fbpx

Hei! Mitt navn er Julie Tollefsen, og jeg er semifinalist i Miss Universe Norway 2023. 

Kontakt meg gjerne på juliemtollefsen@gmail.com for samarbeid

Instagram: Julietollefsen_

Smil, Julie

Mental helse - Ensomhet

Det er ikke ukjent å føle ekstra på ensomheten ved store feiringer slik som på 17 mai. Men, de siste årene har det blitt arrangert flere inkluderende eventer. Eksempelvis arrangerte finalist Oda Langedal Endestad i samarbeid med Mental Helse, feiring på årets nasjonaldag som var åpent for alle. 


Hei alle sammen! 

Min hjertesak mental helse, er en utrolig stor paraply som rommer mange temaer. I dette innlegg vil jeg sette lys på ensomhet - som nok veldig mange i periodevis vil kjenne seg igjen i. Meg selv inkludert.

En Levekårsundersøkelse fra 2015 viser nemlig at 16% av Norges befolkning oppgir at de enten er litt, ganske mye eller mye plaget av en følelse av ensomhet. Dette er med andre ord et stort tema som må belyses.

Hva er ensomhet?

Ensomhet er et utfordrende fenomen som berører mange mennesker i Norge i dag. Til tross for landets høye levestandard og velferdsordninger, opplever mange nordmenn en følelse av ensomhet og sosial isolasjon. Ensomhet kan påvirke menneskers fysiske og mentale helse, og det er derfor viktig å forstå årsakene og konsekvensene av dette fenomenet.

Hva kan det komme av?

Det moderne samfunnet har vært vitne til endringer som har bidratt til økt ensomhet. En av årsakene kan være den økende urbaniseringen og migrasjonen fra landsbygdene til byene. Dette kan føre til at mennesker mister sine nære sosiale nettverk og opplever vanskeligheter med å etablere nye. I tillegg kan det travle livet og arbeidet i byene bidra til at folk føler seg isolerte og ensomme, spesielt når det gjelder eldre mennesker som kan oppleve ensomhet på grunn av mangel på sosial interaksjon.

Teknologiens utvikling har også hatt innvirkning på ensomhet. Selv om teknologiske fremskritt, som sosiale medier og mobiltelefoner, kan forbedre kommunikasjonen på mange måter, kan de også være en kilde til ensomhet. Det er et paradoks at selv om vi er mer tilkoblet enn noen gang, føler mange seg likevel ensomme. Dette skyldes at digitale forbindelser ikke alltid kan erstatte ekte, mellommenneskelige relasjoner.

Ensomhet kan også være et resultat av livshendelser som tap av en kjær, skilsmisse eller flytting til et nytt område. Disse hendelsene kan føre til endringer i sosiale nettverk og resultere i en følelse av isolasjon. Risikogrupper for ensomhet inkluderer eldre mennesker, personer med nedsatt funksjonsevne, innvandrere og personer med psykiske helseproblemer. Men, ensomhet rammer og føles selvfølgelig på av hvem som helst.

Hva kan man gjøre?

For å takle ensomhet i Norge har myndighetene og frivillige organisasjoner iverksatt tiltak. Det er et økende fokus på å opprette sosiale møteplasser og arrangementer som kan bidra til å bygge sosiale bånd. I tillegg har regjeringen lansert kampanjer for å øke bevisstheten om ensomhet og oppfordrer folk til å engasjere seg i frivillig arbeid for å støtte de som er ensomme.

Det er viktig å fortsette å jobbe for å bekjempe ensomhet i Norge. Gjennom økt bevissthet, fellesskapsbygging og sosiale tiltak kan vi redusere følelsen av isolasjon og skape et mer inkluderende samfunn der alle har mulighet til å oppleve tilhørighet og sosialt samvær.

