Hei,  Jeg heter Synne Liåsen Brunes og er 21 år. Gjennom livet har jeg opplevd mye tøft som har gjort meg sterkere og til den personen jeg er i dag. Heldigvis så har jeg alltid hatt et bra kontaktnettverk som jeg er veldig heldig med.  Det har gjort med til en empatisk person som ser de rundt meg med et ønske om å gjøre at andre har det bra. At j...eg vil at folk rundt meg skal føle seg bra nok som de er. Jeg prøver alltid å se personer for dem de er og forsterke deres gode sider.  Til dagsdato så går jeg på NTNU musikkvitenskap og studerer klassisk sang. Siden jeg var liten har musikk vært en stor del av hverdagen min. Når jeg gikk hjem fra skolen, sang jeg ofte av full hals. Jeg fikk en stor glede av kor fra ung alder, og sang fylte livet mitt med glede. Da jeg begynte på vidregående ble jeg introdusert til klassisk sang av min daværende lærer og ble frelst. Det ga meg utfordringen jeg trengte for å kunne utvikle meg både som person og sanger. Jeg liker godt å studere teknikk, og er også kjempeglad i å utforske de forskjellige aspektene innenfor klassisk. Anatomien i forhold til sangteknikk, er også noe som interesserer meg stort. Jeg går på kurs så ofte jeg har mulighet til og var på kurs på operaen i mai som var. Selv omtaler jeg meg som en sangteknisk «nerd». Det er så mye spennende. Jeg har gått på Toneheim Folkehøyskole, vært med på Midgardkonkurransen og deltatt på kurs på operaen for å utvikle meg som sanger, finne ro og bygge meg erfaring. Jeg jobber jevnt og trutt med repertoar og gjør alltid så godt jeg kan. Selv om alle fremføringer ikke går like bra, er jeg veldig opptatt av å ta med meg de positive erfaringene fra hver gang og lære av feilene jeg gjør, men viktigst av alt så har jeg det gøy. Andre hobbier jeg har er hundeutstilling som jeg har drevet med siden jeg var liten jente. Jeg ser på hunder som min familie og elsker mine to over alt på jord. Selv om hundemiljøet kan være tøft til tider, så gir det også mange gleder, titler, erfaringer og bekjentskap som varer livet ut. Jeg har også blitt godt bereist og lært mye om språk og kultur som er viktig for å kunne sette seg inn i andres livssituasjoner og kulturer.  Sammen startet jeg og mamma et firma "Pataljanis.com" hvor vi selger hundeprodukter uten parabener og silikon. Forpakningen til produktene er nedbrytbare og det er jeg stolt av. Vårt motto handler ikke om å selge mest mulig, men at kundene blir sett og blir fornøyde. Dette har vi hatt en kjempebra uttelling på.  Gjennom hundebekjentskaper kom jeg over siden Education Earthquake Nepal hvor alt av inntekter går direkte til barna, bygging av losji til dem, vanntanker, solpanel, lærere og mat. Ingen mellommenn. Her har jeg mitt fadderbarn. Hun er en søt liten jente som har gått fra en mishandlet jente til en sterk ung kvinne som nyter livet igjen i trygge omgivelser.  More

Min hjertesak

Jeg tror vi alle kan kjenne oss igjen i at man ønsker det man ikke har. Dersom man har krøllete hår så vil man gjerne ha rett hår og visa versa. Det samme gjelder for kroppsfasong og størrelse. Vi er alle forskjellige. Min hjertesak i denne konkurransen er at man kan være pen uansett størrelse eller fasong. Former er vakkert. Det handler rett og slett bare om å ta vare på seg selv. Man kan være formfull uten å være usunn. Det finnes faktisk mange plus size modeller som trener flere ganger i uken og spiser sunt. Tingen er at man har forskjellige gener og benstrukturer. Det er ikke alltid selvforskyldt at man er kraftig eller at man er for tynn. Det er så utrolig mange faktorer som spiller inn i bildet. 

Jeg er bra nok akkurat som jeg er og du er bra nok akkurat som du er, det er mitt motto. Det som faktisk teller er hvem du er på innsiden. Er du et hyggelig, empatisk menneske, så har du nådd mye i livet. Vakkerhet har mange former. 

Her er et bilde fra jeg var rundt 10 år. 

