å samarbeide med meg send meg gjerne en email på: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Ta gjerne en titt gjennom facebook og insta sidnene mine: https://www.facebook.com/MissNorwayElida2020/ og https://www.instagram.com/elidaodine/

Håper å høre fra deg!

  232 Hits
232 Hits
Påmelding for 2020

Påmelding til Miss Norway 2020 er i gang. Vi har løpende uttak, og de som blir tatt ut får beskjed på e-post.

Beste hilsener fra Helene Abildsnes, Miss Norway 2019

Logg inn

Meld deg på