Se liste over organisasjoner som kan kontaktes av alle ved behov:

Kilder: 
https://www.helsenorge.no/psykisk-helse/ensomhet/ (også illustrasjoner)
https://snl.no/ensomhet
https://www.ung.no/psykisk/2511_Ensom_Du_er_ikke_alene.html
https://mentalhelse.no/aktuelt/nyheter/mental-helse/ensomhet-er-en-vond-folelse

 

 

61 Hits

Beauty camp 2023 - forberedelser

Hei alle sammen! 

Her må jeg si at det virkelig går unna! Nå er det plutselig ikke så lenge igjen til finalistene møtes igjen på Beauty camp her i Oslo. Campen holdes på samme sted hvor vi møttes på første gang - på catwalk kurs med Klara Kristina. Vi skal samles på Doga, hvor for øvrig finalen også skal finne sted. Vi får muligheten til å bli hjemmevarme med andre ord. 

Så, nå er det litt prepp som skal til. Jeg er i full gang med å øve videre på "pageant walk" i skoene over alle sko. Selv om jeg er godt vandt med ganske høye hæler, må jeg si at akkurat disse skoene er en klasse for seg selv. Stikkord: manglende bakkekontakt/grep :) Gleder meg til å vise utviklingen min, og ser utrolig fram til å se alle deltagerne som flyr ned fra alle norges hjørner. 

Nå ser det ut til at våren titter frem her i Oslo, så da blir savnet fra ferien litt mindre <3
(foto: privat)

 

Smil, Julie

 

 

 

 

96 Hits

Stolt finalist

Hei alle sammen!

Forrige uke ble listene over finalistene i årets Miss Norway sluppet. Og til min store begeistring kan jeg nå stolt si at jeg er en av finalistene som kommer til å stå på scenen i starten av august! 

Jeg er så glad for at jeg dro i meg selv og meldte meg på konkurransen. Miss Norway er noe jeg har hatt i tankene i mange år, uten at jeg helt visste hva det var, eller hva det ville bety å være en del av det. Jeg er stolt over at jeg tok steget ut, og som tidligere deltager Julie Børresen under et web-kurs så "dere har vunnet allerede, for de fleste hadde ikke turt å melde seg på" Så takk Julie, du har med andre ord vært en støtte for meg uten at du har vært klar over det selv!

Tenk så langt vi alle har kommet! Bilde fra det semi-finale uttaket, tiden flyr!
(foto: Karoline S)

Responsen så langt har vært fantastisk bra! Det var veldig gøy å kunne fortelle venner og bekjente at man er finalist, og at det er noe de kan se fram til. Jeg er mer motivert enn noen gang, og gleder meg til å se hvor veien tar oss videre!

Smil, Julie


Vil du samarbeide med meg?
Kontakt meg på Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. eller på instagram: Julietollefsen_ 
Holder til i Oslo!

 

81 Hits

LEV

Hei alle sammen! 

Som dere vet jeg er veldig opptatt av den fysiske og psykiske helsen til "allemannsen" det er like viktig å ta vare på den mentale helsen sin, som det er å ta vare på den fysiske. På mange måter henger disse to også sammen. 

helsenorge.no/lev/


Inne på helsenorge.no har de en side som heter "Lev", hvor de beskriver det så fint:

"Kroppen og hodet henger sammen. Det du spiser og drikker, hvor mye du sover, hvor mye du beveger deg, om du røyker og andre små valg du gjør hver dag har noe å si for hjernen din, for hjertet ditt, for hud og hår og for hvordan du opplever livets motgang og medgang"

Det er gjerne små grep som utgjør den store forskjellen. Begynn der det passer for deg, og ta ett skritt av gangen. inne på https://www.helsenorge.no/lev/ er det en liste over små ting du kan gjøre i hverdagen for å få det litt bedre. Det er ikke lenge siden jeg oppdaget lev sine sider, men har fulgt tilsvarende råd over lengre tid, og kan med hånden på hjerte si at det virkelig har gjort en forskjell på meg (selv om det nok tok en god stund før jeg ble klar over det selv)

Listen går som følger:

  • Lev med din psykiske helse
  • Lev med gode matvaner
  • Lev uten røyk og snus
  • Lev med litt mindre alkohol
  • Lev med litt mer aktivitet
  • Lev bedre med nok søvn

Dette er gode råd som er fine å følge uansett hvordan man har det. Så, sjekk ut lev sin side for mer informasjon og mer informasjon om hvordan du kan lage små gode endringer i din hverdag.