Selv så var jeg den lubne jenta når jeg var liten. Jeg har alltid hatt hofter og valpefett helt til slutten av ungdomsskolen. Men det gjør meg ikke noe mindre vakker, gjør det? Selv om jeg ikke passet inn i skjønnhetsidealet. De fleste rundt meg var veltrente og tynne, mens jeg kunne ikke brydd meg mindre om sport på den tiden. Sang, det var alt som gjaldt. Dessverre gjorde mange stygge kommentarer som "det ser ut som du har spiste en bløtkake hver dag" at jeg følte meg direkte stygg. Når jeg tenker på det nå, så er det helt feil. Jeg var ikke mindre pen fordi jeg hadde mer fett på kroppen.

Dette er meg i 8.klasse på spaniatur. Jeg var lubben, men ikke stygg. Det er vanskelig for meg å dele bilder fra jeg var liten pga alle kommentarene. Men det er så utrolig viktig at jeg gjør det. Dette handler ikke bare om meg. Det handler om at vi alle må akseptere hverandre og bygge hverandre opp. Det er greit å ikke ha en A4 kropp. 

Dette bildet er tatt før ballet i 9.klasse 

Når videregående kom, så hadde jeg et utrolig dårlig selvbilde. Jeg tenkte på meg selv som uverdig og stygg. Men når jeg ser på bildene så var jeg ikke det. Fy søren så utrolig heldig jeg var, med det håret. Jeg elsker krøllene mine og jeg så jo ikke tjukk ut. Kanskje litt lubben ja, men det er ikke stygt. I 3 klasse på VGS bestemte jeg meg for å slanke meg og ble radmager. Jeg mistet faktisk det vakre ved meg selv. Jeg så sliten og bekymret ut, og smilet mitt var borte. I mitt tilfelle er det nok slik at både kroppen og personligheten min trives bedre med litt former.

Lærdommen min fra dette er at man kan være både tynn og lubben og alt imellom og fremdeles være vakker. Det viktigste er at man trives med seg selv og med den vekten man har. Tallene spiller ingen rolle.

Man er alltid verdt noe. Man er alltid viktig. Man er alltid vakker. Ikke la drittslenging ødelegge selvbildet ditt eller hvem du er. Ikke slutt med å være "du" fordi noen andre sier det. Hvis man skal forandre noe på egen kropp, så må det være fordi man selv ønsker det. Å være for tjukk og for tynn er like farlig. Det er stort slingringsmonn mellom ytterpunktene og de er alle akseptert. De er alle bra nok. 

Ønsker du å samarbeide med meg? 

Send meg en mail; Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. 

Instagram: @synneliasen 

Facebook: Synne - veien til Miss Norway 2020

  495 Hits
495 Hits

Hundehold

Hundehold

 

Som forespurt har jeg nå laget ett innlegg om hundehold. Håper det faller i smak <3 

 

Khan som ruller seg i søla :D 

Hvilken rase vil jeg ha?

Det finnes mange forskjellige, herlige raser sortert i 10 grupper. Man har;

 

1 – Bruks, hyrde og gjeterhunder

2 – Sennenhunder

3 - Terrier

4 – Dachs

5 – Spisshunder

6 – Drivende – og sporhunder

7 – Stående fuglehunder

8 – Apporterende hunder

9 – Selskapshunder

10 – Mynder

 

Alle disse gruppene har hunder med mange forskjellige egenskaper. Når man ser etter en hund så er det derfor veldig viktig å se etter hvilken rase som kan passe for deg. De har alle veldig forskjellige atferder og måter de trenger å bli ivaretatt. Noen raser kan være mer krevende og passe best for en erfaren eier. Som NKK så fint sier «For at hunden skal kunne oppfylle de forventningen du har til den, må du sette deg inn i hva som er naturlig væremåte for den hunderasen du liker, og om du har mulighet til å innfri dens behov».

Dersom du liker å være ute i naturen og løpe 5 km kilometer før frokost, samt trene agility og lydighet, bør du se etter en aktiv hund som liker det samme, kanskje en dansk-svensk gårdshund eller Finsk Lapphund? For de med høyt aktivitetsnivå og som ikke sitter stille; Border Collie. Dersom du liker å spasere tur, ha god tid og kaste ball for eks, så er det mange hunderaser som liker det. Hvis du ønsker å game natt og dag eller ha filmmaraton hele helga så har de mange fine lekehunder på lekebutikken :D

NKK har en side som heter «Kjøpe hund?» Der finner du masse fin informasjon om hvilke raser som kan passe akkurat deg og din familie.