Kom over dette bildet på mobilen, nå er det ikke lenge til vi står i full vår og blomst! foto: privat

I kveld fyller en venninne år, så nå må jeg løpe til feiring! God kveld alle sammen <3

Kilde: https://www.helsenorge.no/lev/

 

Smil, Julie


Instagram: Julietollefsen_

79 Hits

Enda et fokus

Hei alle sammen!

Sist søndag postet jeg en introduksjonsvideo hvor jeg fortalte litt hvem jeg er og hva som er det viktigste med min deltagelse. Det viktigste for meg er å fronte fanesaken min mental helse.

Den ekstra observante (eller hvis du har fulgt meg fra starten av) husker sikkert at det var kvinnehelse som var mitt hovedfokus under forrige uttak. Etter mye frem og tilbake har jeg kommet fram til at det er mental helse som i stor grad vil være fokus. På mange måter henger det sammen, men jeg vil inkludere alle kjønn i min sak. Man må i mange tilfeller være ganske frisk for å klare å spørre om hjelp, og det også når det kommer til kvinnehelse. 

Jeg vil uten tvil fortsette å kjempe saken for prioritering av kvinnehelse. I mine øyne handler det på mange måter om retten til å leve. Det er utrolig hvor mange nye historier og erfaringer som støtt og stadig dukker opp fra venner og bekjente når det gjelder temaet. 

Dagens outfit :)) foto privat

I dag fikk vi også poeng fra catwalk kurset vi hadde i mars! Jeg  fikk en score på 74/100 - noe som jeg tenker er et utrolig bra utgangspunkt! Deltagerne som blir med videre til finalen skal i starten av juni på "beauty weekend" der vi skal øve enda mer på gange i regi av Miss Norway. 

Jeg har jo som nevnt tidligere mottat "skoene over alle sko" så nå er det bare å øve masse masse før vi potensielt sees igjen! <3

Smil, Julie

 

80 Hits

Spennende tider

Skjermbilde-2023-05-02-kl.-22.29.21
Bilde fra video til finaleuttaket (foto: privat)

Hei alle sammen! 

I går var deadline for innlevering av bikinibilder og videopresentasjon til finaleuttaket! Så nå venter vi alle i spenning imens dommerne bestemmer hvem av oss som skal gå til finalen! Jeg vil si at jeg er veldig imponert over alle deltagerne så langt, og det har vært veldig gøy å lese gjennom innleggene deres. 


Selv syntes jeg at det var utrolig kult å jobbe med! Det var en hel del mer jobb å sette alt sammen enn det man kanskje skulle ha trodd, men jeg har blitt noen erfaringer og "skills" rikere etter prosessen.

Jeg må også si tusen takk til alle som har hjulpet meg på veien, og all søtte jeg har fått fra kjente og ukjente. 

Miss Norway har vist seg å være en utrolig spennende og givende prosess som aldri har sluttet å overraske. Gleder meg til veien videre <3

Smil, Julie


instagram: Julietollefsen_

 

60 Hits
Påmelding for 2024

Meld deg på 2024-sesongen av Miss Norway. Vi gleder oss til å se deg i konkurransen!

Det som skjer nå er fortløpende uttak. Gitt at bilder og informasjon er på plass, blir du invitert til obligatorisk introduksjonskurs høsten 2023 og vinter 2024. Det er lurt å følge med på årets vinnere og nye deltagere, for å lære hva konkurransen går ut på. Vi gleder oss til å se din påmelding!

Trykk her for mer informasjon og påmelding

Beste hilsener fra Ida Anette Hauan, Miss Norway 2022

Logg inn

Meld deg på