Når du har skaffet deg en hund, så er det ekstremt viktig att den føler seg trygg. Dette kan man gjøre med enkle tiltak. La den bli vant til huset og vær ofte med den til den har blitt trygg i huset. Sov gjerne med den de første dagene. Lær den å bli stueren og introduser den til tannpuss, kloklipp og pelsstell så fort som mulig på en forsiktig måte. Gi belønning etter hver seier. Sosialisering er ekstremt viktig. Ta med hunden på biltur, gå turer i parken og la den bli vant til andre folk og omgivelser.

Et godt hundefór er også ekstremt viktig. Dette både for vekst og en riktig næring. Sjekk gjerne hva foret inneholder før du kjøper det. Sett gjerne tider for når de skal ha mat, dette husker de kjapt. De fleste hunder trives med rutiner, og får fort både fast mat- og leggetid.

Det å være alene hjemme kan være skummelt for en valp eller omplasseringshund i starten. Akkurat som det var for oss når vi var små. Venn den derfor til det, men korte perioder i starten.

En valp skal ikke gå lange turer før den har blitt rundt 9 mnd. Dette fordi de ikke har ledd, men sener som fester knoklene. Disse trenger tid til å sette seg. Mosjon er viktig, men i moderate mengder. Lek og naturlig bevegelse som den kan styre selv er bedre enn lange turer på asfalt. For valper er hviletiden også viktig, både voksne og barn må la valpen sove i fred.

For en eldre hund er mosjon utrolig viktig. Oppoverbakker, nedoverbakker, skogen, fjellet. De elsker det. Om du har en aktiv hund, gå/løp gjerne rundt 5km om dagen.

 

 

Pelsstell

Pellstell er det jeg driver med på hverdagen og kan ut og inn. For å ivareta en medium til langhåret pels anbefales det å børste gjennom hver til annenhver dag. Men før man gjør dette så er det viktig å ha en børstespray for å hindre slitasje. Finn en tom sprayflaske og bland hundebalsam med lunket vann. Til børstningen bruk gjerne en stor børste, med butte kanter.

Spray på pelsen ca. 20 cm unna og børst forsiktig, nedenfra og opp. Hold på toppen og børst først tuppene, så kan man jobbe seg oppover. Deretter børst på skrå, fra hodet til halen. Er det tover/kladder i pelsen så spray med toveløsende spray og bruk først fingrene for å løse opp i floken. Gre så forsiktig gjennom med kam, innenfra og ut. Pass på å ikke bruke makt, vær lett og ledig på hånden. For hunder med mye ull kan en mask som løser opp død pels være fint.

For å holde på næringen nå om vinteren, bruk en bra proteinmaske etter gjennombørsting. Ta den i hendene og masser den nedover i pelsen. Ovenfra og ned. Så kan man børste over en siste gang.Potene blir også ganske tørre om vinteren. Det er derfor viktig å bruke en salve som tilfører fukt og legger seg som et beskyttende lag. Salven beskytter mot infeksjoner og sprekkdannelse i tillegg.

Husk å ikke bruke menneskeshampoo og balsam på en hund. Dette er fordi hunden har en annen PH enn det vi har.

Ønsker du å samarbeid med meg?

Ta gjerne kontakt på mail; Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

instagram: @synneliasen

  230 Hits
230 Hits

Matglede

Jeg er utrolig glad i mat. Ikke bare gjør den at vi som mennesker fungerer, men det forteller historier og lærer oss kultur. Siden jeg var liten har jeg reist mye, og det som har vært mest interessant er de ulike landenes forskjellige matretter. I Italia forelsket jeg meg i Gelato som 10 åring og maste på foreldrene mine om å dra tilbake for å spise is.

Pizzaen og pastaen der er også noe for seg selv. Spania forbinder jeg med Paella og Churros. Jeg skulle gjerne nevnt fler, men da hadde jeg skrevet en hel bok. 

I mai 2019 ble jeg dessverre allergisk mot gluten, og jeg syns helt ærlig det er ganske vanskelig. Nesten alle dessertene som jeg elsker er stappet med gluten. Pizza, Churros, spagetti, smultringer, pepperkaker, tomatsupper, osv. Det er helt klart en tilvenningssak. Nå har jeg blitt litt mer vant til det. I sommer reiste jeg til Krakow og lærte utrolig mye. Men de hadde ikke noe glutenfritt... På restauranter ble det salat og burger uten brød. Det var til og med gluten i mye av isen! Det sjokkerte meg. Finnes det ikke allergikere i den byen også? Jeg fikk tak i mat, det skal sies. Det ble bare mye vanskeligere, for det var matretter jeg ville bestille, men de kunne jeg ikke kunne spise pga. gluten. En dessert de virkelig skal ha skryt for i Krakow er sjokoladedekt frukt. Det er så utrolig godt! 

For å bevare matgleden og å bruke de lokale restaurantene her i Trondheim, så har jeg og typen begynt å unne oss restaurantbesøk én gang i måneden. Vi er studenter begge to, så mer enn det går ikke. Men da har vi noe å se fram til hver gang vi får stipend. Regelen er at vi må prøve en ny restaurant for hver gang. I september dro vi til Døgnvill, hvor de har den beste milkshaken jeg noen gang har smakt. De hadde til og med min favoritt, med banan. Burgerne der er virkelig også verdt å nevne. I oktober dro vi på Graffi. Der hadde de nydelig grillmat og dessert. I november dro vi på Bistro og prøvde oss på Afterwork-menyen. Fisken var helt fantastisk. Hvis du har et forslag om hvor du mener det er verdt å ta turen i desember, så send kommenter gjerne under. <3 

Hvis du ønsker å samarbeide med meg, send gjerne en mail <3

e - post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Instagram:  https://www.instagram.com/synneliasen/?hl=nb 

@synneliasen 

  140 Hits
140 Hits

Krafttak mot kreft 2020

Mitt frivillige arbeid er gjennom Kreftforeningen i Trondheim. Jeg er så heldig å få være med på deres organisasjonsgruppe til Krafttak mot kreft 2020. I dag hadde vi vårt første møte, og det var utrolig gøy og lærerikt. Dette kommer til å bli kanonbra. De andre frivillige er utrolig hyggelige, så det var veldig gøy å bli kjent med dem.

Selve aksjonen kommer til å skje fra den 7. - 15. mars, men frem til det, så er det mye som må gjøres. Dette er faktisk den eneste innsamlingsaksjonen kreftforeningen har i året. Pengene som samles inn i 2020 skal gå til kreftforskning for å bidra til at flere overlever og til gode omsorgstilbud for pasienter og pårørende. Tema er de typene kreft som få overlever. Til dags dato overlever syv av ti nordmenn kreft, men bak statistikken skjuler det seg store forskjeller. Det er fremdeles flere kreftformer som svært få overlever. Lungekreft og bukspyttkjertelkreft er blant disse. To av ti overlever lungekreft og færre enn én av ti overlever bukspyttkjertelkreft. Vi ønsker å endre denne alvorlige situasjonen.

Dette bilde ble tatt da jeg var russ i 2017. Det er rart hvor fort tiden går. 

Som nevnt i et tidligere innlegg, så er kampen mot kreft viktig for meg. Det er skremmende å tenke på at 1 av 3 får kreft. Vi må snu på disse tallene, og det kan vi gjøre sammen. Vi må forske videre. Vi må kjempe sammen. Det som er koselig med denne aksjonen er at russen som ofte får et dårlig bilde i media, nå kan få vist hvor bra mennesker de er. Jeg gleder meg til å jobbe med Russen 2020! 

 

Bildet er tatt av Johannes Solem Helgemo. Nydelig vinklet... Det er ikke det peneste jeg har vært på et bilde for å si det sånn. Men sånn er det noen ganger. Det var et superkoselig kurs. 

Ønsker du å samarbeide med meg?

Send mail på: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. 

Instagram: @synneliasen 

 

  363 Hits
363 Hits

Bevar teatervitenskap: Leve Drama og teater NTNU!

 

Til dagsdato er jeg student på Musikkvitenskap og studerer klassisk sang. Jeg kunne dessverre ikke ha den tildelte sanglæreren og fikk legeerklæring for å bytte, men NTNU har kuttet i budsjettet til musikk og drama som vil si at musikkvitenskap ikke har råd til å betale for en sanglærer til meg, selv om hun tar pensjonistlønn. Jeg må faktisk betale for min egen utdannelse. Dette er ikke greit, og er helt bak mål. 

Videre kutter de nå 15 poeng i Drama og teater sin bachelor. De gikk stille i dørene og har vedtatt forandring UTEN å informere elevene om dette. Poengene tar de fra linjens viktigste fag, DRA 2001 Dramaturgi og konseptualisering. Det faget gir en enorm erfaring til elevene som blir brukt i arbeidslivet hver eneste dag. Uten dette faget får man ikke en jobb. 

I tillegg betyr dette at de må belage seg på å ta en bachelor på 7 semester istedenfor 6, hvor de ikke vil kunne få fulltidsstipend fordi det andre faget de har samme semester, DRA 2002 krever arbeidsdager som ikke tillater å ta et annet fag ved siden av. 

Det er også flere lærere som går av med pensjon de neste årene, og det er i kortene at disse stillingene da dør ut. Hvis dette skjer er det bare tre stillinger igjen på linja.  NTNU sin bachelor og master i dramavitenskap er den eneste teoretiske, muntlige og praktiske linjen i Norge. Det er krise hvis denne forsvinner, da studentene vil måtte dra til utlandet for å kunne fortsette sin utdanning. 

"En professor i teatervitenskap ved NTNU er blitt pensjonist i 2019. En professor til går av med pensjon januar 2020. I perioden 2020-2024 vil ytterligere fire faste vitenskapelige ansatte ved Drama og teater på NTNU fylle 70. Allerede fra august 2021 står det teatervitenskapelige fagmiljøet i Trondheim uten professor. Det foreligger per november 2019 ingen planer om å utlyse faste førstestillinger for å erstatte denne såkalte «naturlig avgangen». I tillegg kommer kutt i fagspesifikke studiepoeng på bachelorstustudiet. Situasjonen er alvorlig og legger seg i kjølvannet av trusselen mot teatervitenskap i Norge siden nedleggelsen ved UiO og kampen for en stilling ved UiB. Nå ser vi 3. akt, og denne gangen er fokus NTNU." (Se scenekunst, 2019, http://www.scenekunst.no/sak/bevar-teatervitenskap-3-akt/). 

 
For dere som ønsker, skriv gjerne under på oppropet/protesten ved å klikke på linken under. Dette er Norges siste bachelor i Drama med en teoretisk tilnærming. Kulturlivet til lands har ikke råd til å miste denne. 
 
For dere som driver med teater/ VGS/kulturskoler, osv. skriv gjerne en støtteerklæring. 
 
Send vedtatte støtteerklæringer til:
 
Institutt for kunst- og medievitenskap: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Det humanistiske fakultetet NTNU: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Kopi til: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
 
Tusen hjertelig takk, på forhånd for all hjelp <3 Jeg vil også takke ledelsen i Miss Norway for tillatelse til å dele dette innlegget på denne plattformen. 
Ønsker du å samarbeide? 
Mail: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
  317 Hits
317 Hits

Rosa Sløyfe 2019

ROSA SLØYFE 2019

Brystkreftens måned, oktober, er utrolig viktig for både meg og deg. Hele 1 av 12 kvinner får brystkreft en gang i løpet av livet. Hver dag får 9 kvinner beskjed om at de har fått brystkreft. Den gode nyheten er at over 90% av de rammede i dag overlever.

Mormoren min fikk selv brystkreft og kjempet i mange år. Dessverre så spredte kreften seg ned til lungene. Hun var en av de heldige som fikk en alternativ behandling som var på prøve i Norge. Denne gjorde at hun levde mange år over det legene forventet, med en moderat livskvalitet den siste tiden. Hun er virkelig en av de sterkeste personene jeg noen gang har kjent <3 Det er derfor ganske naturlig for meg å støtte kreftforeningen.De gjør et så utrolig viktig og bra arbeid.

Kreftforeningen trenger enda mer kunnskap. Hver eneste som blir rammet trenger en persontilpasset behandling, fordi kroppene er så forskjellige og reagerer ulikt. Ingen får nøyaktig den samme kreftsvulsten. Man vil også sikre pasienten en så god livskvalitet under og etter behandling som overhodet mulig.

Midlene fra årets Rosa sløyfe-aksjon skal gå til forskning på persontilpasset brystkreftbehandling. Alle skal ha et tilbud om best mulig behandling, men ikke alle skal ha den samme behandlingen. Derfor sier vi ja til rosa forskjellsbehandling.

 (Foto: Steffen Aaland)

Så hva kan du gjøre for å støtte saken?

 

 • Kjøp en rosa sløyfe eller et annet produkt på rosasløyfe.no til deg selv eller noen du er glad i.
 • Støtt aksjonen ved å kjøpe ett rosa sløyfe - produkt fra sponsorene våre.
 • Følg Rosa sløyfe på Facebook og sett en rosa sløyfe som profilbildet ditt.
 • Støtt aksjonen med 80 kroner ved å sende SMS ROSA til 2277.
 • Vipps et valgfritt beløp til 2266
 • Gi et valgfritt beløp til Rosa sløyfe-aksjonen til kontonummer 7001. 09. 88592
 • Start din egen innsamling til Rosa sløyfe-aksjonen på rosasloyfe.no eller på Facebook.

 

(Foto: Steffen Aaland)

Symptomer på brystkreft:

 • Kul eller hevelse i brystet eller armhulen.
 • Inndragning eller søkk i huden på brystene.
 • Brystvorte som trekker seg innover eller peker i en annen retning enn det som er vanlig.
 • Rødhet eller annen fargeendring av hud på brystene.
 • Utslettliknende forandringer på av hud på bryster eller brystvorter.
 • Hudfortykkelse eller appelsinhud.
 • Uklar eller blodtilblandet væske fra brystvorten
 • Fra overgangsalder, nylig oppstått smerte i brystene.

Når man har denne informasjonen så er det viktig å bli kjent med brystene sine. Dette øker sjansen for å oppdage brystkreft tidligere. Vær oppmerksom på forandringer som måtte oppstå.  Å bli kjent med brystene sine kan gjøres på flere måter. Man kan for eksempel se på brystene i et speil og kjenne på dem i forbindelse en dusj eller påføring av bodylotion. Kreftforeningen anbefaler at man starter å sjekke brystene sine regelmessig fra 30-35 årsalderen. Det er få kvinner som får brystkreft i menstruerende alder, men det er fint å få innarbeidet en rutine og samtidig bli kjent med brystene sine, slik at man lettere oppdager eventuelle endringer. Selvsjekk tar bare et par minutter, gjør det som en rutine å sjekke deg annen hver måned i starten, en uke etter at menstruasjonen er ferdig.

 

Selvundersøkelsen gjøres slik:

Still deg opp foran et speil med bar overkropp. Stå rett, og la armene henge slapt ned. Se nøye på brystene. Har de forandret form siden sist du undersøkte dem? Viser huden eller en av brystvortene tegn til inndragning? Eller eksem?

Dersom du har store bryster anbefales det å gjøre undersøkelsen liggende. Da får du mindre kjertelvev mellom fingrene og brystveggen – som gjør at det blir lettere å kjenne små klumper. Strekk armene i været. Stå helst foran et speil. Se etter de samme ting som nevnt tidligere. Har brystene samme form når du hever armene over hodet?

Betrakt bystene som en klokke. Undersøk hvert bryst «fra time til time». Sjekk klokka tolv, klokka ett, klokka seks og klokka ni. Pass på at hele brystet kommer med i undersøkelsen, og på at brystet strekker seg helt opp mot armhulen. Løft høyere arm over hodet og føl med lette trykk med venstre hånd rundt høyere bryst. La hånden ligge flatt mot huden, og bruk fingertuppene til å kjenne etter. Gjenta deretter øvelsen på venstre bryst med venstre arm over hodet.

 

Ikke glem armhulene

Let etter kuler i armhulene. Gå systematisk gjennom begge armhulene slik du gjennomgikk brystene. Bruk venstre hånd på høyre, og omvendt på venstre armhule. Kuler i armhulene behøver ikke bety kreft, det samme gjelder kuler i brystene. Men finner du en eller flere så er det verdt en sjekk hos legen.

 

Kilder

Kreftforeningen i samarbeid med Brystkreftforeningen. Faglig konsulent, Professor

Emeritus dr. med. Rolf Kåresen.

  260 Hits
260 Hits
Påmelding for 2020

Påmelding til Miss Norway 2020 er i gang. Vi har løpende uttak, og de som blir tatt ut får beskjed på e-post.

Beste hilsener fra Helene Abildsnes, Miss Norway 2019

Logg inn

Meld deg på